facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

O reteta de pasta de dinti pentru remineralizarea dintilor

Sanatate

Acum câțiva ani, am început să pun la îndoială unele componente din pastele de dinți comerciale, precum și abordarea pe care o are stomatologia modernă în general. Am văzut unele practici stomatologice moderne ca adecvate și benefice. Cu toate acestea, fundamentul filosofiei dentare de astăzi este similar cu modelul medical în general, în care se pune accent pe tratament și nu de prevenire.


Cred că accentul în stomatologie (cum ar fi medicația) ar trebui să fie pus pe prevenirea apariției cariilor, la fel cum în bolile de nutriție ar trebui să se pună accentul pe un stil de viață sănătos.
Aceasta începe în uter (chiar în perioada de pre-concepție), atunci când se formează dinții și structura maxilarului, care este bine stabilit prin alăptare și care ar trebui sa dureze pentru întreaga viață. Evitarea cariilor dentare și a bolilor prin dietă este o provocare, deoarece înseamnă că trebuie să ne abatem de la dieta standard.

Remineralizarea
Când detectează o carie, cei mai mulți stomatologi sugerează că aceasta ar trebui curățată și plombată fară sa se gândească de două ori. Cu toate acestea, dacă dinții ar fi remineralizați printr-o dietă adecvată și aplicarea unei igiene orale de rutină?
Odată curățați și a plombați, dinții sunt slăbiți și sensibili la degradare în continuare. Dacă ne concentrăm asupra prevenirii, putem evita cele mai multe carii.

Mare parte dintre dinții mei au fost curățați și plombați în copilărie și adolescență, dar eu nu vreau ca și copiii mei să meargă pe aceeași cale. Am încercat să aflu mai multe despre prevenire și remineralizare astfel încât copiii mei să poată beneficia de avantajele unei dentiții sănătoase, care contribuie la starea generală de sănătate.

Există mai mulți factori implicați în remineralizarea dinților, în principal dieta, Ph-ul din salivă și practicile de igienă orală. Dieta si saliva sunt inter-legate destul de complex și am să vă încurajez să studiați mai în detaliu legătura dintre nutriție și sănătatea orală. Sper că veți fi mai atenți la propria rutină legată de igiena orală, precum și ceea ce am impărtășit cu voi astăzi, informații care se bazează exclusiv pe cercetarea și concluziile mele ca mamă. Eu nu sunt dentist!

Pasta de dinți curăță dinții și elimină placa, ceea ce este benefic, dar în cazul în care obiectivul dvs. este de a menține dinții sănătoși printr-o dieta adecvata, pastele de dinți din comerț vor lucra împotriva eforturilor dvs. În plus, ele conțin ingrediente discutabile care ar putea face mai mult rău decat bine.

Glicerina - Desigur, nu este un produs rău în sine, dar utilizarea sa în pasta de dinți nu este de recomandată. Unii sugerează că poate lăsa un strat ca o folie pe dinți, strat care previne remineralizarea. Glicerina poate fi, de asemenea, periculoasă pentru sănătatea noastră dacă este procesată cu substanțe chimice și presupun că cele mai multe paste de dinți conțin glicerina din cea mai ieftină sursă posibilă.

Sodiu Laurel Sulfat - SLS este un cunoscut cancerigen. Unele companii îl folosesc în procesul de producție și susțin că este sigur, dar eu prefer să-mi păstrez rezerva mea vis a vis de acest produs.

Zaharina - Acesta a fost primul ingredient de care am întrebat când am început să-mi regândesc abordarea mea referitoare la sănătatea dentară și pasta de dinți, în urmă cu câțiva ani. Am fugit de indulcitorii artificiali ca de ciumă, știind că cei mai mulți dintre ei sunt cancerigeni, mulți contribuind la obezitate și alte probleme de sănătate, iar unii sunt excitotoxine, ceea ce inseamnă că provocă arderea și moartea rapidă a celulelor creierului. Și totuși, vom vedea îndulcitorul artificial, zaharina, în pasta noastră de dinți.

Fluorura - Știi că pasta de dinți conține asta. Eu nu pretind că sunt expert în fluorură, dar din înțelegerea mea de bază, fluorura este foarte toxică în forma în care se află în pasta de dinți, pentru că ea nu se găsește niciodată în natură în această stare. Dacă încercați să vă reconstruiți smalțul dinților, la fel ca și în cazul glicerinei, un strat "protector" de fluor pe suprafața dinților nu este de dorit. De asemenea, se sugerează că stratul aceasta care se depune pe dinți, este mult mai subțire decat se credea inițial și este inutil să-l folosești pentru protejarea dinților pentru că ei vor cădea oricum.

O alternativă mai sigură
Dacă sunteți în căutarea unei alternative sigure pentru comunele paste de dinți, există mai multe opțiuni, de la pastele de dinți naturale mai scumpe (fiți atenți - unele conțin multe dintre aceste ingrediente discutabile), la rețete simple pe care le puteți face la domiciliu.

Am experimentat propria mea rețetă de pastă de dinți în casă pentru o vreme, după ce am realizat cât de ușor este să o produc singură și că nu am nevoie să dau o avere pe branduri cumpărate de la magazin.
Cea mai de bază pastă de dinți este o simplă pudră. Puteți folosi bicarbonat de sodiu simplu sau combinând-ul cu sare pentru a fi ușor abrazivă, sau puteți folosi o pulbere minerală, cum ar fi calciu și / sau magneziu. Unii preferă să adăuge peroxid de hidrogen la pudra lor, chiar înainte de utilizare. Eu mă clătesc cu apă oxigenată, așa că nu adaug nimic în pudra mea pentru dinți.
Am început să adăug ulei de nucă de cocos pentru rețeta mea, pentru a forma o pastă (și pentru proprietățile sale benefice antibacteriene) și uleiuri esențiale pentru aromă. Pentru un timp, rețeta mea a inclus ulei de cocos, bicarbonat, un strop de sare și ulei esențial.
Am tot căutat o soluție pentru gustul sărat al bicarbonatului de sodiu și sare, gust după care copiii mei nu sunt înnebuniți și am decis recent să adăug xilitol pentru a ajuta la combaterea gustului sărat. Sunt la început în utilizarea xilitolului, dar pare a fi în regulă și chiar se comportă promițător în prevenirea cariilor. De asemenea, am adăugat recent picături de minerale în pasta mea.

Pastă de dinți facuta in casa
2 linguri ulei de nucă de cocos
2 lingurițe bicarbonat de sodiu
2 linguri pulbere de magneziu / calciu
2 lingurițe xilitol sau pulbere ștevia verde
2 lingurite sare de mare
20 de picaturi de ulei esential (eu folosesc menta)
10 picături minerale trasoare (trace minerals)

Rețeta mea ar fi aceasta: parti egale ulei de cocos, bicarbonat, praf de calciu / magneziu, xilitol cu un strop de sare, câteva picături de minerale, precum și uleiuri esențiale după gust.
Cu o dietă adecvată care include mineralele necesare pentru re-mineralizarea dinților, cred că dinții pot fi mai sănătoși și mai albi, folosind această pastă de dinți.
Din ceea ce am înțeles, dinții galbeni sunt rezultatul faptului că emailul este scăzut / demineralizat. Prin întărirea emailului cu ajutorul remineralizării, dinții nu sunt doar mai sănătoși și fără carii, dar in mod natural și mai albi.

Articole despre dinti sanatosi, demineralizare dinti, aparitie carii, pasta de dinti naturala, dinti, bicarbonat