facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Sucul de orz verde

Sucuri

Se pune orzul la inmuiat o zi, dupa care se seamana in ghiveci, ladite solare, gradini, in serii succesive. Se uda. Cand firul ajunge la inaltimea de 15-20 cm, se poate folosi.

suc-verde

Se curata de radacina, se spala in cateva ape, se marunteste. Se inmoaie in apa si imediat se da prin masina de tocat, iar apoi prin centrifuga. Ce se depune pe sita extractorului se inmoaie din nou in apa si se centrifugheaza inca o data. Rezulta un suc verde inchis, cu gust usor amarui, care se pastreaza in sticle astupate la frigider. Se poate face 1-2 l odata. Pentru consum se iau 50 ml de suc concentrat care se dilueaza cu 50-100 ml suc de mere sau apa. Se bea la temperatura camerei, cu inghitituri rare.

Se poate prepara si din o lingura de pudra de orz verde la 150-200 ml apa sau suc de mere.

Compozitia chimica a orzului verde confera plantei un efect curativ deosebit, incetinind totodata procesul de imbatranire a celulelor. Bogatia in proteine, vitamine, minerale si enzime face ca orzul verde sa fie eficient in buna functionare a organismului.

Comparativ cu alte plante, orzul verde contine:
- de peste 250 ori mai multa vitamina A decat in salata;
- de peste 25 ori mai mult potasiu ca in banane;
- de peste 11 ori mai multa calciu decat laptele;
- de peste 11 ori mai mult fier decat in telina;
- de peste 7 ori mai multa vitamina C decat in portocale;
- de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat in spanac;
- de peste 23 de ori mai multa biotina (factor din grupul vitaminelor B) decat in lapte;
- 2000 micrograme SOD (Superoxid dismutaza), activ, la o portie de 2 g pudra de ovaz verde. SOD este o enzima proteica activa cu un efect deosebit in vindecarea bolilor, revitalizarea organismului si in incetinirea procesului de imbatranire.

Aceasta enzima intervine in inactivarea radicalilor liberi oxidril, radicali care, atunci cand sunt activi, favorizeaza imbatranirea celulelor si aparitia bolilor. Orzul verde este in prezent cea mai bogata sursa de SOD cunoscuta.

Sucul de orz verde este indicat in urmatoarele boli: anorexie, anemie, stomatite, afectiuni oculare, boli de stomac, boli hepatice, cancer, colite, pancreatite, boli de inima, arteroscleroza cerebrala, astm bronsic, gripa, viroze pulmonare, TBC, rinita alergica, dereglari hormonale, diabet, obezitate, retard psiho-motor, neurastenii, insomnii, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie faciala, reumatism, acnee, dermatite, hemoroizi, hemoragii, afectiuni ginecologice, avitaminoza, alopecie, sterilitate, impotenta sexuala.

Sucul de orz verde:
Se administrează numai pe stomacul gol, doza zilnică fiind de 50 ml de suc proaspăt extras. Sucul se consumă în amestec cu 150 ml de apă sau suc de fructe şi nu se mănâncă nimic timp de 30 de minute după administrare. Momentul favorabil pentru administrarea sucului este dimineaţa, după trezire. Sucul se va bea lent, cu înghiţituri mici, fără grabă.

Articole despre suc verde, orz verde, orz verde proprietati, pulbere orz verde, orzul verde pulbere, pudra de orz verde proprietati, pulberea de orz verde, pulbere de orz verde proprietati