facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Dieta ayurvedica pentru zodia Balanta

Ayurveda

Simbolistica
Al saptelea Semn al Zodiacului, care nu corespunde nici ca localizare si nici ca intindere constelatiei cu acelasi nume. Sigla sa reprezinta o pereche de talere, cu care Semnul si constelatia au fost asociate chiar din vremurile timpurii, numele sau babilonian fiind zibanitu ("balanta"). Una dintre hieroglifele egiptene cel mai des folosite pentru Balanta arata ca sigla provine din imaginea Soarelui aflat deasupra Pamantului cu putin inainte de apus, o imagine specifica Semnului asociat azi cu DS, locul simbolic al apusului.

Semnul zodiacal Balanta este Semn de Aer, cardinal, influenta sa fiind armonioasa, eleganta, curata, pasnica. Nativul Balanta, in aspectul sau armonios, manifesta o fire artistica, sensibila, saritoare, infaptuitoare, spirituala, delicata, perceptiva, afectata - adica acele calitati care pot fi asociate Elementului Aer apt sa imprezioneze prin prezenta sa.

In aspectul lui dizarmonios, nativul Balanta manifesta o natura indolenta, influentabila, aeriana, incapabila sa faca fata vietii.

Acest Semn zodiacal este guvernat de planeta Venus si guverneaza, la randul sau, din punct de vedere anatomic, diafragma si rinichii.

Dieta ayurvedica pentru zodia Balanta

Greseala spirituala
Relatiile umane in general si cele de cuplu in special, contractele si parteneriatele de orice fel, aparitia in fata publicului, diplomatia, armonia si echilibrul, artele, frumusetea, casatoria sunt chestiunile care il preocupa in mod frecvent pe nativul Balanta. Asta face ca el sa devina, cu timpul, mai mult decat dependent de aprecierile celorlalti si conditionat de o serie de asteptari. El cauta ca, prin actiunile sale, sa-i multumeasca pe toti, asteptand astfel ca toti ceilalti sa-i recunoasca meritele, rezultatele si realizarile. In clipa in care vrea sa ia o decizie sau sa se angreneze intr-o actiune, nativul Balanta parcurge un adevarat itinerar afectiv pe la cunostinte, prieteni, superiori, intrebandu-i care atitudine sau care initiativa este mai bine de pus in practica. Astfel, constient sau nu, el isi cultiva influentabilitatea - o exprsie, probabil, a influxurilor astrale specifice Fecioarei (frica de greseala) si Scorpionului (nevoia de control asupra existentei) care isi cauta armonia pe "teritoriul" acestui Semn zodiacal.

Atitudinea spirituala
Nativii Balanta actioneaza cel mai bine cand telurile lor sunt armonia si echilibrul in tot ceea ce fac, situatii in care nu mai au nevoie de aprobarea sau acordul nimanui. Ei trebuie sa dezvolte increderea in sine si disponibilitatea de a face fata evenimentelor.

Ca atitudine exterioara, in viata zilnica au de evitat total bauturile alcoolice, indecizia si fumatul. Din punct de vedere alimentar, trebuie eliminate condimentele exotice, sosurile dulci, dulciurile care contin zahar alb si produsele de patiserie. Orele fixe de masa si mesele simple, cu alimente usoare dar bogate in vitamine, le pot fi de foarte mare ajutor, favorizand, in timp, o sanatate foarte buna.

Sarea Semnului zodiacal Balanta este fosfatul de sodiu, care ajuta la mentinerea echilibrului acid-baza din corp si la eliminarea toxinelor. Ea poate fi procurata din morcovi, sparanghel, sfecla, porumb, orez brun, smochine, mere, capsuni, pere, fragi, migdale si stafide. Lor li se pot adauga vitaminele A si E, iodul si mineralul guvernat de planeta Venus, cuprul.

Vitamina E este in mod deosebit importanta, deoarece este un excelent detoxifiant, ajutand ficatul sa functioneze normal. De asemenea, ea joaca un rol important in tratarea problemelor pielii si ale venelor, in reglarea ciclului menstrual si in prevenirea sterilitatii, afectiuni de natura venusiana. Surse naturale de vitamina E sunt: germenii de grau, uleiul de soia, maltul si lucerna.

Iodul raspunde de functionarea normala a tiroidei, al carei hormon, tiroxina, influenteaza metabolismul bazal al organismului. O sursa excelenta de iod o constituie algele (laminaria, fucus, kombu), ridichile si dovlecii.

Ratia zilnica de cupru, necesar in producerea globulelor rosii si a enzimelor importante in functionarea sistemului nervos, poate fi luata din ridichi, castraveti si laptuci.

Plantele medicinale asociate acestui Semn zodiacal sunt: verbina, cimbrul, petalele de trandafir, violetele si macrisul.

Metalul specific acestui Semn zodiacal este cuprul.

Nota:
Am acordat o atentie speciala alimentatiei deoarece, in sistemul medical multimilenar hindus Ayurveda (cuvant sanskrit care se traduce prin "stiinta vietii"), alimentatia este o modalitate esentiala de evolutie spirituala sau macar de mentinere a sanatatii. Suntem ceea ce mancam si mancam ceea ce gandim - iata o fraza extrem de simpla care spune totul despre noi si prin care va invitam sa va analizati, obtinand astfel o intelegere rapida a caracterului dvs. si o posibila imbunatatire a vietii dvs. daca veti aplica macar una dintre sugestiile continute in analiza zodiacala a Semnului zodiacal sub care v-ati nascut.

Un remediu general valabil pentru nativii fiecarei zodii este acela de purta pe mana stanga, sub forma de bratara spiralata, metalul corespunzator Semnului zodiacal natal, bratara care constitue astfel un rezonator energetic cu sfera de forta a planetei guvernatoare a Semnului.

astrolog Rodica Purniche

Articole despre Dieta ayurvedica