facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Psalmul 90

Spiritualitate

O metoda eficienta de contactare a entitatilor angelice este rostirea din suflet a Psalmului  90 intitulat si O cantare de lauda a lui David [pentru bunul Dumnezeu].

E bine de stiut ca scrierile teologice afirma despre acest psalm ca el ii confera celui ce il recita adesea interior, meditand cat mai profund asupra lui intr-o stare de liniste si puritate sufleteasca certitudinea de nezdruncinat a protectiei divine.

angel125.jpg

Pot fi astfel evitate evenimentele cu caracter nefast, manifestandu-se de multe ori un ajutor providential chiar si atunci cand acest ajutor parea a fi ceva imposibil. Iata textul psalmului:

"Cel ce locuieste mereu numai cu ajutorul Celui Preainalt, care este Dumnezeu Tatal, sub acoperamantul Dumnezeului Cerului va Salaslui.

El va zice Domnului Dumnezeu: <<Tu esti sprijinitorul meu, Tu esti mantuirea mea, spre Tine, Dumnezeul meu voi nadajdui mereu!>>.

Puterea lui Dumnezeu te va izbavi din cursa vanatorilor celor rai si de cuvantul tulburator.

Cu spatele Sau te va umbri pe tine si sub aripile Lui tu vei nadajdui; ca o arma de neinvins te va inconjura atunci adevarul Lui.

Cu puterea lui Dumnezeu mereu in tine, nu te vei teme de frica de noapte, nici de sageata ce zboara ziua.

Tu nu te vei speria de toate cele care umbla in intuneric si nici de molima ce bantuie intru amiaza.

Cadea-vor secerati din imediata ta apropiere 1000 si zece mii vor cadea de-a dreapta ta, dar de tine nimic rau nu se va apropia.

Mereu calm si fericit cu ochii tai vei privi, si rasplatirea pacatosilor dupa faptele lor o vei vedea.

Pentru ca tu doar pe Domnul Dumnezeu care este mereu nadejdea ta si Cel preainalt, l-ai pus scapare tie.

Nu vor veni niciodata spre tine relele si violenta nicicand nu se va apropia de lacasul tau,

caci ingerilor sai de lumina, Domnul Dumnezeu le va porunci ca pe tine sa te pazeasca mereu in toate actiunile si caile tale.

Pe maini si pe aripi te vor inalta pe tine ingerii Domnului., ca nu cumva sa impiedici de vreo piatra piciorul tau.

Peste aspida si vasilic [acestea sunt reptile fabuloase care ucid prin puterea teribila a privirii pe cel ce se apropie de ele, sau cu otrava sufletului pe cei care nu le priveau; ele simbolizeaza pericolele de  moarte  ale vietii ce nu pot fi zarite la timp de fiinta umana si de care doar protectia ingerilor de lumina ai lui Dumnezeu o poate paza] tu vei pasi si vei calca triumfator peste leu si peste balaur.

Caci de vei nadajdui catre Mine, Eu il voi izbavi pe el, zice Domnul Dumnezeu si Il voi ocroti pe el, caci a cunoscut si a crezut cu tarie in numele Meu.

Striga-va cand va avea nevoie catre Mine si atunci Eu il voi auzi pe el; alaturi de el voi fi mereu la necaz si il voi salva pe el si-l voi face sa urce catre Mine.

Cu multe zile fericite il voi umple pe el si II voi arata lui mantuirea si slava Mea."

Sursa: http://angelinspir.ro

Articole despre rugaciune