facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Antitetanosul contine mercur si aluminiu

Sanatate

scurtă notă despre vaccinul antitetanos
dr. Christa Todea-Gross

Dupa ce tot mai multi se vaccineaza impotriva tetanosului, vreau sa atrag atentia ca este printre putinele vaccinuri care a ramas cu mercur ca adjuvant, dar mai are si aluminiu. Desi FDA a interzis folosirea mercurului in orice vaccin in 2000, au uitat cam repede si incepand cu anii 2009-2010, a fost reintrodus in vaccinurile antigripale, inclusiv cel al gripei porcine, dar a ramas Tiomersal si in vaccinul antitetanos.
evita8

Toxina tetanica oricum este alergizanta, dar impreuna cu metalele grele (mercur, aluminiu), se amplifica mult reactiile alergice, mai ales cu efecte asupra sistemului nervos central si periferic. Nu mai exista aceasta boala demult, sau daca se manifesta, nu este letala si poate fi tratata. Deci chiar nu vad de ce sa va vaccinati in caz de intepatura. Va spalati doar cu apa oxigenata si luati la nevoie un antibiotic.
Am scris si in carte despre un studiu care arata ca au fost multi oameni care, desi vaccinati, nu au format anticorpi si totusi nu au facut nici boala, iar altii care au fost vaccinati si au facut anticorpi in doze mari, au facut boala. Asta este imunitatea, nu e ca la matematica. Cei hiperergici, cu multi anticorpi, fac exact boala pentru care sunt vaccinati, un lucru de altfel cunoscut.
La gravide se stie ca vaccinul poate stimula imunitatea celulara (TH1), si provoca, ca si orice alt vaccin, avortul, fiindca in sarcina imunitatea celulara scade in mod normal pentru a nu rejecta copilul, care este ca o grefa straina (sarcina fiind unica situatie de toleranta imunologica la om). Prin vaccinare, facem invers, adica stimulam TH1, iar reactia fata de copil va fi una de respingere, cu un posibil avort. Am vazut ca multi medici ginecologi nu recomanda gravidelor acest vaccin in luna a 7-a, asa cum este indicat (nu si obligatoriu), si ma bucur pentru asta. In schimb medicii de familie insista sa fie facut..Inca nu sunt studii ( si nici nu au cum sa fie), care sa arate ca este necesar acest vaccin. Vorba unei gravide: “doar nu nastem pe camp. De ce sa ne vaccinam?”. Se stie ca aceste metale grele - mercur si aluminiu – se depoziteaza in celulele nervoase, atat la mame cat si la copil, de unde nu mai pot fi eliminate iar cand cantitatea depaseste o anumita limita, apari boli autoimune neurologice, printre care: scleroza multipla, boala Alzheimer, autism, fibromialgia la copii, etc.
“Vaccinul tetanic adsorbit, (VTA) are in compozitie: fiecare doză de 0,5 mililitri suspensie injectabilă conţine anatoxină tetanică purificată≥ 40 UI şi excipienţi: fosfat de aluminiu, tiomersal, formaldehidă, clorură de sodiu soluţie 0,9%.” (Cantacuzino)

Articole despre


Articole din Sanatate