facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

21 beneficii uimitoare ale ierbii de grau

Germeni si frunze verzi

Iarba de grâu și sucul din iarbă de grâu sunt căi excelente de a introduce verdețuri închise la culoare în dietă. După gramaj, iarba de grâu e de peste 20 de ori mai densă în nutrienți decât orice altă legumă. Nutrițional, iarba de grâu e un aliment complet care conține 98 din 102 din elementele de pe Pamânt.


Iarba de grâu e disponibilă în multe forme, inclusiv tablete, capsule, extracte lichide și tincturi.  Este deseori folosită pentru stors sau adăugată la smoothie-uri și ceaiuri. Puteți de asemenea cumpăra semințe de iarbă de grâu sau kituri pentru a vă crește propria iarbă de grâu acasă. Multe magazine oferă  posibilitatea achiziționării de iarbă de grâu organică fără gluten sau crescută fără bacterii și ciuperci sau organic în aer liber.

21 beneficii ale consumului de iarbă de grâu:
1) Mărește numărul de globule roșii și scade presiunea arterială. Curăță sângele, organele și tractul gastro-intestinal de deșeuri. De asemenea stimulează metabolismul și sistemul de enzime al corpului prin îmbogățirea sângelui. De asemenea ajută la reducerea presiunii arteriale prin dilatarea căilor de circulație din corp.

2) Stimulează tiroida, corectând obezitatea, indigestia și o sumedenie de alte acuze.

3) Restaurează alcalinitatea sângelui. Abundența sucului în minerale alcaline reduce supra-acidificarea sângelui. Poate fi folosit pentru a calma multe dureri interne și a fost folosită cu succes în tratarea ulcerului peptic, colitei ulcerative, constipației, diareei și alte acuze ale tractului gastro-intestinal.

4) E un detoxifiant puternic și un protector al ficatului și sângelui. Enzimele și aminoacizii din această iarbă de grâu ne pot proteja de carcinogeni mai bine ca orice alt aliment sau medicament. Ne întărește celulele, detoxifică ficatul și sistemul circulator și neutralizează chimic poluanții din mediu.

5) Combate tumorile și neutralizează toxinele. Studii recente arată că sucul de iarbă de grâu are o capacitate puternică de a lupta cu tumorile în același timp neavând toxicitatea comună a medicamentelor care inhibă agenții distrugători de celule. Numeroasele componente active din iarba de grâu curăță sângele și neutralizează și digeră toxinele din celulele noastre.

6) Conține enzime benefice. Fie că aveți o tăietură la deget pe care doriți s-o vindecați sau doriți să dați jos 3 kg, enzimele trebuie să facă treaba. Viața și capacitățile enzimelor găsite în mod natural în corpurile noastre pot fi amplificate dacă le ajutăm din exterior adăugând enzime exogene (din exterior), ca acestea din iarba de grâu. Nu o gătiți. Putem avea beneficiile numeroaselor enzime din sucul de iarbă de grâu prin consumul negătit al acestuia. Gătirea distruge 100% din enzimele din mâncare. Este de asemenea bogată îm betacaroten, complexul B, C, E, K și e o sursă naturală de laetril (vitamina B17).  

7) Are o similaritate remarcabilă cu propriul nostru sânge. Al doilea aspect nutrițional ca importanță al clorofilei e asemănarea remarcabilă cu hemoglobina, compusul care transportă oxigenul în sânge. Dr. Yoshihide Hagiwara, președintele Institutului Hagiwara de Sănătate din Japonia. este un promovator mare al consumului de iarbă ca aliment și medicament. El raționează astfel: având în vedere că această clorofilă e solubilă în particule lipidice, și particulele grase sunt absorbite direct în sânge prin sistemul limfatic, atunci și clorofila poate fi absorbită astfel. Cu alte cuvinte, când ”sângele” plantelor este absorbit în oameni e transformat în sânge uman, care transportă nutrienții la fiecare celulă a corpului.  

8) Folosit ca implant rectal, corectează problemele din interiorul părții inferioare ale intestinului gros. Un implant e o cantitate mică de suc ținută în această porțiune pentru aproximativ 20 de minute. În cazul unei boli, implanturile cu iarbă de grâu stimulează curățirea rapidă a părții inferioare a intestinului și trag afară acumulările de deșeuri.

9) Aplicat extern pe piele, ajută la eliminarea mâncărimilor aproape instant.  

10) Va calma arsurile de piele și ca acționa ca dezinfectant. frecată în scalp înainte de șampon, va ajuta în probleme cu firus de păr și va alevia mâncărimile și decojiri ale scalpului.

11) Calmează și vindecă tăieturi, arsuri, julituri, iritații, piciorul atletului, iedera, mușcături de insecte, amorțeli, ulcere deschise, tumori etc. Folosiți ca o compresă și înlocuiți la fiecare 2-4 ore.

12) Ajută la somn. Puneți doar o tavă cu iarbă de grâu vie aproape de capul patului. Va îmbogăți aerul cu oxigen și va genera ioni negativi să vă ajute să dormiți mai bine.

13) Adăugați la apa de baie și așezați-vă comod pentru o inmuiere lungă și frumoasă.

14) Îndulcește respirația și face gingiile mai ferme și mai puternice. Faceți gargară cu sucul.

15) Neutralizează substanțele toxice cum ar fi cadmiu, stronțiu, mercur, policlorura de vinil.  

16) Oferă beneficiile transfuziilor cu oxigen lichid având în vedere că sucul conține oxigen lichid. Oxigenul e vital multor procese ale corpului, stimulează digestia (oxidarea mâncării), promovează gândire mai clară (creierul folosește 25% din resursele de oxigen ale corpului), și protejează sângele împotriva bacteriilor anaerobe. Celuleel canceroase nu pot exista în prezența oxigenului.

17) Face ca părul gri să revină la culoarea sa naturală și amplifică mult nivelul de energie dacă e consumată zilnic.

18) Este un tratament de frumusețe care încetinește procesul de îmbătrânire (consumul sucului). Iarba de grâu va curăța sângele și va ajuta la rejuvenarea celulelor îmbătrânite, încetinând procesul îmbătrânirii, făcându-vă să vă simțiți mai vii pe loc. Va ajuta la a aduna  piele întinsă/lărgită.

19) Reduce efectele radiației. O enzimă care se găsește în iarba de grâu, SOD, reduce efectele radiațiilor și acționează ca un compus antiinflamator care poate preveni deteriorările celulare care urmează atacurile de cord sau expunerea la iritanți.

20) Restaurează fertilitatea și promovează aspectul tineresc.

21) Vă poate dubla numărul de globule roșii chiar și doar prin a vă uda cu ea. Renumitul nutriționist Dr. Bernard Jensen a descoperit că nu există alt constructor sanguin mai bun decât sucurile verzi și iarba de grâu. În cartea sa ”Magie a Sănătății prin Clorofilă”, menționeazp multe cazuri în care a fost capabil să-și dubleze cantitatea de globule roșii în doar câteva zile prin pur și simplu punerea pacienților să se îmbăieze în apă cu clorofilă. Rezultate în construirea sângelui se petrec și mai rapid când pacienții beau regulat sucuri verzi și iarbă de grâu.

Surse:
hippocratesinst.org
mayoclinic.com

Articole despre suc verde, grau verde