facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Toxicitatea si carenta

Sanatate


Doctorul Gerson spunea: "Două lucruri sunt esenţiale: toxicitatea şi carenţa".

Garrett era pe drumul cel bun cu tema lui. Ceea ce văzuse îi stârnise şi mai mult curiozitatea. Acum, lumea devenise un pic mai complicată. Citind în reviste diverse articole despre creşterea incidenţei cancerului, a căutat asiduu menţiuni despre terapia Gerson în presa de larg consum. Dar, în ceea ce priveşte cancerul sau alte boli cronice, a descoperit o cu totul altă abordare a acestei probleme grave. Una care i-a trezit suspiciunea. Arimidex, tablete de 1 mg Garrett voia să afle mai multe. Spre bucuria lui, familia Gerson i-a trimis câteva filme vechi. Imaginea doctorului Gerson împreună cu familia sa a căpătat din nou viaţă.

Descoperirea unor imagini cu Charlotte la 20 de ani i-a stârnit curiozitatea privitor la când, cum şi de ce a ajuns familia din Germania în Statele Unite. Idolul tânărului doctor german Gerson era cercetătorul maghiar dr Ignaz Semmelweis, care văzuse că simpla spălare pe mâini a personalului de la maternitate ferea mamele de infecţie, salvându-le viaţa. Dr Semmelweis fusese ridiculizat pentru această propunere. Aceeaşi reacţie a stârnit-o şi dr Gerson, când a găsit un leac pentru migrenele sale şi apoi pentru tuberculoză, doar prin schimbarea regimului alimentar. A făcut un test cu 450 de pacienţi bolnavi de tuberculoză incurabilă a pielii. La început, nu s-a vindecat niciunul. Gerson era disperat. Dar apoi s-a aflat că o asistentă le ducea pacienţilor coptură, cârnaţi şi bere. Apoi, dieta Gerson a fost urmată strict şi 446 din cei 450 de pacienţi s-au vindecat! Apoi, dr Gerson a descoperit că dieta sa vindecă cancerul. În timpul războiului, Gerson a scăpat de persecuţia nazistă refugiindu-se împreună cu familia în SUA. Aici, a continuat să vindece nu numai cancerul, ci şi alte boli cronice. Când bunul său prieten, dr Albert Schweitzer, s-a îmbolnăvit de diabet, l-a vindecat şi pe el.

Dr Schweitzer l-a declarat, citez: "cel mai proeminent geniu din istoria medicinei". În iulie 1946, comisia senatorială a lui Claude Pepper a analizat terapia Gerson. Mărturia uluitoare a fost relatată de Raymond Gram Swing, la Radio ABC. Reacţia opiniei publice a fost promptă şi favorabilă, dar Swing a fost concediat două săptămâni mai târziu, la presiunea sistemului medical şi farmaceutic. Am fost investigat de cinci ori.
- Cum adică investigat ?
- De Asociaţia Medicilor.
- AMA v-a investigat ?
- Da. De cinci ori.  De fiecare dată, le-am arătat un pacient trimis de ei să moară, acum vindecat. Încă unul. Voi l-aţi trimis să moară. Acum e vindecat. Următorul. Voi l-aţi trimis să moară. E vindecat !

Dr Gerson a vindecat inclusiv oameni cu distrofie musculară, ca această fetiţă. Conferinţele sale despre terapie erau prost primite de colegii de breaslă. De pildă, dr Gerson se pronunţase împotriva fumatului încă din 1920. Pentru mulţi medici, o pauză înseamnă adesea momentele cât fumează o ţigară. Şi fiindcă doctorii ştiu să aprecieze o ţigară bună, îşi aleg cu mare grijă marca.

În reeditarea unui sondaj de opinie, medici din toate specialităţile şi din toate colţurile ţării au fost întrebaţi:
"Ce ţigări fumaţi, dle doctor ?" Şi de această dată, cea mai frecventă alegere a fost Camel. Da, conform celui de-al doilea sondaj de opinie la nivel naţional, cei mai mulţi medici preferă ţigările Camel altor mărci. Treceţi şi dv pe Camel în următoarele 30 de zile şi redescoperiţi plăcerea fumatului. Vedeţi cât de bine se înţeleg ţigările Camel cu gâtul dv, vedeţi cât de blândă şi aromată poate fi o ţigară ! Pe măsură ce descoperea dedesubturile terapiei Gerson, Garrett înţelegea din ce în ce mai bine opoziţia la adresa ei. La acea vreme, Asociaţia Medicilor se finanţa din reclamele la ţigări. Compania Philip Morris era principalul cumpărător de reclamă în paginile revistei Asociaţiei Medicilor. Redactorul-şef al revistei, dr Morris Fishbein, îl atacase pe dr Gerson pentru că, citez: "trata bolnavii de cancer prin dietă şi le spunea să nu fumeze." Fishbein aspirase la un moment dat să devină clovn profesionist, dar nu practicase nicio zi medicina şi nu tratase niciun pacient. Nici azi nu e altfel. Companiile chimice şi farmaceutice controlează Asociaţia Medicilor (AMA) şi Admin. Alimentelor şi Medicamentelor (FDA). "Mă deranjează faptul că oamenii cred că FDA îi apără, dar nu e aşa." "Ceea ce face FDA şi ceea ce crede publicul că face FDA sunt două lucruri diferite precum noaptea şi ziua." L-am citat pe dr Herbert Ley, fost director în cadrul FDA.

Băiatul îşi amintea eficienţa superioară a leacului folosit de tatăl său la picior. Medicamentele scumpe şi toxice nu avuseseră niciun efect. Dar câţiva căţei de usturoi frecaţi cu miere naturală vindecaseră afecţiunea. De asemenea, mierea dezinfecta şi vindeca rănile şi juliturile. Un alt remediu ieftin şi netoxic era apa oxigenată. Apa oxigenată era folosită la curăţenie, dar şi în cosmetică, pentru decolorarea părului. Garrett a aflat că o soluţie de 3% apă oxigenată turnată în ureche prevenea răceala. Există mii de cărţi despre remedii şi tratamente naturale. Cunoaşterea înseamnă putere ! Garrett i-a dat puiului său de elan, Freni, ultima sticlă cu lapte de capră. Apoi, tema sa de casă a trecut la nivelul următor. Garrett a pornit cu ea la drum şi a pus-o la încercarea supremă. Garrett a început studiul ştiinţific al terapiei Gerson la micul dejun, cu Charlotte Gerson, la San Diego. Fiul lui Charlotte, Howard Straus, şi un oaspete distins din Slovenia au fost şi ei acolo. Aici, Garrett şi-a comparat notiţele despre afirmaţiile doctorului Gerson cu surse externe independente, ca să vadă dacă se potrivesc.
Extras din filmul Frumosul adevar (The Beautiful Truth, 2008)

Articole despre gerson