facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

10 ingrediente cancerigene din alimente

De evitat

În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm alimente sănătoase tot timpul. Alimentele procesate și de tip fast-food domină rafturile magazinelor, iar multe dintre fructele și legumele pe care le considerăm sănătoase sunt contaminate cu produse chimice nocive (de exemplu, pesticide).
 A consuma din când în când alimente care au grăsimi nocive extra (cum sunt grăsimile rafinate și/sau hidrogenate) sau zahăr, probabil nu va determina apariția cancerului. Totuși, aceasta presupune să nu se facă un exces din aceste alimente nesănătoase, pentru că în timp, consumul acestora favorizează bolile cronice precum diabetul, bolile cardiovasculare și cancerul. Se recomandă de asemenea, citirea cu atenție a etichetelor de pe alimente și evitarea cu orice preț a ingredientelor toxice, carcinogene, care sunt un real pericol pentru sănătate.

10 ingrediente cancerigene din alimente

Iată care sunt cele 10 ingrediente cancerigene din alimente pe care trebuie să le evităm dacă dorim să avem o stare bună de sănătate și să prevenim apariția bolilor cronice, inclusiv a cancerului:
1. Nitritul de sodiu 

Nitritul de sodiu este un conservant care cauzează cancer și care se găsește în carnea procesată, cum este șunca, mezelurile, hamburgerii, cârnații, etc. Nitriții au fost relaționați cu un risc mai mare de cancer de colon. Dacă nu doriți să renunțați la consumul de carne, pentru a vă asigura că nu consumați nitrit de sodiu, optați pentru produse din carne din surse sigure, de proveniență organică și doar de la animale care au fost hrănite cu iarbă.

2. Aspartamul 

Îndulcitorii artificiali, cum este și aspartamul, oferă zero valoare nutrițională și extrag din organism nutrienții benefici care provin din alte alimente. Atunci când corpul nostru procesează aspartamul în tractul digestiv, alte subproduse nocive sunt create, produse care sunt asociate de exemplu, cu formarea tumorilor cerebrale.

3. Uleiurile hidrogenate 

Uleiurile hidrogenate, cum este cazul uleiului de soia, uleiul de rapiță și uleiul de porumb, se extrag prin anumite proceduri chimice și sunt modificate pentru a li se ameliora mirosul, consistența și gustul. Aceste uleiuri au un conținut ridicat de acizi grași de tip omega-6 nesănătoși care sunt cunoscute ca factori cauzatori ai bolilor cardiace, ai cancerului și diabetului.

4. Siropul de porumb bogat în fructoză (JMAF) 

După zaharurile rafinate, siropul de porumb bogat în fructoză (JMAF) este unul dintre principalele ingrediente alimentare de pe piață care cauzează cancer. Acest sirop determină de asemenea, apariția diabetului și a obezității, ambele boli crescând riscul diferitelor tipuri de cancer. Siropul de porumb bogat în fructoză împreună cu zaharurile rafinate cauzează creșteri semnificative ale nivelelor de insulină și alimentează creșterea celulelor canceroase.

5. Alimentele/organismele modificate genetic (transgenice / OGM) 

În ultimii ani, alimentele modificate genetic au invadat din păcate piața alimentară. Aceste alimente nu au fost niciodată testate pe termen lung înainte de a intra pe piață, însă în prezent se cunoaște faptul că acestea cauzează multe boli care amenință viața, inclusiv cancer. Pe lângă faptul că acest tip de alimente conțin gene mixte care cauzează diverse boli, în mare măsură conțin și toxine care cauzează cancer.

6. Glifosatul 

Ierbicidele care conțin glifosat sunt vândute și promovate de Monsanto pentru a fi utilizate în culturile transgenice. Totuși, glifosatul este răspândit de asemenea și asupra culturilor convenționale, cum sunt cele de grâu, ovăz și secară.
 În luna martie 2016, Agenția Internațională pentru Cercetare din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, a publicat un studiu clasificând glifosatul, împreună cu insecticidele malation și diazinon, ca fiind “probabil cancerigene pentru ființele umane”. Totuși, mulți cercetători afirmă că glifosatul nu este un “probabil” carcinogen, ci mai degrabă un carcinogen dovedit.

7. Acesulfamul K 

La fel ca aspartamul, acesulfamul K este un îndulcitor modificat, iar în urma testelor de laborator efectuate s-a demonstrat că acesta cauzează tulburări ale sistemului nervos și ale sistemului digestiv și a fost relaționat de asemenea cu apariția cancerului.

8. Coloranții artificiali 

Coloranții artificiali sunt realizați adeseori din produse derivate din petrol și nu aduc niciun beneficiu nutrițional alimentelor la care sunt adăugați. Un studiu publicat de către Centrul pentru Științe din Statele Unite a informat asupra toxicității a nouă coloranți sintetici folosiți în mod obișnuit în alimente și băuturi. Cercetările medicale au evidențiat faptul că acești coloranți au contribuit la declanșarea unor alergii și la stimularea hiperactivității în cazul copiilor, crescând în același timp riscul de cancer.

9. Conservanții chimici 

Conservanții chimici cum sunt nitrații, nitriții și benzoații se adaugă la alimentele procesate și mâncarea de tip fast-food sau junk-food pentru a le prelungi termenul de valabilitate. Aceste produse chimice foarte toxice tind să se acumuleze în corp și să cauzeze anumite deteriorări la nivelul celulelor și al țesuturilor, care pot conduce la diferite tipuri de cancer.

10. Proteina de soia extrasă cu hexan 

Proteina din soia convențională (non-organică) se extrage cel mai adesea cu hexan, care este un subprodus neurotoxic și explozibil rezultat în urma rafinării benzinei. În cazul ființei umane, hexanul se absoarbe lent pe cale pulmonară și foarte lent prin piele. Efectele critice ale hexanului sunt toxicitatea testiculară și neurotoxicitatea.

 Sursa: ayurvedic-medica.ro

Articole despre cancer