facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Yoga - Kagasana

Exercitii fizice

Postura statului pe vine - Kagasana

Este una dintre cele mai eficiente metode de combatere a constipatiei.

kagasana

Stati in picioare, cu talpile departate la o distanta de 30-40 cm. Inspirati profund si in acelasi timp ridicati-va pe varfuri.

Incepeti sa expirati imediat ce ati inspirat complet, indoind incet, concomitent, genunchii astfel ca, la sfarsitul expirului, sa stati pe calcaie.

Mentineti postura atata timp cat va simtiti confortabil, dupa care, fara sa inspirati, ridicati-va incet in picioare. Inspirati apoi adanc si repetati de patru ori.

Practicati aceasta postura simpla cateva zile, apoi realizati o varianta usor mai dificila, descrisa in continuare. Procedati ca mai sus dar, de aceasta data, nu ridicati calcaiele de la sol. Indoiti-va corpul in fata, in timp ce va aplecati pentru a va mentine echilibrul. Bratele se aduc in fata, peste genunchi, si cu degetele atingeti podeaua.

A treia varianta a posturii pe vine este chiar mai dificila, dar cu o practica perseverenta veti fi capabili sa o practicati repede. Procedati ca pentru varianta a doua, insa, de aceasta data, tineti picioarele apropiate, calcaiele nedezlipindu-se de pe sol. Daca executati toate cele trei variante, repetati-o pe fiecare de doua ori, iar daca optati doar pentru una dintre ele, repetati-o de sase ori, respectand cu strictete indicatiile referitoare la respiratie. In final realizati o scurta relaxare, intinsi la sol.

Sursa: luxsublima.ro

Articole despre


Articole din Exercitii fizice