facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    googleplus suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Yoga - Yoga mudra (varianta)

Exercitii fizice

Aceasta asana, pe langa efectele de combatere a constipatiei, are o inestimabila valoare spirituala. Iata varianta clasica:
yogamudra

Asezati-va in postura lotusului (talpa stanga peste coapsa dreapta, talpa dreapta peste coapsa piciorului stang indoit). Aduceti mainile la spate si prindeti incheietura dreapta cu mana stanga sau invers.

Aplecati-va in fata pana cand atingeti podeaua cu capul. Ramaneti in aceasta pozitie atat timp cat va simtiti confortabil.

Reveniti incet si mai ramaneti cu spatele drept cateva minute, constientizand instalarea unei stari profunde de calm launtric si trezirea luminii interioare.

Pentru majoritatea oamenilor, aceasta postura este dificil de realizat la inceput, de aceea va oferim si o varianta simpla, accesibila oricui. Asezati-va in sukhasana, strangeti pumnii, plasati-i de o parte si de alta a ombilicului. Aplecati-va apoi in fata urmarind sa atingeti solul cu fruntea, cat mai aproape de genunchi. Pumnii vor exercita un masaj tamaduitor asupra organelor abdominale, intocmai cum o faceau calcaiele in postura clasica. Prin cresterea peristaltismului intestinal, prin tonifierea musculaturii abdominale, a colonului si a zonei perineale, aceasta varianta contribuie la mentinerea starii de sanatate.

Yoga mudra-varianta este si un puternic exercitiu de linistire a mintii. Astfel, in timp ce practicati, urmariti sa eliminati orice neliniste, grija sau gand. Exersand perseverent, veti obtine curand starea euforica de calm profund mental, care va deveni apoi o stare permanenta.
Sursa: luxsublima.ro

Articole despre


Articole din Exercitii fizice