facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Stiinta confirma: Ne putem schimba ADN-ul

Spiritualitate

În cazul în care considerați că vă aflați la dispozitia codului genetic, avem vesti bune. Conform științei epigenetice (studiul modificarilor genelor in urma contactului cu mediul inconjurator), celulele stem si chiar ADN-ul pot fi modificate prin câmpuri magnetice, coerența inimii, stări mentale pozitive și intenție. Oamenii de știință din întreaga lume sunt acum de acord ca determinismul genetic este o teorie eronată.

Schimbarea mentalitatii de victima a determinismului genetic

ADN-ul cu care ne-am născut nu este singurul factor determinant pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Doctorul Bruce Lipton, biolog și cercetator în domeniul celulelor stem, vorbeste despre diferenta majora dintre determinismul genetic și epigenetica într-un interviu acordat revistei SuperConsciousness:

adn

"Diferența dintre aceste două este semnificativă, deoarece această convingere fundamentală numita determinism genetic înseamnă literalmente că viețile noastră, definite ca trasaturi fizice, fiziologice și emoționale de tip comportamental, sunt controlate de codul genetic. Aceasta convingere ne face într-un fel să ne simțim "victime": daca genele ne controlează funcțiile vitale, atunci viețile ne sunt controlate de factori pe care nu ii putem schimba. Acest lucru conduce la victimizare cum că bolile se transmit într-o familie prin intermediul genelor. Probele de laborator arată ca acest lucru nu este adevărat."

Teoria lui Lipton este confirmată de doctorul Carlo Ventura, profesor și cercetător la Universitatea din Bologna, în Italia. Dr. Ventura a demonstrat prin teste de laborator ca ADN-ul celulelor stem pot fi modificat folosind frecvențele câmpului magnetic.

"Este ca o mașină a timpului. Reprogramezi cumva înapoi cu aceste celule într-o stare incertă, în care orice fel de decizie este oarecum posibila, chiar și decizia de a deveni virtual orice tip de celula a organismului. Acesta descoperire are un potential extraordinar."

El adauga ca doi oameni de știință laureati al Premiului Nobel au descoperit ca "celulele adulte nonstem pot fi epigenetic reprogramate înapoi până în condiții în care pot da nastere la celule neuronale, celule cardiace, celule musculare striate sau celule care produc insulina."

Schimbarea ADN-ului prin intenție

Potrivit Institutului Heartmath din Boulder Creek, California, epigenetica cuprinde mult mai mult decât doar ADN-ul, mediul și experiența noastra de viață. După două decenii de studiu, cercetatorii au descoperit ca anumiti factori, cum ar fi dragostea și aprecierea sau anxietatea și furia, influențează, de asemenea, conditia unei persoane. Într-un experiment, participanții selectați au fost capabili sa-si schimbe ADN-ul cu stări mentale pozitive.

"O persoana care avea în mană 3 eșantioane de ADN a fost ghidat pentru a genera coerenta inimii - o stare benefică a echilibrului mental, emotional si fizic si armonie - cu ajutorul unei tehnici HeartMath care utilizează respirația inimii și intentii cu emoții pozitive. Persoana a reușit, conform instrucțiunilor, să desfășoare două eșantioane de ADN în lungimi diferite, și să il lase pe al treilea neschimbat."

Voluntari din grupul de control, care au avut coerența inimii scăzută nu au putut să-și modifice ADN-ul.

Celule sănătoase și dieta cu nutrienți cuantici

Dacă dorim să ne hrăni corpul la nivel celular (și să nu ne imbolnavim), institutul recomanda o dieta abundenta in substante nutritive cuantice. Atunci când suntem stresați sau pesimisti, rezervele noastre energetice biologice nu mai sunt folosite pentru regenerarea și repararea organismului. Noi putem contracara această înfometare celulară, concentrându-se asupra starilor autentice de apreciere și iubire. Aceste emoții pozitive imbunatatesc sistemul nostru energetic și hranesc organismul, chiar până la nivelul ADN-ului. Institutul HeartMath numeste aceste sentimente pozitive "substante nutritive cuantice."
http://www.naturalnews.com/042157_DNA_transformation_science_epigenetics.html

Articole despre adn, epigenetica