facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Alexandru Acs - Osteoporoza si relatia de cuplu

Sanatate

Acum o capcana în care cad multe femei este ca sa nu îl lase pe barbat sa se ocupe mai de nimic în casa ca sa fie un neajutorat daca nu mai este "mama" adica sotia lânga el. Este un mod de a se asigura ca nu este parasita pentru ca îi demonstreaza ca fara ea nu reuseste sa se adapteze si "o sa îl manânce câinii". Marea problema este ca îi faceti viata foarte confortabila, dvs o sa va înecati în treburile gospodariei si o sa fiti o femeie de serviciu foarte utila si indispensabila în casa, dar care nu mai reuseste sa capteze atentia reala a barbatului. O sa fiti confundata cu o mobila. Dar astfel îl obligati sa va fie fidel, adica sa nu va paraseasca prin aceasta metoda. Numai ca la rândul dvs o sa aveti în barbat, o mobila în casa. Si când realizati aceasta este cam târziu ca asa l-ati obisnuit. Si o sa fie mare lucru sa va dati seama de ce nu sunteti fericite. O sa aveti o multumire difuza, dar nu o sa fiti fericite.

O putem compara cu confundarea actului amoros real plin de iubire si împlinitor cu 5 minute de activitate sportiva în pat în care nu aveti niciodata orgasm. O femeie când are un orgasm intens si amplu nu se mai întreaba "dar ce mare filosofie cu amorul, ca eu pot trai si odata pe an cu asta. Nu îmi lipseste pentru ca am lucruri mai importante de facut". Când o femeie descopera ce înseamna sa faca dragoste cu adevarat, îsi va face timp pentru asta. Daca nu…nu.

Alexandru Acs - Osteoporoza si relatia de cuplu

Aceasta nemultumire de fundal daca se mai adauga si alte probleme, frustrari, lipsuri etc pot agrava probleme relationale pâna la cote alarmante. Odata cu aceasta si devalorizarea femeii care daca este profunda afecteaza oasele.
Ca de obicei, când privim ce ne spune medicina alopata, constatam ca vesnic sa ne consultam cât mai des ca sa se descopere cât mai de timpuriu caci sunt sanse mai mari de vindecare. Caci daca facem asa vom fi vesnic niste ipohondrii.

De asemenea dupa parerea medicilor alopati odata instalata boala este de ce le mai multe ori ... "ireversibila". Dragi cititori, nicio boala nu este ireversibila. Ceva o declanseaza, dar medicina alopata nu stie de ce. Vine doar cu niste explicatii conjuncturale si niste mecanisme hormonale. Dar ce le-a determinat pe ele, asta nu se mai analizeaza. De ce sa punem întrebari incomode caci ajungem curând la starile emotionale care sunt corelate cu o anumita balanta hormonala. Daca se vorbesc de hormoni vorbesc doar de chimie, de hormonii sintetici pe care îi puteti lua, de parca aceste copii chimice ar fi suficient de bune pentru organism.

Practic in momentul in care aveti stari de suferinte diverse, multiple si repetate, care se pun ca un nod in gat, perturba buna functionare a lui Visshudha Chakra. Odata cu aceasta reflexia acestui centru de forta in corpul uman, care este complexul tiroida-paratiroide au de suferit. Si atunci sinteza si fixarea calciului este compromisa. Balanta estrogenilor daca este dezechilibrata se perturba si sinteza si/sau fixarea calciului.
"Rezolvand" problema prin aditii de hormoni de sinteza nu este o solutie reala in multe cazuri. Fiti constienti si constiente ca orice replica chimica a unui hormon este o replica aproximativa, nu una fidela. Iar aceste falsuri declanseaza fenomene pe care medicina alopata nu este interesata sa studieze.

Daca alopatia a rezolvat problema simptomului pe loc, nu mai prezinta importanta daca peste cateva saptamâni sau luni apar diverse ciudatenii pe care nu stiu pe seama a ce sa le pun? Sau în ce stari instabile emotional sunt aruncati pacientii. Doar am rezolvat "totul"... ce este la prima vedere de rezolvat!

În concluzie nu va speriati de aceasta boala si învatati sa va apreciati pentru reusitele si calitatile pe care le aveti si veti fi liberi de aceasta boala mereu!

Mentionam în final unele din retetele regretatului Valeriu Popa:
Osteoporoza
- Se amesteca 3 varfuri de cutit de piper negru cu un pahar de sare grunjoasa si 1/2 litru de coniac. Se lasa la macerat 5 zile. Se pun apoi comprese cu aceasta solutie pe locurile dureroase.
- Se ia cate o lingurita de tinctura de marar diluata intr-o jumatate de pahar cu apa de 3-4 ori/zi, minim 6 luni. Tinctura se prepara din 20 de linguri de seminte demarar care se amesteca cu 1/2 litru alcool alimentar de 70° si se lasa la macerat 8 zile, dupa care se filtreaza. Se pastreaza in sticlute mici, inchise la culoare.

Psiholog si naturopat,
Alexandru Acs
http://www.psihonaturopatie.ro/osteoporoza-si-aprecierea-de-sine-2/

Articole despre Osteoporoza, Alexandru Acs, relatia de cuplu


Articole din Sanatate