Modalitati de a trata psoriazisul natural
Sanatate
Cum sa tratezi psoriazisul natural
Psoriazis-ul este o boală cronică a pielii, cauzată de o supraîncărcare cu toxine prin dietă, unele medicamente sau mediul toxic. Este caracterizată de zone roşii pe piele care, de obicei, dau senzaţia de mâncărime. Vestea bună este că există mai multe remedii naturale, majoritatea dintre ele putând trata simptomele fără să mai fie nevoie să se apeleze la medicamente.
Cauzele psoriasis-ului nu sunt pe deplin cunoscute, dar o creştere a nivelului de toxine este recunoscută că apare în majoritatea cazurilor, în special la placa psoriasis, care este cel mai comun tip.
Oamenii care sunt afectaţi de aceasta boală devin refractari la a ieşi în public fără să fie acoperiţi cât se poate de mult. Ei trebuie să înveţe să aibă grijă de pielea lor si să trateze aceste pete imediat ce ele apar.
Care sunt remediile naturale pentru tratarea PSORIAZISULUI?
1. Oţetul de mere
Oţetul de mere este cunoscut de mult timp ca fiind util în domolirea arsurilor minore şi alte inflamaţii ale pielii, este de asemenea un bun dezinfectant. Fiind lichid, este de mare ajutor pentru unghiile de la mâini si de la picioare. Este iarăşi eficient când este aplicat pe zonele cu plăci folosind beţişoare cu vată. Pentru a pregăti o compresă cu oţet de mere, se pune o
ceşcuţă de oţet la doi litri de apă. Se umezeşte o faşă de bumbac în amestecul de mai sus şi apoi se aplică pe zonele afectate pentru a diminua mâncărimea.
2. Acoperirea cu plastic
In medicina se cunoaste de mult timp că acoperirea leziunilor ajută la dispariţia lor. Plasticul folosit la bucătărie funcţionează bine, dar a nu se ţine leziunea acoperită atât de mult încât pielea să devină îmbibată, pentru că există riscul de infecţii secundare. Ajută şi aplicarea uleiului de măsline pe zonele afectate şi apoi acoperirea cu plastic.
3. Uleiul de măsline
Se încălzeşte uşor puţin ulei de măsline crud şi se masează blând zonele afectate. Acest lucru face minuni, în special în zona scalpului şi a coatelor. Amestecaţi 2 linguriţe de ulei de masline cu un pahar mare cu lapte şi adăugaţi în apa de baie.
4. Bicarbonatul de sodiu
Ajută la îndepartarea mâncarimilor de pe zonele afectate. Amestecaţi o ceaşcă şi jumătate de bicarbonat de sodiu cu 12 litri de apă. Aplicaţi un tampon de bumbac înmuiat în această soluţie pe zonele cu mâncărimi.
5. Piperul Cayenne
Capsaicin este substanţa care dă piperului Cayenne acea "caldura". Aceasta uşurează durerea şi mâncărimea prin blocarea sistemului de comunicare al nervilor senzoriali. Cremele care conţin capsaicin sunt foarte folositoare. Căutaţi cremele ce au intre 0,25% şi până la 0,75% capsaicin, atât cât să nu riscaţi să vă ardeţi pielea. Durează cam o săptămână ca să-şi facă efectul. La început, poate să dea scurte senzaţii de arsură atunci când este aplicată pe placă şi trebuie să protejaţi ochii şi mucoasele membranoase pentru că aici pot produce intense senzaţii de arsură cu efecte iritante. Este bine să încercaţi crema cu capsaicin pe o suprafaţă mică de leziune pentru a vedea dacă ajută.
6. Aloe Vera
Gelul de aloe este cunoscut de mult timp pentru proprietăţile lui de alinare al afecţiunilor pielii şi pentru ajutorul în vindecarea rănilor şi arsurilor minore. Prin anii 1990 s-au extins cercetările in cazul plăcilor de psoriazis. Dacă vreţi să încercaţi aloe, puteţi să cumpăraţi planta, să desfaceţi în jumătate pe lung una din frunzele ei şi să întindeţi gelul pe plăci. Pentru zone mai mari de placă, puteţi achiziţiona o sticlă de gel pur de aloe vera de la plafaruri şi magazine naturiste.
7. Uleiul de peşte
Uleiul de peşte este folositor pentru psoriasis atunci când este înghiţit oral. Se pot aduce îmbunătăţiri prin administrarea zilnică de suplimente orale de ulei de peşte în capsule conţinând între 1,8 to 3,6 grame de acid eicosapentaenoic.
8. Vitamina D
Oamenii cu psoriazis pot să aibă deficit de vitamina D. Intr-adevăr, dermatologii tratează adesea pacienţii cu psoriazis şi artrită psoriatică cu raze ultraviolete, în parte pentru că stimulează producerea de vitamina D. Razele directe ale soarelui reprezintă cea mai bună sursă de vitamina D3, dar suplimentele sunt o alternativă în orice anotimp.
9. Lapte de ciulin sau Armurariul
Majoritatea cazurilor de psoriazis sunt vindecate cu ajutorul extractului de lapte de ciulin (Silybum marianum) pentru o cură de cel puţin trei luni.
10. Vitamina B Complex
Vitamina B complex este necesară pielii şi ajută în cazurile de psoriazis. Folosiţi o formulă fără drojdie. Luaţi 50mg de trei ori pe zi în timpul meselor.
Modul de viaţă şi modificările dietei
In primul rând, folosiţi un umidificator pentru a păstra umed aerul din casa voastră sau de la biroul vostru. Previne efectul de piele uscată. Cremele cu efect de umezire pentru piele sensibilă sunt de un mare ajutor pentru a menţine pielea suplă şi împiedică formarea plăcilor.
Evitaţi săpunurile şi parfumurile care au coloranţi şi mirosuri puternice. Desigur, ele vă pot face să mirosiţi splendid, dar pot şi să inflameze psoriazis-ul. Urmaţi o dietă anti-inflamatoare, așa că trebuie să consumaţi cât mai multe fructe şi vegetale proaspete, în particular acelea bogate în carotenoide (mango, cartofi dulci, sucuri proaspete de morcovi şi de fructe, de frunze verzi şi de roşii).
Fibrele sunt importante în menţinerea sănătăţii colonului. Acestea au rolul de a prelua toxinele din colon şi ajută la eliminarea lor. Pe lângă hrana bogată în fibre cum ar fi sucurile crude de fructe şi vegetale, este indicat sa folositi zilnic seminţe sau tărâţe de psyllium.