facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Dieta ayurvedica pentru zodia Varsator

Ayurveda

Simbolistica
Al unsprezecelea Semn al Zodiacului, care nu corespunde nici ca localizare si nici ca intindere constelatiei omonime. Sigla lui moderna intruchipeaza curgerea apei dar, la nivel simbolic, suvoiul de apa din urna Varsatorului reprezinta cunoasterea spirituala ce se transmite de la o generatie la alta prin libertatea de nestavilit a spiritului. Unii astrologi prefera sa interpreteze aceasta sigla ca valuri (unde) invizibile ale electricitatii. Varsatorul este un Semn de Aer si are calitatea de fix, influenta lui conferind originalitate, rafinament, simt artistic, intuitie, independenta si anularea tuturor limitelor. Nativul Varsator, in aspectul lui armonios, este prietenos, umanitarist, progresist, inventiv, creator, tolerant, optimist - avand acele calitati asociate Aerului ce lucreaza pentru libertatea lui si a celorlalti. In aspectul lui dizarmonios, nativul Varsator tinde sa fie excentric, oportunist, rebel, pervers, cu o atitudine deopotriva antipatica si iresponsabila. In conformitate cu majoritatea astrologilor, Varsatorul este guvernat de planeta Uranus desi, pana la descoperirea sa in secolul al XVIII-lea, guvernarea i-a apartinut lui Saturn. Din punct de vedere anatomic, Semnul guverneaza gambele, circulatia sanguina si respiratia, vederea dar si clarviziunea.

fructe

Greseala spirituala
Influxul astral al Semnului zodiacal Varsator vizeaza prieteni, sperante si dorinte, asocieri de grup, uniuni bazate mai ales pe comuniune de idei sau de aspiratii. Lui ii sunt caracteristice excentricitatea si geniul, inventiile si inventivitatea, detasarea de emotii, revolutiile, libertatea interioara si independenta totala. Datorita acestui tip de energie, nativii sunt niste contestatari autentici, gata oricand sa desfiinteze un trecut sau un mod prea lent, prea anacronic ca el sa mai fie de folos prezentului, fara sa se intrebe daca ceva mai merita sau nu sa fie pastrat. Lor le plac evenimentele bruste si senzatiile tari, care fac ca viata sa fie traita la capacitate maxima. In momentul in care lipsesc senzatiile tari, viata isi pierde sensul. De fapt, gustul vietii li se altereaza si atunci cauta schimbarea doar de dragul schimbarii, protejandu-si - sub nevoia de libertate individuala - lipsa de responsabilitate la adresa viitorului si incapacitatea de a armoniza trecutul cu prezentul in beneficiul direct al viitorului.

Atitudinea spirituala
Persoanele nascute sub acest Semn actioneaza cel mai bine cand isi asuma dorinta de a schimba lumea, dar numai de dragul omenirii. Acesti nativi trebuie sa evite oboseala excesiva si obiceiurile ciudate (cel mai adesea manifestate sub forma extravagantei), pentru a-si dezvolta personalitatea si capacitatile intuitive. Dintre toate Semnele zodiacale, Varsatorul confera cea mai mare capacitate de a percepe exact tipul de "timp viitor" ce urmeaza sa se desfasoare; ori, pentru a exprima acest viitor, nativii au nevoie de o puritate desavarsita a mintii si a sufletului. Manifestand iubirea universala si imbinand traditia cu inovatia, ei pot construi o lume a tuturor conexiunilor posibile si a legaturii permanente dintre om si Dumnezeu.

Din punct de vedere alimentar, mancarea nu ocupa un loc important in viata acestor nativi. Pentru ca adesea se expun unor eforturi fizice extenuante fara a se alimenta corespunzator, ei sunt predispusi la o circulatie sanguina slaba, in special la nivelul picioarelor, dar si la anumite afectiuni ale sistemului nervos central. Din aceasta cauza, dieta nativilor Varsator trebuie suplimentata cu vitamina C, bioflavonoide si vitamina E, mai ales dupa varsta de 35 de ani.

Fructele proaspete - portocale, lamai, mere, pere, grapefruit si ananas - trebuie sa faca parte aproape obligatoriu din dieta zilnica. Tensiunea, iritabilitatea si oboseala pot perturba echilibrul normal calciu-sodiu din organism, rezerva de calciu putand fi refacuta prin alimente precum mustar, fasole salbatica, soia boabe, bame, alge, migdale.

Sarea Semnului zodiacal Varsator este clorura de sodiu, cunoscuta sub denumirea de sare de bucatarie. Cand exista o deficienta de clorura de sodiu, apa - care reprezinta 70% din constitutia noastra fizica - nu este corect distribuita. Pentru a suplini aceasta sare este recomandat consumul tuturor alimentelor care o contin in mod natural: spanac, sparanghel, varza, telina, porumb, linte, alge marine, capsuni, mere si smochine.

Printre plantele medicinale specifice acestui Semn se afla verbina, salvia, calaparul, ilicele de mare si strugurii ursului.

Metalul recomandat nativilor Varsator poate fi considerat aurul.

Nota:
Am acordat o atentie speciala alimentatiei deoarece, in sistemul medical multimilenar hindus Ayurveda (cuvant sanskrit care se traduce prin "stiinta vietii"), alimentatia este o modalitate esentiala de evolutie spirituala sau macar de mentinere a sanatatii. Suntem ceea ce mancam si mancam ceea ce gandim - iata o fraza extrem de simpla care spune totul despre noi si prin care va invitam sa va analizati, obtinand astfel o intelegere rapida a caracterului dvs. si o posibila imbunatatire a vietii dvs. daca veti aplica macar una dintre sugestiile continute in analiza zodiacala a Semnului zodiacal sub care v-ati nascut.

Un remediu general valabil pentru nativii fiecarei zodii este acela de purta pe mana stanga, sub forma de bratara spiralata, metalul corespunzator Semnului zodiacal natal, bratara care constitue astfel un rezonator energetic cu sfera de forta a planetei guvernatoare a Semnului.
astrolog Rodica Purniche

Articole despre Dieta ayurvedica