facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Yoga - Postura eroului (Virasana)

Exercitii fizice

Tehnica de executie: se incepe cu executia pe partea stanga, Virasana fiind o postura polara. Asezati-va la sol si indoiti piciorul drept, aducand calcaiul cat mai aproape de partea exterioara a coapsei stangi, fara a-l aseza sub aceasta, si nici sub fesa. Genunchiul ramane lipit de sol. Indoiti apoi piciorul stang, plasandu-l deasupra celui drept, astfel incat calcaiul sa ajunga cat mai aproape de fata exterioara a coapsei drepte. Pozitia picioarelor trebuie sa fie cat se poate de simetrica in raport cu un plan longitudinal (daca mobilitatea articulara va permite, genunchii vor fi suprapusi) pentru ca trunchiul sa fie perfect drept. Mentineti capul in prelungirea coloanei. Sprijiniti mainile pe sol numai pe degetul mare si pe cel aratator, cat mai departate intre ele, plasandu-le pe aceeasi linie cu umerii. Coatele sunt intinse. Inchideti ochii, respirati de voie. Relaxati-va si concentrati-va ferm atentia in zona dintre anus si sex.

virasana

La revenire, constientizati timp de 2-3 minute, cu ochii inchisi, efectele survenite datorita rezonantei specifice indusa intre fiinta dumneavoastra si sursele infinite din Univers; veti putea sesiza o masiva acumulare de energie vitala la nivelul intregului corp si o anumita amplificare a starii de curaj.

Realizati apoi executia pe partea dreapta, in mod simetric: acum piciorul stang fiind la sol, iar cel drept deasupra. In final, constientizati diferentele de stare percepute intre cele doua executii, diferente datorate polaritatii energiilor, pe partea stanga activandu-se aspectul feminin, receptiv, yin, iar pe partea dreapta aspectul masculin, solar, yang.

Realizati totodata si o sinteza a celor doua stari.

Efecte: Virasana mareste mobilitatea si elasticitatea articulatiei coxo-femurale, fiind deosebit de utila in eliminarea crizelor de sciatica si in amplificarea vitalitatii. Ea este indicata in mod special barbatilor, deoarece, prin actiunea sa puternica asupra glandelor sexuale masculine, amplifica foarte mult virilitatea.

Sursa: yogaesoteric.net

Articole despre


Articole din Exercitii fizice