facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Vezi de ce canabisul poate vindeca cu succes CANCERUL!

Sanatate

Poate ca nu e pentru prima data cand auzi ca aceasta planta - cannabisul - poate vindeca cu succes bolile cronice, precum cancerul.

In caz ca nu stiai, ingredientul activ al cannabisului (cunoscuta si ca marijuana) este tetrahidrocanabinolul, care poate reduce cresterea tumorilor in cazul pacientilor bolnavi de cancer, conform unui studiu international.

canabis

Studiile anterioare au aratat ca acei canabinoizi din care face parte si tetrahidrocanabinolul (THC), au proprietati anti-cancerigene remarcabile. Astfel explicandu-se marturiile miilor de oameni care s-au vindecat gratie uleiului de cannabis. Dar sa mergem mai departe.

Un studiu realizat in anul 2009 la o universitate din Spania a aratat ca THC are rolul de a induce moartea celulelor canceroase de la nivelul creierului printr-un proces denumit autofagie.

Tumorile umane dezvoltate soarecilor au fost tratate cu doze serioase de THC de catre specialisti, care au aflat ca doi receptori celulari sunt in mod particular asociati cu raspunsul anti-tumoral.

Cercetatorii au aflat ca atunci cand administrezi THC soarecilor purtatori ai unor tumori umane, se initiaza procesul de autofagie care impiedica tumorile sa mai creasca. Asa se face ca doua persoane care sufereau din pricina unor tumori agresive la creier au beneficiat de administrare cu THC, iar procesul de autofagie s-a instaurat in curand, facand tumorile sa se micsoreze, au declarat cercetatorii.

Un nou studiu in acest sens este in momentul de fata condus de o echipa de cercetatori britanici de la Universitatea Complutense din Anglia. Acestia au descoperit noi dovezi care arata ca THC are proprietati sigure de a micsora TUMORILE CANCEROASE.

Specialistii au indus tumori soarecilor, folosind mostre de celule provenite de la o femeie bolnava de cancer la san. Cand tumorile au fost tratate cu THC, cercetatorii au observat ca doi receptori celulari au fost in principal asociati cu acest raspuns anti-tumoral remarcabil.

"THC, principalul component activ al marijuanei, are proprietati anti-cancerigene. Acest component este cunoscut pentru receptorii sai denumiti canabinoizi", a confirmat Dr. Peter McCormick.

"Am aratat ca aceste efecte sunt controlate de interactiunea a doi "membri" foarte importanti a familiei receptorilor canabinoizi, anume CB2 si GPR55. Descoperirile noastre au mai aratat unele dintre cele mai cunoscute, dar putin intelese efecte ale THC, atat la doze mici cat si doze mari asupra tumorile in crestere", a mai completat doctorul.

Cu toate acestea, cercetatorii nu stiu care sunt cei mai eficienti receptori in lupta impotriva tumorilor.

Dr. McCormick a mai spus ca echipa a fost foarte interesata sa afle mecanismul molecular al marijuanei si cum resuseste aceasta sa influenteze patologia cancerului. Aceasta initiativa nu a trecut neobservata nici de marile companii farmaceutice, care au dezvoltat un medicament de sinteza care inglobeaza aceste proprietati anti-canceroase ale plantei, dar cel mai eficient ramane renumitul ulei de cannabis. Acesta este foarte puternic si este practic cannabis "distilat" si transformat in solutie pura de canabinoizi activi. O gramada de oameni din intreaga lume au declarat ca s-au vindecat in acest mod, cand toate tratamentele alopate pentru cancer sau alte boli cronice esuasera.

"Gratie faptului ca am identificat receptorii implicati am facut un pas inainte in dezvoltarea unor solutii viabile pentru micsorarea tumorilor canceroase".

Pacientii nu ar trebui sa foloseasca canabisul dupa bunul lor plac

Dupa cum era de asteptat, ar trebui consultat un medic naturopat inainte de a lua astfel de suplimente sau ulei de cannabis.

"Studiul nostru a folosit un compus chimic, asa ca este vital sa fie folosita concentratia corecta. Pacientii bolnavi de cancer nu ar trebui sa foloseasca cannabisul dupa bunul plac, dar sper sa reusim sa realizam un compus natural usor de administrat, care sa aiba toate proprietatile anti-cancerigene ale plantei", a mai adaugat McCormick.

Marijuana folosita in scopuri medicale a devenit un subiect fierbinte in ultima vreme, New York devenind al 23-lea stat care legalizeaza folosirea lui in astfel de cazuri.

Orasul Berkeley din California, Statele Unite, a fost primul din America in care a fost legalizata folosirea marijuanei in scopuri medicale, inca din 1996. Mai mult decat atat, exista o lege care le permite bolnavilor cronici sa le fie administrat cannabis pe gratis.

De asemenea, in Arizona va putea fi permisa in curand prescrierea de cannabis ca tratement in cazuri cronice de cancer, dureri si spasme musculare. De asemenea, marijuana poate fi prescrisa si in cazuri extreme de stres.

Daca doresti sa tratezi o afectiune cu ajutorul cannabisului, ai face bine sa te documentezi inainte, pentru a fi sigur ca urmezi tratamentul corect. Un medic naturopat te-ar putea indruma in acest sens.
Sursa: http://www.medicalnewstoday.com/articles/279571.php

Articole despre canabis, cancer