facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

OSTEOPOROZA si APRECIEREA DE SINE in psihonaturopatie

Sanatate

Oasele reprezinta ceea ce este cel mai stabil, mai dens si mai cristalizat în fiinta noastra. Reprezinta convingerile si credintele cele mai adânci. Trebuie sa se produca ceva de amploare, ceva zguduitor în viata personala ca sa se produca o alterare a reperelor noastre fundamentale a valorilor în care am crezut, a evaluarii personale în raport cu ceva ce suntem sau nu mai suntem capabil sa realizam.

Aceasta fragilizare partiala a oaselor arata o pierdere a unei identitati profunde prin valorile în care credem. Si aceasta este prima faza din ceea ce se initiaza. Când ne readaptam si ne gasim echilibrul oasele nu numai ca îsi recapata robustetea ci devin si mai puternice, potrivit principiului ca „Ce nu te distruge te face mai puternic!”. Este un fapt larg cunoscut ca în momentul în care natura a reparat un os în urma unei fracturi, calusul este mai tare decât osul în sine. Densitatea osoasa este mai mare si daca se va mai produce o fractura dupa vindecarea completa a osului nu se va mai produce exact în acelasi loc ci într-un loc învecinat. DAR NICIODATA ÎN ACELASI LOC!
O criza existentiala profunda te face sa reflectezi profund asupra vietii si sa îti cristalizezi mult mai bine valorile. Vezi cu ce prieteni ai ramas alaturi când ti-a fost greu. Vei învata sa apreciezi mai bine unele lucruri simple pe care nu aveai anterior capacitatea de a le realiza.
Femeia la menopauza daca se devalorizeaza datorita faptului ca nu mai poate face copii se decalcifica la nivelul bazinului. Daca se devalorizeaza la nivel erotic se produce la nivelul pubisului sau bazinului sau coloanei. Daca i s-a extirpat un sân din cauza unui cancer mamar se va decalcifia anumite coaste pe partea pe care „nu mai este femeie”, daca nu mai poate munci la fel de eficient cu mâinile undeva la nivelul bratelor etc. Femeile care NU se simt devalorizate deloc de ajungerea la menopauza NU va face osteoporoza. Orice boala are în spatele ei o problema emotionala, un conflict, o devalorizare, un complex etc. Daca emotional si mental fiinta este echilibrata nu poate fi bolnava.

De remarcat ca nu toate femeile la menopauza se vor decalcifia la nivelul bazinului. Depinde foarte mult de cum resimte ea devalorizarea. Daca devalorizarea este resimtita ca este inutila ca femei din punct de vedere al procrearii atunci se produce decalcifierea la nivelul bazinului. Dar daca trece printr-o criza de devalorizare pentru ca barbatul îsi gaseste o femeie mai tânara si nu îi mai acorda afectiune se poate decalcifia umarul sau un segment al bratului. Depinde de tipul de devalorizare pe care psihic femeia o resimte. Nu este un STAS.
În plus faptul ca la 50 de ani o femeie nu mai poate avea copii nu cred ca este cu adevarat o problema. De obicei la vârsta aceasta femeia nu îsi mai propune sa aiba copii. Este chiar un avantaj ca nu mai are surprize nedorite. Ar trebui chiar sa se bucure. Functiile sexuale sunt intacte si ele pot avea fuziuni amoroase în continuare. Daca o femei este lucida si practica, descopera mai mult avantaje decât dezavantaje din asta.

Practic aceasta valorizare de sine pe care reusim sa o facem în pofida unor circumstante dificile ne ajuta sa ne vindecam. Asa putem integra si sugestia data de Valeriu Popa pentru cazuri de osteoporoza. „Ma ridic pe mine si viata ma sprijina într-un mod neasteptat”. Gasirea fortei necesare în interiorul nostru va atrage circumstante favorabile din exterior.

Oamenii asteapta pasivi ajutorul dar fara ca ei însisi sa faca prea mult în directia necesara vindecarii. Femeile asteapta admiratia eterna a barbatilor dar ele însele sunt criticii cei mai distrugatori ai frumusetii, capacitatiilor si calitatilor personale. Fac foarte multe dar mai tot timpul au impresia ca nu fac de ajuns si ca trebuie sa fac si mai mult din cea ce am facut pâna acum. Daca se vor mai si aprecia singure, fiind constiente de valoarea lor si îsi vor dezvolta multumirea de sine, barbatii vor remarca la rândul lor si le vor admira mult mai mult.

Observatia 1 – Ceea ce te impresioneaza la prima citire a definitiei osteoporozei este diminura progresiva a densitatii ososase desi „RAPORTUL DINTRE MINERALE SI SUBSTANTELE ORGANICE RAMANE NEMODIFICAT”. Daca raporturile biochimice si minerale sunt acelasi atunci trebuie sa se produca altceva suplimentar care sa genereze osteoporoza. Caci nu este în cele mai multe cazuri vorba de o lipsa reala de calciu ci de altceva. Si din aceasta referinta putem trage o concluzie imediata. Consumul de cantitati de calciu NU ESTE O SOLUTIE! Cauza trebuie cautata în alta parte. Solutia cu calciu sintetic (efervescent s.a.), sau naturale(cartilaje de rechini spre ex), nu functioneaza decât ca efect placebo. Daca chiar crezi ca te va ajuta este foarte probabil sa constati ca te va ajuta. Dar aceasta pentru ca se remonteaza mental matricile energetice dându-se ordin subconstientului sa se repare dar nu ca urmare a actiunii directe a calciului pentru ca el nu lipseste! În plus organismul are capacitatea de a produce calciu (cu masa atomica 40,07) prin transmutarea biologica a unui element apropiat spre exemplu potasiului care are masa atomica 39,09. În aceasta directie puteti consulta munca Louis Kevran care în 1962 a demonstrat prin experimente multiple pe gaini, carora li s-a controlat riguros nutritia si care au fost private de orice aport de calciu ele faceau în continuare oua cu coaja tare.
Putem explica si prin aceasta transmutare anumite stari de oboseala asociate sau nu cu o anumita stare febrila, desi nu facem nici un efort fizic sau psihic iesit din comun în acea perioada.

Concluzie 1: atâta vreme cât vitalitatea generala a fiintei este mare nu sunt carente minerale în organism!

Observatia 2 – decalcifierea te astepti sa o ai în toata structura osoasa însa nu o ai decât pe anumite segmente corporale. Acest lucru este în general omis în a fi comunicat de medici, sau datorita educatiei precare în domeniu medical oamenii o pot generaliza prin presupunere. Este suficient ca ai placuta atârnata de gât cu „boala” si esti un client care îngrosi turma de platitori inutil pe tratamente fictive. Potrivit Medicinii Germanice a doctorului Hamer ar trebui sa suferi de toate loviturile inimaginabile ale sortii la nivele paroxistice ca sa ai decalcifieri la nivelul tuturor segmentelor corporale. Ori atunci deja nu mai traiesti.

Concluzie 2 - Daca analizele de sange spun ca aveti decalcifiere nu inseamna ca intr-adevar aveti osteoporoza: întrebati unde anume este decalcifierea si cautati solutia devalorizarii la acest nivel si nu disperati. Sunt solutii!

Observatia 3 – afecteaza mai mult femeile decât barbatii.
Aici ne vom pronunta asupra cauzei principale a osteoporozei. Ca si varicele, osteoporoza are ca si cauza principala o devalorizare de o anumita factura. Ca nu mai sunt suficient de buna pe un anumit domeniu: fertilitate(nu mai pot naste copii), de atragatoare (autoevaluare – nu am sâni suficient de frumosi sau pentru ca iubitului nou îi plac sânii de alta forma sau dimensiune), de desteapta, de capabila, de etc. Orice depreciere de o forma intensa, acuta, ampla pe nu conteaza ce dimensiune a vietii poate genera osteoporoza. Nu orice forma de depreciere creeaza osteoporoza ci doar cele mai grave si intense. Altfel ar fi prapad cu oasele femeilor cu câte devalorizari îsi fac lor însele si/sau sufera din partea anturajului. Oricum în general prin radiografii se pot percepe decalcifieri de la 20-25% din masa osoasa. Formele mai accentuate creaza afectiuni precum varicele iar cele mai usoare, vergeturi.

Concluzie 3: femeile pentru ca se devalorizeaza mai usor si pun mai mult la suflet orice, sunt afectate mult mai mult.
http://www.psihonaturopatie.ro/osteoporoza-si-aprecierea-de-sine-1/

Articole despre Alexandru Acs, osteoporoza, psihonaturopatie, aprecierea de sine, devalorizare


Articole din Sanatate