facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Nu puneti mana pe telefon la prima ora a diminetii

Spiritualitate

Dorința de a citi mesaje, știri sau fluxuri foto provine dintr-o dorință biologică de plăcere care este satisfăcuta pentru moment de o doza de dopamină.

Dar imediat dupa aceasta dorinta revine și mai puternica. Și la fel ca in cazul drogurilor, aveti nevoie de mai multe like-uri, inimioare roșii, notificari sonore și comentarii pentru a obține același hit hormonal în creier. Aceasta cauzeaza comportamente dependente pentru a-ți capta atenția și forța de viață in ecran.

ora de aur

Inginerii specializati in atentia comportamentala sunt oameni cărora li se plătesc sume mari de bani, sunt specializați în a vă determina să apucați telefonul imediat ce va treziti dimineața și să petreceti timp pe el. Intenția lor este să va determine sa faceti scroll și să dati clic 24/7. Si sunt foarte buni in meseria lor. Reproiectează constant interfața în funcție de tiparele de comportament uman.

Deci, pentru a crea o relație sănătoasă cu tehnologia, trebuie să avem un pic de auto-disciplină.

Ai auzit poate de Ora de Aur, când soarele este chiar sub orizont și lumina este perfectă pentru fotografie sau film? Ei bine, există un moment și mai important pentru bunăstarea tuturor oamenilor: se numeste Momentul de Aur. Sunt primele două minute după ce te-ai trezit dimineața. Când creierul nu a părăsit încă lungimea de undă Theta, faza în care se realizează perspective, stări profunde și creativitate imaginativă. Aici vă puteți liniști mintea, puteti accesa niveluri transcendente de meditație, aveti o sensibilitate crescută la energie și puteți conștientiza mai mult lungimile de undă vibraționale.

O zi poate deveni haotică cu mulți factori externi care influențează fluxul acesteia. O practică solidă dimineața este o singură dată in zilei în care ai control total. Dă-ți o oră în fiecare zi pentru a-ti stabili tonul vieții tale, acela al prezenței constiente și fii pașnic, indiferent de ce îți vine în cale.

Articole despre dependenta facebook, ora de aur, dopamina, momentul prezent


Articole din Spiritualitate