facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cireasa

Plante medicinale

Denumire stiintifica: Cerasus vulgaris

Compozitie chimica: vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, mineralele: fier, calciu, fosfor, clor, sulf, magneziu, potasiu. Oligoelemente- zinc, cupru, mangan, cobalt. Zahar sub forma de levuloza care poate fi asimilat si de catre diabetici.

Cireasa


Proprietati: este fructul care poate fi consumat si de diabetici sau de catre cei care doresc sa slabeasca, pentru ca- amageste foamea- dar totodata remineralizeaza organismul. Este un energizant fizic si psihic. Intareste imunitatea corpului este antiinfectios, sedativ nervos, regleaza functiile stomacului si ficatului. Se crede ca cei care consuma zilnic o luna de zile suc de cirese sau cirese in cantitate mai mare intineresc. Nu se va face insa in exces. Regenereaza celulele.

Fluidifica sangele. Depurativ puternic, detoxifiant, antiinfectios, racoritor, reglementator hepatic sau digestiv, antireumatismal, laxativ.
Se indica in: afectiuni biliare sau renale, artrite, astenie fizica si psihica, ateroscleroza, boli de ficat, batranete, boli psihice, boli nervoase, boli renale, cancer, cistite, colite de fermentatie, colesterol in exces, constipatie, crize migrenoase, demineralizare, depresii, diaree, dismenoree, guta, hipertensiune, intarzierea cresterii la copii, litiaze de orice localizare, nefropatii, obezitate, pielite, pletora, reumatism, senectute, stari de slabire a imunitatii, varice.

Preparare:
-suc de fruct cat mai mult zilnic sau fructe sub forma de cura cu minimum 500 g zilnic.
-1-3 zile in care se mananca numai cirese fara nimic altceva, este cura de dezintoxicare cea mai buna inlesnind eliminarea deseurilor din organism si a toxinelor.
-Plasture cu cireasa strivita pe frunte in migrene.
-Compot, sirop, dulceata in dispepsii.
-Ulei extras din sambure este foarte util in algiile reumatismale, disparitia petelor, negilor, etc.
-Cozi de cirese sau frunze fierte timp de 15 minute 2 lingurite maruntite la 250 ml apa. Se consuma 3 cani pe zi pentru afectiunile renale sau litiaze.

Articole despre cireasa, cirese


Articole din Plante medicinale