facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Sucul de zmeura

Sucuri

Este indicat pur sau diluat cu apa in reumatisme, guta, dermatoze si in stari febrile.
zmeura2

In amestec cu suc de coacaze este recomandat in febrele eruptive si in inflamatiile urinare.

Valoarea nutritivă şi terapeutică a fructelor de zmeur creşte în mod semnificativ prin ansamblul vitaminic foarte complex în care predomină vitamina C (20-50 mg la sută), B1, B2, D, P, PP şi beta-caroten.

Conţinutul ridicat de săruri minerale, uşor asimilabile (K, Ca, P, Mg, Mn, Fe, Zn, Cu), reprezintă sursa naturală a componentelor primare, necesare sintezei de principii active cu acţiuni terapeutice. Aceste săruri minerale (4-5 g la litru de suc) constituie materialul de construcţie pentru nervi, vase şi sânge şi au rol de neutralizare a acţiunii dăunătoare a acidului uric, menţinând alcalinitatea sângelui între limite normale.

Îndulcit cu miere de albine, siropul de zmeură are efecte uimitoare în refacerea coardelor vocale. La copii, se recomandă în bronşită cronică şi amigdalite recidivante, iar la femei în tratamentele pentru cistită, pielonefrită, dismenoree şi metroragii. Acest sirop este un excelent mijloc de tratament al bolilor cardiace, în tulburări de tranzit, afecţiuni oculare, astenie şi boli de piele (eczeme, pustule, erupţii tegumentare).

Articole despre zmeura


Articole din Sucuri