facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Tehnica Alexander

DocumentareTEHNICA ALEXANDER este studiul concret al aspectelor legate de relaţia dintre Minte şi Trup.

În condiţii normale, un flux reciproc de informaţii şi reacţii între acestea menţine un tonus potrivit al musculaturii. Însă acest tonus poate fi afectat ca urmare a unor răni, a unor boli, stres postoperatoriu, un stil de viaţă neadecvat sau, cel mai adesea, din cauza unor obiceiuri mentale, fizice şi emoţionale negative asociate cu viaţa modernă pe care o trăim.

F. Matthias Alexander (1869-1955) a descoperit că e posibilă “re-educarea” conexiunilor subtile dintre diferite părţi ale organismului uman. Este vorba despre asumarea responsabilităţii pentru sine şi acţiunile întreprinse, în termeni de “cum” facem lucrurile, nu “ce” facem. Instrumentele folosite sunt observarea, conştientizarea şi atenţia.

Prin reorganizarea fiecărei persoane la modul general, multe dificultăţi specifice cauzate de o organizare defectuoasă pot fi eliminate. Enumerăm aici anchilozarea gâtului şi a umerilor, dureri de spate, RSI (disfuncţionalitate de mişcare cauzată de repetarea unor sarcini, mişcări sau poziţii) sau alte probleme de sănătate legate de stres.

Procesul de reînvăţare a coordonării este cel mai bine asimilat printr-o serie de sesiuni cu un profesor acreditat, care folosind o atingere foarte delicată, non-manipulativă, îi dă subiectului noile experienţe necesare. În sesiuni de grup, accentul este mai degrabă pe experimentare şi observare.

Elevii sunt încurajaţi să remarce procesele de gândire şi tensiunile asociate cu activităţile lor din viaţa de zi cu zi. Pe măsură ce principiile sunt asimilate, fiecare îşi dezvoltă abilitatea de a face propriile descoperiri, putând continua studiul pe cont propriu.  

Ce spun alţii despre Tehnica Alexander?
“Munca lui Alexander este de o importanţă majoră, iar profesia medicală ar trebui să ia notă de asta imediat!”
British Medical Journal

“Între disciplinele care compun programul de pregătire al actorilor, niciuna nu este mai esenţială şi nu generează atât de multe transformări ca Tehnica Alexander.”
Harold Stone, Director Asociat, Dept. Teatru, The Julliard School New York, USA

“Tehnica Alexander mi-a schimbat viaţa. Este rezultatul unui geniu recunoscut. O recomand oricui.”
Tony Buzan, autor

“Tehnica Alexander chiar funcţionează.”
Roald Dahl, autor

“Tehnica Alexander m-a scăpat de o problemă cu spatele care persista de ceva vreme, iar acum dorm mai bine după mulţi ani de agitaţie în pat.”
Paul Newman, actor
Sursa: tehnicaalexander.eu

Articole despre


Articole din Documentare