Semne care arata ca suferi din pricina DEFICIENTEI de MAGNEZIU
Sanatate
Magneziul este cu siguranta unul dintre cele mai importante minerale din corpul nostru, acesta fiind folosit de toate organele din corpul nostru, in special de inima, muschi si rinichi. Daca suferi din pricina oboselii cronice si a starii de slabiciune, spasme ale muschilor, etc, s-ar putea sa ai un NIVEL SCAZUT de MAGNEZIU in corp.
Magneziul este de obicei setat la nivelul oaselor si al organelor, de unde este utilizat in cadrul proceselor biologice variate. Tocmai de aceea, deficienta sa nu poate fi testata printr-o simpla analiza de sange, aceasta fiind aproape irelevanta, atunci cand vorbim de masurarea nivelului de magneziu in organism. Tocmai de aceea, lipsa acestui mineral este cunoscuta si sub denumirea de "deficienta invizibila".
Un adult ar trebui sa consume intre 310 si 400 de miligrame de magneziu pe zi, au declarat cercetatorii.
Se pare ca rolul magneziului in sanatate a fost subestimat pana acum, acest mineral fiind prezent in peste 300 de tipuri de enzime din organism, avand un rol important in procesele de detoxifiere. Magneziul este necesar pentru:
- activarea muschilor si a nervilor
- responsabil cu degajarea energiei in organism, prin activarea adenozinului trifosfat (nucleotide care stocheaza si transporta energia in celule)
- ajuta la digerarea proteinelor, carbohidratilor si grasimilor
- este "precursorul" serotoninei, un important neurotransmitator
Care sunt principalele afectiuni cauzate legate de deficienta magneziului in organism?
Este vorba despre: anxietate si atacuri de panica, cistita, depresie, boli de inima, diabet, oboseala, hipertensiune, hiperglicemie, migrene, osteoporeze, afectiuni ale dintilor, probleme la nivelul ficatului si al rinichilor.
Semne ca suferi din pricina deficientei de magneziu: scaderea apetitului, dureri de cap, greata, oboseala si slabiciune, dureri musculare si crampe, schimbari de personalitate, atacuri de anxietate și de panică, astm, cheaguri de sânge, boli intestinale, cistita, depresie, diabet, oboseala, bolile de inima, hipertensiune, hipoglicemia, insomnie, boli hepatice, osteoporoza, carii dentare.
Rolul Magneziului in CANCER, DIABET si alte boli cronice
Desigur ca majoritatea oamenilor nu iau in calcul magneziul, atunci cand se gandesc la PREVENTIA BOLILOR CRONICE, desi acesta joaca un rol esential.
Cantitatile mari de magneziu reduc riscul de a suferi variatii ale glucozei si ale insulinei si incetinesc progresul diabetului, de exemplu.
MAGNEZIUL scade riscul de a face CANCER, iar un studiu american arata ca un consum ridicat duce la scaderea tumorilor la nivel colorectal. Cercetarile au mai aratat ca daca se creste cu 100 mg consumul de magneziu, riscul de a dezvolta tumori la nivel colorectal scade cu 13%.
Vegetale care contin MAGNEZIU
Algele si plantele cu frunze verzi (inchise) cum ar fi spanacul si varza kale pot fi surse excelente de magneziu. La fel se intampla si cu fasolea, nucile, semintele (cele de dovleac, floarea-soarelui sau susan). Avocado contine magneziu, de asemenea. Daca iti este greu sa consumi atatea "verzituri" pur si simplu transforma-le in sucuri.
DEFICIENTA de MAGNEZIU
Dupa cum am mentionat, acest mineral este folosit de toate organele importante din corp, asa ca este important sa preiei cantitatea de magneziu necesara. Din pacate, majoritatea oamenilor au deficiente de magneziu si consuma aproximativ 30-40% din necesarul zilnic...
Desigur ca anumite alimente pot influenta, iar altele pot anihila absortia de magneziu. De exemplu, daca bei alcool in exces, s-ar putea sa ai de suferit din pricina aceasta, iar nivelul tau de vitamina D va fi foarte scazut. De asemenea, un consum in exces de zahar poate avea acelasi efect.
Ce alti factori mai pot influenta nivelul de magneziu:
- consumul in exces de sucuri si cafea
- menopauza
- varstnicii sunt mai predispusi deficientelor de magneziu
- anumite medicamente, mai ales cele diuretice, antibioticele, corticosteroizii, etc
- un sistem digestiv nesanatos
De ce Calciul, Vitamina K2 si Vitamina D trebuie echilibrate de Magneziu
Daca nu stiai, toate aceste minerale functioneaza impreuna, tocmai de aceea nu este suficient sa iei cateva suplimente de magneziu, pentru a remedia problema. Toate acestea lucreaza impreuna, asa ca trebuie echilibrate. De exemplu, daca vei lua calciu in exces, fara sa echilibrezi balanta cu magneziu, atunci risti sa faci si un atac de cord... Americanii consuma o cantitate mult prea mare de calciu, in raport cu magneziu, tocmai de aceea tind sa aiba tot mai multe probleme cu inima.
De asemenea, vitamina K2 are rolul de a tempera calciul, asa ca este bine sa fii atent la acest raport.
Cum sa cresti nivelul de MAGNEZIU din corp
Desigur ca sucurile verzi sunt excelente atunci cand vorbim de cresterea cantitatii de magneziu din organism. Ar fi excelent daca ai bea astfel de sucuri zilnic, nu neaparat in cantitati mari. De asemenea, specialistii recomanda sa avem o sursa de legume de origine organica. Suplimentele de magneziu nu sunt la fel de bune, dat fiind faptul ca nu exista tablete care sa contina in proportie de 100% aceasta substanta.
Alta metoda usoara pentru a-ti imbunatati nivelul de magneziu este sarea Epsom (sarea amara). Poti face bai corporale in care sa o incluzi sau bai la nivelul picioarelor. SAREA AMARA sau EPSOM este un sulfat de magneziu care se absoarbe usor prin piele.
De asemenea, poti folosi si uleiul de magneziu, acesta aplicandu-se direct pe piele. Orice ai alege, ai grija sa eviti stearatul de magneziu ( E470b), un aditiv extrem de periculos, continut de multe ori de aceste suplimente.
Incearca pe cat posibil sa iei magneziul din alimentele naturale pe care le consumi, acestea sunt cu siguranta cele mai importante.