facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Sanatatea ti se citeste pe CHIP

Sanatate

In mod intuitiv, se simte ca e ceva sănătos la o piele curata. Un chip proaspăt, strălucitor nu doar radiaza tinerete ... vorbește despre o sănătate vibranta ce se vede din afară!

În mod clar exista conexiuni intre un ten curat si starea de bine, de aceea este evident că problemele pielii pot indica probleme de sănătate. De fapt, în conformitate cu harta feței, ceea ce se întâmplă pe suprafața pielii ne poate oferi o perspectiva foarte reală cu ceea ce se întâmplă în interiorul corpului nostru.

Harta feței se bazează pe filozofii antice ale medicinei chineze și Ayurveda.

Descopera ceea ce pielea încerca să-ți spuna despre sănătatea ta!

afectiuni fata

Zona: Frunte
Asociată cu: Ficat, vezica biliara
Explicație: Fruntea este legată de activitatea sistemului nervos si de digestie. Prin urmare, stresul și un sistem digestiv lent pot declanșa aici erupții.
Ce se poate face: evita alimente procesate, cu zahar, cu grasimi și consumă multe fructe și legume bogate in fibre pentru a menține sistemul digestiv activ. Destreseaza-te cu vizualizari, meditatie, yoga sau orice altceva care te ajută să te relaxezi. Ai mai putea incerca, de asemenea, un ceai de papadie sau suc proaspat de lamaie cu apa calda pentru detoxifierea in mod natural a ficatului.

Zona: Partea dreaptă a spațiului dintre sprâncene
Asociată cu: emoțiile stocate în ficat
Explicație: expresiile noastre faciale ne indica imediat modul in care ne simtim. Cu toate acestea, linia de cartografiere facială a fost folosita de secole pentru a ne ajuta să discernem în cazul în care avem un stres mai profund și modul în care acesta este de natură să afecteze sănătatea noastră internă. Probleme ale pielii și ridarea în această zonă pot indica furie neexprimată pe care o ții în ficat.
Ce se poate face: Eliberati această furie! Încercați yoga, consiliere, reiki sau orice terapie aveți nevoie pentru a da drumul emotiilor negative într-un mod sănătos. Reduceti aportul de alcool si alimente bogate în grăsimi care pune presiune asupra funcției hepatice.

Zona: Partea stângă a spațiului dintre sprâncene
Asociată cu: emoțiile stocate în splină
Explicație: Liniile aparute aici pot indica faptul că emoțiile neexprimate au fost stocata în splină.
Ce se poate face: Exploreaza tehnici pentru a elibera energia emoțională vechi, stagnanta. Reiki, yoga, consiliere, tehnici de respiratie si meditatie ghidate sunt toate opțiuni utile.

Zona: Ochi
Asociată cu: articulatii, tiroida si intestine
Explicație: Ochii sunt ferestrele sufletului, dar ele pot fi, de asemenea, o fereastră pentru sănătatea ta! Un exces de culoare alba în iris poate reflecta degenerarea articulațiilor în timp ce irisul de dimensiuni mai mici este conectat cu mai multe probleme generale comune. Puncte decolorate în iris pot sugera sindromul de malabsorbție intestinală. Și dacă observați un inel ușor de culoare care înconjoară irisului, s-ar putea sa exagerati cu sarea și zahărul.
Ce sa faci: Dă-le articulațiilor tale putina dragoste cu alimente anti-inflamatorii, cum ar fi nuci, seminte de in, turmeric si ghimbir. Renunta la cofeina, zahar, sare rafinata si alimente prelucrate care au tendința de a amplifica inflamatiile.

Zona: Sub ochii
Asociată cu: Rinichii
Explicatie: Umflarea pleoapele inferioare este deosebit de sugestiva pentru a indica o functie renala lenta. Pungi de culoare închisă, umflate sub ochi pot indica, de asemenea, afectarea funcției renale.
Ce se poate face: Bea multa apa filtratapentru a ajuta rinichii să-și îndeplinească funcțiile esențiale ale acestora de eliminarea a toxinelor. Ai grija de glandele suprarenale cu un somn adecvat si stres minim. De asemenea, evita cafeaua și alcoolul, intrucat acestea amplifica deshidratarea.

Zona: Obraji
Asociată cu: Plămâni, sindrom de malabsorbție, metabolism lent
Explicatie: Pete decolorate pe obraji pot sugera o rata metabolica mai lentă și o absorbție mai scăzută a nutrienților. Obrajii au fost, de asemenea, asociati in mod traditional cu functia pulmonara.
Ce sa faci: Exerciții de respirație pentru a oxigena plamanii si pentru a spori capacitatea pulmonară. Crește usor antrenamentul cardio pentru a spori, de asemenea, functia pulmonare si pentru a oferi un impuls metabolic. Asigurați-vă că mestecati bine mancarea pentru o buna digestie și absorbție. Consumul de ceai verde alaturi de un regim alimentar bogat în antioxidanți poate ajuta, de asemenea, pentru a proteja pielea sensibilă de pe obraji împotriva daunelor cauzate de poluanții atmosferici.

Zona: Nas
Asociat cu: sistemul cardiovascular
Explicație: Nasul este considerat a fi legat de circulație, astfel încât problemele de piele în această zonă pot sugera probleme ale tensiunii arteriale.
Ce se poate face: Creșterea aportul de alimente sanatoase pentru inima, cum ar fi avocado, nuci, tahini, ulei de măsline presat la rece (sau de in). Limiteaza consumul de alcool și cafea care poate stimula în mod artificial sistemul cardiovascular.

Zona: Buza inferioară
Asociata cu: Aparat digestiv
Explicație: În mod special, buza inferioară poate reflecta funcția intestinala. Petele maro pot reprezenta probleme de indigestie sau enzime digestive insuficiente. Aceasta poate sugera, de asemenea, prezența viermilor intestinali. Buzele palide pot indica stadiile incipiente ale anemiei.
Ce se poate face: Incercati un probiotic de bună calitate sau tratament antiparazitar natural. Asigurați-vă că includeti multe alimente bogate în fier in dieta, cum ar fi legumele, legumele cu frunze verzi.

Zona: Limba
Asociată cu: Plămâni, supraincarcarea cu toxine
Explicație: Limba este un ghid minunat pentru sănătatea internă! Cele mai bune indicii sunt disponibile dacă vă verificați suprafața limbii după trezire în fiecare dimineața. Portiuni de acumulare albe in zona de mijloc sau din spate pot indica toxine intestinale. Abraziuni la marginile exterioara a limbii poate fi in legatura cu funcția pulmonară sub un nivel optim.
Ce sa faci: Realizeaza o detoxifiere pentru a scapa de acele toxine nedorite! Încercați 3 zile de detoxifiere, adauga mai multe alimente detoxifiante cum ar fi sucuri de legume și încercați să razuire limba cu lingurita in fiecare dimineata! Incercați si exerciții fizice cardio si exercitii de respiratie.

Zona: Barbia
Asociată cu: hormoni, stres
Explicație: Cosurile care apar pe barbie indica un dezechilibru hormonal și manifestea unor emoții stresante.
Ce se poate face: Incercati pulbere de maca pentru echilibrare hormonala. Evitati produsele cosmetice din comert deoarece conțin toxine care pot interfera cu sistemul endocrin. De asemenea, da regimul de îngrijire a pielii o dragoste foarte puțin și atenție înainte de perioada ta se datorează. Și luati măsuri pentru a reduce stresul si tratati-va cu multa odihna si somn!

Articole despre afectiuni, piele