facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Dieta ayurvedica pentru zodia Gemeni

Ayurveda

Simbolistica
Al treilea Semn zodiacal, care nu corespunde nici ca localizare şi nici ca întindere constelaţiei omonime. În sigla modernă, ce reprezintă doi gemeni umani dând mâna cu doi gemeni nemuritori, se păstrează simbolismul originar - doi bărbaţi, unul de condiţie terestră, iar celălalt de condiţie divină. Pentru vechii egipteni, steaua fixă Alfa este Castor (19 gr. 29' Rac), geamănul nemuritor (divin), în vreme ce steaua fixă Beta este Pollux (22 gr. 28' Rac) geamănul muritor (uman, terestru). Semnul zodiacal Gemeni aparţine Elementului Aer, are calitatea de mutabil şi îşi face simţită influenţa la nivel mental şi intelectual.

ananas

Nativul Gemeni, în aspectul lui armonios, este foarte sociabil şi manifestă un caracter versatil, idealist, comunicativ, inventiv, alert, păstrându-şi aparenţa tinerească, mentală şi fizică - adică acele calităţi asociate Aerului ca modalitate de a stabili comunicarea cu lumea.

În aspectul lui dizarmonios, nativul Gemeni este neliniştit, nerăbdător, instabil şi adesea chiar instabil mental, superficial, inconştient, predispus la imaturitate sau chiar la infantilism.

Semnul zodiacal Gemeni este guvernat de către Mercur, care conferă nativilor abilităţi relaţionale şi disponibilităţi mentale de factură informaţională, având mai degrabă legătură cu memoria de scurtă durată.

Din punct de vedere anatomic, Semnul guvernează umerii, braţele şi aparatul respirator şi procesul respiraţiei. De asemenea, el guvernează dualitatea în general (adesea veţi întâlni nativi care simt două emoţii în acelaşi timp), comunicarea de orice fel (orală, scrisă, la distanţă, telepatică), învăţământul elementar, călătoriile scurte, vecinii şi rudele.

Greşeala spirituală
Semnul zodiacal Gemeni rămâne, probabil, cel mai mental dintre Semnele de Aer ale Zodiacului; fiind în analogie cu vârsta adolescenţei - vârsta prin definiţie a cunoaşterii, a acumulării de informaţie, a mişcării permanente a minţii - el concentrează energia fiinţei umane către acţiunea de a afla. Nativii trăiesc foarte mult la nivelul ideilor, există foarte mult în afara lor, în tot ce se petrece în lume, în familie, între prietenii apropiaţi şi comunică permanent - indiferent ce şi cu cine dar, atenţie!, fără să se comunice pentru că nu au timp, culmea!, să afle ce se petrece în ei înşişi. Sunt la curent cu tot şi cu toate, dar niciodată nu le trece prin minte ideea de a se ocupa de propria fiinţă. Tocmai de aceea nu au timp să se relaxeze şi pierd din vedere viaţa lor interioară. Atenţi întotdeauna la cuvinte şi la ce se poate ascunde în spatele lor, la un posibil al doilea sens aşadar, ei sunt departe de a avea încredere în ceilalţi sau de a fi atenţi la viaţa lor lăuntrică. Rezonanţa scăzută cu planul afectiv universal şi cu iubirea îi face sensibili la boli în general; afecţiunile cele mai frecvente şi, uneori, cele mai grave, ale nativilor Gemeni se produc la nivelul sistemului nervos central.

Atitudinea spirituală
Aceşti nativi au nevoie aşadar, cel mai mult, să iubească şi să investească în iubire, deoarece nu informaţia, nu acumularea permanentă de cunoştinţe constituie hrana fiinţei umane, ci imensa Graţie Divină care ne sprijină, clipă de clipă, evoluţia spirituală pe această planetă şi în această lume a aparenţelor. Nicio fiinţă umană nu se hrăneşte din forme trecătoare şi din energii de scurtă durată - cum sunt cele ale ştirilor de orice fel - ci din imensa Iubire, din nesfârşita dragoste care ne vine de la Dumnezeu-Tatăl.

Din punct de vedere profesional, nativii Gemeni se angajează acolo unde sunt necesare o minte rapidă şi mâini îndemânatice; de aceea, dieta lor trebuie să includă alimente bogate în proteine, care măresc vitalitatea (ouă, brânză, nuci şi soia), dar şi alimente bogate în glucide şi vitamine, care hrănesc sistemul nervos adesea foarte epuizat. Acestei diete i se mai pot adăuga sâmburii de migdale, stafidele, alunele de pădure, fisticul, mierea, măslinele; în perioadele de stres, puţină brânză de oaie este mai mult decât binevenită. În caz de stres avansat, se recomandă ceaiurile slabe de valeriană sau albăstrele administrate seara, înainte de culcare.

Sarea Semnului zodiacal Gemeni este clorura de potasiu, prezentă în cantităţi semnificative în fasole verde, sparanghel, pere, prune şi ananas.

Plantele medicinale asociate acestui Semn sunt: anasonul, trifoiul, tătăneasa, albăstrelele, gura lupului, uneori chiar teiul şi petalele de trandafir.
Metalul specific acestui Semn zodiacal este mercurul.

de astrolog Rodica Purniche

Articole despre Dieta ayurvedica