facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Uleiul de magneziu aplicat cutanat este factor de longevitate

Sanatate

Ulei de magneziu pentru masaj alină durerea, conferă pielii un aspect catifelat.

Aplicarea magneziului cutanat este cea mai importantă cale de a crește nivelul magneziului din organism.

magneziu

Administrarea magneziului pe cale transdermala este cea mai importanta cale de a creste nivelul de magneziu din organism.
- Ajuta la transportul prin membrana celulara a multor substante biologic active: oxid nitric, calciu, magneziu, cupru, zinc, fosfor, sodiu, etc.
- Da un asopect catifelat pielii dupa aplicare
- Nu este iritant; in cazul aplicarii dupa barbierit da o usoara senzatie de usturime. Este normal
- Se poate folosit de adulti si de copii, inclusiv de catre femeile insarcinate sau care alapteaza
- Se poate folosi ca ulei de masaj pentru efectul relaxant
- Femeile insarcinate pot beneficia de uleiul de magneziu, de la conceptia fatului si pana la nastere. Aplicarea uleiului de mageziu in timpul sarcinii protejeaza femeia impotriva osteoporozei si creste toleranta la durere, facand nasterea mai usoara.
- Uleiul de magneziu ar trebui aplicat pe piele pe tot parcursul anilor de crestere la copii si adolescenti, pana la varsta adulta pentru protejarea impotriva aparitie osteoporozei mai tarziu
- Copii nervosi iritabili, hiperactivi, ADHD, chiar cu autism, au deficit de magneziu, conform studiilor si ei putand beneficia de efectele benefice ale uleiului de magneziu.
- Magneziul poate ajuta la cresterea sintezei hormonilor anabolici, deci la formarea masei musculare, creste capacitatea de efort, relaxeaza muschii dupa un efort sustinut si reface starea generala fizica si psihica, aplicat prin masaj. In timpul exercitiilor fizice, metabolismul este accelerat, cerinta de magneziu creste si implicit apare nevoia de suplimentare cu magneziu. Aplicarea transdermala a uleiului de magneziu influenteaza pozitiv performanta sportivilor, prin scaderea nivelului de acid lactic.

Importanta magneziului
Magneziul este indispensabil in 300 de reactii biochimice esentiale pentru corpul uman, fiind unul dintre elementele cele mai importante din organism. Pielea are cel mai mare grad de absortie a magneziului, chiar de 10 ori mai mare decat la nivelul intestinelor, fara a avea efect secundar. Magneziul aplicat transdermal are beneficii de sanatate fara egal, fie ca este aplicat pe piele (ca atare sau diluat), fie ca este turnat in apa de baie. Uleiul de magneziu este un miracol si s-a reusit gestionarea durerilor de spate si musculare cu ulei de magneziu aplicat transdermic pe piele, la foarte multi oameni.

Manifestari clinice ale deficitului de magneziu: boli ale tiroidei, boli de rinichi, greata, varsaturi, insomnie, nervozitate, iritabilitate, atacuri de panica, depresie, boala bipolara, stare de oboseala cronica nejustificata, sensibilitate excesiva la durere, la zgomote puternice, la lumina, dureri precordiale, amorteli, furnicaturi, crampe musculare, dureri osoase, hiperventilatie (respiratie rapida, superficiala), schimbari bruste de comportament cauzate de activitatea electrica excesiva si anormala din creier, modificari de personalitate, sindrom prementrual, rezistenta la insulina, palpitatii, chiar si moarte subita. 

Deficitul de magneziu nu este diagnosticat deoarece nu apare in analizele de . Doar 1% din magneziul organismului este stocat in sange, 50% se gaseste in oase, iar cealalta jumatate se gaseste in principal in interiorul celulelor(in tesuturi si organe). Lipsa de masangegneziu sta la baza multor boli, el este mult mai important decat calciul, potasiul sau sodiul si in plus le regleaza pe toate trei. Milioane de oameni (50%) sufera de deficit de magneziu fara sa stie acest lucru. Nu exista boala cunoscuta care sa nu fie ascociata cu un deficit de magneziu. El este cel mai necesar pentru mentinerea stabilitatii electrice a fiecarei celule din organism. Este necesar pentru creier, pentru producerea de enzime specifice detoxifierii si pentru producerea de energie necesara detoxifierii celulare.

Deoarece deficitul de magneziu nu se diagnosticheaza, este trecut cu vederea. Milioane de oameni (50%) sufera inutil sau sunt tratati cu medicamente scumpe, cand simptomele lor ar putea fi rapid si ieftin rezolvate cu ulei de magneziu, aplicat cutanat. Aplicarea cutanata a acestui produs evita limitarea absortiei realizata pe cale orala, caci pulverizat direct pe piele incepe sa fie transportat spre tesuturile care au cea mai mare nevoie de el. Absorbit chiar la nivelul sistemului circulator, el va fi distribuit in intreg organismul.

Ai acnee, psoriazis, eczeme, herpes zoster?
Uleiul de magneziu te ajuta in aceste afectiuni cutanate. Mecanismul este stimularea imunitatii prin rezolvarea deficientei nutritionale. In cazul herpesului zoster elimina virusul si atenueaza durerea.

Ai faringita, amigdalita, raceli, conjunctivite, otite, gastro-enterite, rani infectate?
Magneziul aplicat direct pe piele te ajuta prin stimularea imunitatii locale si generale. Aplicarea magneziului transdermal este importanta si in strategia tratamentului pentru cancer, caci reduce toxicitatea chimioterapiei si radioterapiei, ambele linii terapeutice scazand magneziul intracelular. Este nevoie de 4 luni de aplicatii zilnice, pentru a ajunge la un nivel intracelular apropiat de cel normal. Uleiul de magneziu poate fi utilizat in aplicatii cutanate si ca protectie impotriva maladiei canceroase de catre persoanele sanatoase sau ce cele care au in familie antecedente de tumori maligne. Uleiul de magneziu aplicat cutanat este factor de longevitate.

Uleiul de magneziu se poate cumpara de la magazinele de tip naturist.

Articole despre magneziu