facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Notiuni practice referitoare la cromoterapie

Cromoterapie

Exista mai multe metode, foarte simple, accesibile oricui, pentru a utiliza culorile, atat in vederea ameliorarii sanatatii, cat si pentru a ne armoniza cat mai deplin fiinta in mai multe directii.

spirit91

Din perspectiva datelor traditionale din domeniul cromoterapiei, esecul multor tratamente in cazul anumitor afectiuni rezulta din blocarea si stagnarea energiei la nivelul centrilor energetici ai fiintei.

In alte cazuri, slaba dinamizare a acestora face sa rezulte o stare de devitalizare, care atrage dupa sine o serie de perturbari, din cauza carentei respective. In alte cazuri, energizarea diferitelor niveluri ale fiintei nu este armonioasa. Astfel, unele zone energetice sunt atunci supraincarcate si genereaza o serie de preponderente prin aceasta rezultand dezechilibre si chiar afectiuni. De exemplu, putem avea carente  energetice in planul afectiv al fiintei si o supraincarcare energetica in plan mental. De aceea este bine sa ne constientizam, in prealabil carentele, respectiv preponderentele fiintei noastre.

Daca vom utiliza cromoterapia in mod inteligent, vom reusi sa readucem echilibrul in fiinta noastra, compensand diferitele niveluri afectate datorita slabei dinamizari, energizand zona corespondenta prin expunerea directa a zonei respective la anumite radiatii colorate, mai mult sau mai putin intense.

Modalitatea cea mai eficienta pentru a produce vindecari prin intermediul cromoterapiei este proiectia radiatiilor colorate, in functie de carentele noastre, asupra intregului corp nud.

Daca dorim ca rezultatele sa fie accelerate, vom focaliza aceste radiatii de puternica intensitate, de culoarea care ne este necesara, asupra zonei, organului sau partii afectate, mai ales daca urmarim destinderea si relaxarea zonei.

Expunerea se face direct pe pielea goala, daca nu exista contraindicatii, nuditatea este necesara.
 
In unele cazuri, este posibil sa se trateze mai multe structuri energetice in acelasi timp prin expuneri focalizate, recurgandu-se la doua sau mai multe proiectoare avand culori diferite. Aceasta mai ales in cazul unui dezechilibru energetic profund. In aceasta situatie, culorile vor fi proiectate adecvat in zone diferite, in functie de perturbarile respective.

In situatia in care, pentru aceeasi boala sau perturbare cu care ne confruntam, sunt indicate doua culori diferite, se va lucra pe rand cu fiecare si nu simultan. In acest caz, dupa ce se va trata pacientul cu o culoare, se va recurge  la o alta culoare. Simultaneitatea utilizarii mai multor culori focalizate se realizeaza in cazul in care tratam dezechilibrul mai multor centrii energetici ai fiintei.

sursa: armonianaturii.ro

Articole despre


Articole din Cromoterapie