facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Alexandru Acs - Ce poate face barbatul pentru sanatatea femeii

Sanatate

Ce putem face noi barbatii pentru a avea o sanatate infloritoare femeile din viata noastra?

STAREA DE FERICIRE ADUCE SANATATEA
Psihismul femeilor este foarte marcat de necesitatea transformarii, a sacrificiului, a efortului pentru depasirea problemelor existentiale. Pentru aceasta simtul de observare al femeilor este mult mai dezvoltat, pentru ca de la natura, o mama trebuie sa deceleze într-un scâncet sau plâns ce are nevoie copilul ei: vrea supt, mângâiat, este speriat, etc. Caci altfel poate sa moara. De asemenea simtul responabilitatii este mult mai crescut la femei decât la barbati. O femeie se poate simtii vinovata de o multime de lucruri si evenimente având motivatii reale sau doar imaginare. O femeie se învinovateste imediat de o nereusita sau de o reusita partiala. Si aceasta provine din natura lor profunda.
Doar a le povatui îndemnând femeia sa nu mai faca aceasta greseala nu este suficient si nici efectiv. Femeia pe masura ce îsi va descoperi calitatile si va fi constienta de valoarea sa va reusi sa faca fata acestei provocari. Sprijinul plin de caldura în a sustine femeia în îndeplinirea sarcinilor asumate, complimentarea constanta de macar câteva (zeci de) ori pe zi, a i se spune ca este importanta, apreciata, minunata pentru multele lucruri pe care le face si nu sunt observate de catre sotii sau iubitii lor. Primirea de flori constanta chiar daca este un singur fir si fara a fi o floare pretentioasa poate sa faca minuni cu sufletul femeii.

Acest tratament este necesar a se aplica pe termen lung femeii. De preferat… toata viata. Am fost uimit sa descoper cât de multa bucurie aduce femeii chiar si floare modesta dar care este daruita cu iubire si cu câteva cuvinte de apreciere sincera. Ca barbati daca vom face acest lucru vom ajuta enorm femeia sa o facem fericita. Si daca femeia este fericita, sufletul femeii sustine toata munca noastra si o va face eficienta si binecuvântate de valori financiare.  În plus, îi putem darui indirect o sanatate înfloritoare femeilor din viata noastra.

Femeile sunt atât de complexate, de critice cu ele însele, marcate de o mie si una de lucruri, încât nu realizati ce balsam tamaduitor este comunicarea admiratiei femeilor pe care le cunoastem si un buchet de flori din când în când. Nu este suficient sa o stim noi. Este important sa o comunicam pe cât mai multe cai si cât mai constant în moduri în care sunt apreciate de femei. Adica mai romantic, într-un limbaj sau o maniera mai originala, mai artistica etc.

În cazuri extreme, sunt barbati care remarca si stiu ca femeile lor sunt foarte bune, însa ca sa le mentina sub control rigid, nu le spun complimente pentru ca apoi "si-o iau în cap" si apoi "deschid ochii" si pleaca de lânga ei. Acesti barbati sunt creaturi demne de mila. Sunt atât de complexati de micimea sufletului lor si de lipsa de generozitate si iubire încât ca sa nu fie în pericol "confortul" sau "avantajele" sale, saboteaza fericirea femeii. Ca sa îsi asigure pozitia avantajoasa asupra ei, o lipseste de o hrana absolut necesara: COMPLIMENTUL. Nu realizeaza ca acesta frica nu are o baza reala. Dar ca orice test spiritual daca nu îl treci…îl pici. Iar pretul este propria fericire în cuplu … daca toata iubirea se rezuma la un joc de putere.

Si de cele mai multe ori aceasta frica a barbatului e a pierde femeia este doar imaginara. Barbatii judeca femeia dupa propria capacitate de a se desprinde si a "lichida" o relatie. Cred ca daca ei o pot face usor si femeia o poate face la fel. De cel mai multe ori însa aceasta este doar o plasmuire nesanatoasa a mintii lor. Femeile sunt mult mult mai stabile, asumate, consacrate si dedicate decât barbatii într-o relatie.

Acuma trebuie sa acordati, dragi femei, circumstante atenuante barbatilor pentru ca pentru ei cuvintele sunt "doar vorbe". Ei spun ca îsi manifesta iubirea cu lucruri si actiuni concrete si nu cu declaratii fornaitoare. Nu se simt în largul lor vorbind. Ei sunt creaturi ale actiunii concrete cu rezultate si scopuri clare. Cuvintele "zboara" nu au nici o valoare. Si daca vin macar cu cadouri la voi tot sau fac diverse lucruri pe care aveti nevoie tot este bine. Îsi manifesta iubirea în aceasta maniera mai specifica lor.

Barbatii nu pricep ca aceste cuvinte sunt pentru voi o realitate palpabila. Ca aceste cuvinte genereaza universuri de fericire în suflet, caci doar "la început a fost Cuvântul".

De ce credeti ca exista obiceiul de a ne saluta cu "Buna Ziua" sau "Buna Dimineata" sau "Buna Seara" dragi prieteni. Acest "buna", se refera la ce cuvânt impregneaza subconstientul nostru sau al interlocutorului nostru. Primul cuvânt într-o zi! Faptul ca cineva îti ureaza "BINE" prin repetitie îti încarca subconstientul de bine si veti atrage sincronicitati frumoase, asa numite "întâmplari norocoase" în viata. Acest exercitiu de mentalizare pozitiva pentru ceilalti este un excelent exercitiu si pentru noi pentru a ne programa pozitiv propriul subconsteint. Dorind cu sinceritate binele tuturor celor din jurul nostru vom atrage pentru noi tot binele pe care îl dorim celorlalti. Doriti binele la toti, fara sa manifestati gelozie, competitie si invidie veti creste mult accelerat în fericire si prosperitate.

Vezi povestea "Fata babei si fata mosului" care, ca fiecare poveste, sintetizeaza niste observatii îndelungate a realitatilor sociale si a interactiunilor umane.

Barbatii se simt "suprasolicitati" de multe ori de continuul "efort" pe care trebuie sa îl depuna cu femeia. De aceea ei prefera sa cumpere un diamant sau o masina si sa vi-l ofere si apoi sa fie lasat în pace un an de zile. Ei nu stiu ca ca femeile au nevoie de o atentie mica în fiecare zi. Probabil ca câte un fir de floare, un mesaj de iubire pe sms, 5-10 minute de convorbire la telefon, mici cadouri, ascultare reala într-o convorbire si nu pe pilot automat, o sa coste poate 5% din valoarea unei masini dar efortul sufletesc va fi infinit mai apreciat, iar prin aceasta, valorizarea de sine a femeii va fi infinit mai mare.

Îi gatiti în fiecare zi. Gânditi-va ca daca aveti stimuli repetati si constanti, de la un anumit moment constiinta nu le mai remarca. Doar semnalele mari iesite din comun le mai remarca barbatul. Este proverbial ce "spirit de observatie" au barbatii. Deci, mai menajati-va pe cât se poate. Este adevarat ca nu faceti curatenie, nu calcati sau faceti de mâncare doar pentru el.

Este o necesitate mai ampla chiar a sufletului dvs însa nu va imaginati ca majoritatea barbatilor o sa remarce si o sa fie foarte recunoscatori. Va amagiti singure si pretul va fi dez-amagirea. Iar odata cu aceasta de-valorizarea. Poate ca ar fi bine din când în când sa îl rugati din când în când sa va preia niste responsabilitati. Este o modalitate indirecta de al face pe barbat constient de valoarea prezentei dvs.

Acest "odata si mare", modul superlativ de a exprima iubirea, este maniera masculina de apreciere. Dragi femei faceti-i de ziua lui un cadou extraordinar barbatului dvs. Sa îl tina minte toata viata. Va pot sugera ca în 80% din cazuri sa fie ceva legat de sexualitate. Zecile de gesturi zilnice care va iau un efort foarte mare si... nu sunt remarcate !

Faceti-i insa o surpriza de proportii. In ce sa constituie este treaba dvs. Aflati ce fantezii reale are si puneti-va imaginatia la lucru. Va asigur ca va tine minte cel putin un an de zile daca nu toata viata sa si pentru el va conta ca o marturie mereu vie a iubirii care le-o purtati. A primi o farfurie de mancare in fiecare zi este ceva normal, insa daca primeste ceva iesit din comun memoria sa va vibra de fiecare data cand o sa isi aminteasca. Iar aceasta va insemna ca va avea mai multa atentie pentru ceeace si dvs va doriti la randul vostru.
http://www.psihonaturopatie.ro/osteoporoza-si-aprecierea-de-sine-2/

Articole despre Alexandru Acs, cuplu, sanatatea femeii, stare de fericire


Articole din Sanatate