facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Uleiul de scortisoara: 9 beneficii

Sanatate

1. Uleiul de scortisoara ajuta la sănătatea inimii

Uleiul de scortisoara poate ajuta la menținerea arterelor curate in mod natural grație capacitatii sale de stimulare a circulației. Suprafața interioară a arterelor (numite endoteliul) produce oxid nitric în mod normal, dar cand se acumuleaza placa, boala numita ateroscleroza, capacitatea de a produce oxid nitric scade.

2. Uleiul de scortisoara este afrodisiac natural

Slaba circulatie a sangelui are efecte negative si atunci când este vorba de libidou scazut si disfunctie erectila. O cauza majora a libidoului scazut este înfundarea arterelor, ceea ce inseamnna ca organele de reproducere nu vor primi suficient sange, oxigen si substante nutritive.

Uleiul de scorțișoară este un remediu natural pentru impotenta.

scortisoara

3. Uleiul de scorțișoară controleaza zahărul din sânge și eliberarea de insulină

Scortisoara are efecte pozitive asupra eliberării de insulină, ceea ce inseamna ca poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr in sânge stabil și poate preveni oboseala cronica, pofta de zahăr și de supraalimentare. Inhaleaza ulei de scortisoara esential De asemenea, de poate ajuta la menținerea pofte departe și de a face sa te simti plin mai repede posibil prea.

Încercați să folosiți un difuzor cu ulei de scorțișoară si puteti adăuga cateva picături pe piept, încheieturile și haine.

4. Uleiul de scorțișoară ajuta la însănătoșirea pielii

Eficace în tratarea afecțiunilor pielii, cum ar fi erupții cutanate si acnee, puteți amesteca ulei esential de scortisoara cu un ulei purtător (cum ar fi uleiul de nuca de cocos) și sa-l aplicati pe piele pentru a beneficia de proprietatile antimicrobiene.

5. Uleiul de scorțișoară poate ajuta la pierderea in greutate

Scorțișoară câștigă reputația de a fi un aliment care arde grăsimea și o modalitate valoroasa pentru pierderea in greutate. Cu capacitatea sa de a echilibra nivelul de zahar din sange si de a imbunatati gustul alimentelor fara nici un adaos de zahăr, scortisoara este eficienta pentru reducerea poftei de dulce.

Instabilitatea nivelului de zahăr in sânge poate duce la supraalimentare, creștere în greutate și consum redus de energie, dar adăugând ulei de scortisoara la fructe, ceai, prajituri sau smoothie ajuta sa se reduca glucoza eliberată în sânge.

6. Uleiul de scorțișoară imbunatateste functiile creierului

Uleiul esential de scorțișoară este un tonic excelent al creierului. Acesta nu numai ca imbunatateste functionarea creierului si creste activitatea lui, dar, de asemenea, ajută la combaterea stresului, anxietatii si pierderii de memorie.

Oamenii care inhaleaza ulei esential de scorțișoară beneficiaza de o atenție sporită si o memorie mai bună de recunoaștere virtuală.

7. Uleiul de scorțișoară elimina paraziții

Studiile au descoperit că uleiul de scorțișoară elimina o multime de paraziti, fiind un excelent tratament anti-parazitar.

Impreuna cu alte uleiuri, cum ar fi cimbru, oregano si chimen, uleiul esential de scortisoara este considerat unul dintre cele mai bune uleiuri pentru stoparea evolutiei miceliului de candida, chiar și atunci când este utilizat în cantități foarte mici.

8. Uleiul de scorțișoară tratează gâtul inflamat

Uleiul de scorțișoară poate ajuta la prevenirea mucusului și la curatarea căilor nazale. Încercați sa beti o combinație de apă fierbinte cu lamaie, miere și ulei de scorțișoară dimineața pentru un plus de energie si intarirea imunitatii.

De asemenea, aceste ingrediente lucreaza impreuna pentru a lupta impotriva inflamatiei si pentru a reduce durerile în gât.

9. Uleiul de scorțișoară ajută la tratarea sau prevenirea durerilor de cap

Deoarece compușii activi în ajutorul uleiului de scortisoara imbunatatesc circulatia sangelui, durerile de cap pot fi reduse cu ulei esential de scortisoara prin difuzia sau inhalarea acestuia, făcându-l ușor de utilizat ca remediu pentru dureri de cap.

Articole despre scortisoara, scortisoara tratament, scortisoara beneficii, scortisoara proprietati, scortisoara efecte


Articole din Sanatate