facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Lumina, un miracol

Cromoterapie

Cromoterapia sau terapia prin culori face parte din acele modalitati terapeutice, complet naturale, pe care le redescoperim cu incantare, ca fiind cu usurinta apte sa ne reechilibreze, printr-o modalitate cat se poate de blanda, organismul, mai ales in conditiile in care acesta este aproape mereu supus stresurilor si tensiunilor zilnice.

natura21

Lumina descompusa, de o prisma, face sa apara cele sapte culori fundamentale ale curcubeului, numite si ton cromatic: rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo si violet. Aceste culori sunt unde electromagnetice cuprinse intre 390 milimicroni si 710 milimicroni si sunt percepute de ochiul nostru in toate nuantele si intensitatile posibile. Aflate in jurul nostru, ele actioneaza asupra creierului, glandelor endocrine si contribuie la armonizarea psihicului, influentand chiar si somatic.

In afara celor sapte culori exista si culori acromatice: negru-cenusiu, alb, neutre din punc de vedere terapeutic.
         
Inca din Evul Mediu, vindecatorii si vrajitorii recurgeau adesea la cromoterapie ca la un mijloc de combatere a diverselor maladii. In zilele noastre, cercetatorii recunosc ca, intr-adevar culorile au efecte puternice asupra psihicului uman, iar prin intermediul psihicului asupra dispozitiei si a sanatatii  
          
Fiind o metoda naturala de tratament, ce utilizeaza culorile, cromoterapia poate fi  practica de oricine cu usurinta, atat prin contemplarea unei anumite culori, cat si prin baia de culori ori proiectarea unei culori pe o anumita zona a trupului, in functie de efectul pe care dorim sa-l obtinem. Experimental s-a dovedit ca influenta culorilor este independenta de vedere, ele ne influenteaza chiar si atunci cind nu le vedem deloc. Undele electromagnetice care le genereaza se comporta diferit intrind in rezonanta cu organismul uman, dind nastere unor efecte precise in zonele in care sunt directionate. Actiunea culorilor se explica prin vibratiile generate de diferentele lor in ceea ce priveste lungimea de unda a fiecarei culori.
       
Este important de stiut, in functie de bolile si problemele cu care ne confruntam, ce culoare va fi benefica pentru vindecare. In articolele viitoare vor fii prezentate informatii referitoare la aceste aspecte, precum si la modalitatile practice de utilizare a acestei terapii.

sursa: armonianaturii.ro

Articole despre


Articole din Cromoterapie