facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Stacey Kramer: Cel mai bun dar caruia i-am supravietuit

DocumentareStacey Kramer oferă o mişcătoare parabolă personală de 3 minute care arată cum o experienţă nedorită -- înfricoşătoare, traumatică, costisitoare -- se poate dovedi a fi un cadou nepreţuit.
cadou-nepretuit

Imaginaţi-vă, dacă doriţi, un cadou.  Aş vrea să vi-l imaginaţi în minte.  Nu este prea mare --  cam de mărimea unei mingi de golf.  Imaginaţi-vă cum arată ambalat.  Dar, înainte de a vă arăta ce este înăuntru,  vă spun, va face lucruri incredibile pentru voi.  Vă va aduna toată familia laolaltă.  Vă veţi simţi mai iubiţi şi mai apreciaţi ca niciodată  şi veţi relua legăturile cu prietenii şi cunoştiinţele  despre care n-aţi mai auzit nimic de ani.  Adoraţia şi admiraţia  vă vor copleşi.  Va recalibra ceea ce este mai important în viaţa voastre.

Vă va redefini simţul spiritualităţii şi credinţei. Veţi avea o nouă înţelegere a încrederii în corpul vostru. Veţi avea vitalitate şi energie nemărginite. Vă veţi extinde vocabularul, veţi întâlni oameni noi, şi veţi avea un stil de viaţă mai sănătos. Şi mai mult, veţi avea o vacanţă de opt săptămâni în care nu veţi face absolut nimic. Veţi mânca nenumărate delicatese. Florile vor veni cu camionul. Oamenii vă vor spune, "Arăţi fantastic. Ţi-ai făcut vreo operaţie estetică?" Şi veţi avea o sursă de droguri bune pe viaţă.

Veţi fi provocaţi, inspiraţi, motivaţi şi vă veţi simţi tot mai modeşti. Viaţa va avea o nouă semnificaţie. Pace, sănătate, seninătate, fericire, nirvana. Preţul? 55.000 de dolari. Iar aceasta e o afacere bună.

Acum ştiu că muriţi de curiozitate ce este şi de unde puteţi să luaţi unul. Se găseşte pe Amazon? Are logo-ul Apple pe el? Există listă de aşteptare? Puţin probabil. Am primit acest cadou cam cu cinci luni în urmă. Arăta cam aşa când era împachetat -- nu foarte drăguţ. Şi asta. Iar apoi asta. A fost o bijuterie rară, o tumoare pe creier, hemangioblastom, cadou care continuă să ofere.

Deşi acum mă simt bine, nu v-aş dori acest cadou vouă. Nu sunt sigură că l-aţi vrea. Dar nu aş schimba experienţa mea. Mi-a schimbat viaţa complet în moduri la care nu m-am aşteptat în toate modurile pe care vi le-am împărtăşit.

Aşa că data viitoare când vă confruntaţi cu ceva neaşteptat, nedorit şi nesigur, gândiţi-vă că ar putea fi un cadou.

Articole despre motivational