facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Frunzele de papadie

Germeni si frunze verzi

Taraxacum officinalis
Fără doar şi poate sunt cel mai puternic detoxifiant dintre frunzele de primăvară. Gustul lor, pregnant amărui, le recomandă ca un excelent drenor pentru ficat şi vezica biliară, ele având în acelaşi timp efecte laxative, diuretice şi depurative puternice.
papadie1

Hepatită virală de tip A, B şi C - sucul de frunze de păpădie are efecte miraculoase în toate bolile de ficat. Se consumă câte o jumătate de pahar dimineaţa şi seara, pe stomacul gol. Tratamentul durează 2-3 luni şi se combină cu o alimentaţie strict vegetariană, fără prăjeli şi alimente cu aditivi sintetici. Efecte antivirale şi stimulente imunitare foarte puternice are combinaţia de suc de păpădie cu suc din frunze de pătrunjel, în proporţii egale - se beau două pahare pe zi.
 

Dischinezie biliară - se consumă salata de frunze de păpădie la mesele principale. O cură durează minimum douăsprezece zile.
 

Diabet zaharat de tip II (inclusiv formele insulino-dependente) - un grup de americani, membri ai unei asociaţii a diabeticilor insulino-dependenţi, au realizat pe ei înşişi un experiment tulburător. Vreme de mai multe luni, au consumat frunze de păpădie, înainte şi după fiecare masă, sub formă de salată sau ca atare. După o lună, majoritatea lor a trebuit să-şi reducă la jumătate doza de insulină, pentru ca după trei luni, unii dintre ei să renunţe practic la aceasta, precum şi la orice altă medicaţie de sinteză. În timpul curei, ei au consumat 100-150 g de frunze crude de păpădie, fără nici un fel de alt adaos. După un an de la tratamentul intensiv cu păpădie, în condiţiile unui regim cu raţia de hidraţi de carbon riguros calculată şi al repetării curei la 1-2 luni, rezultatele au rămas stabile.

Constipaţie (mai ales la persoanele obligate la un trai sedentar) - se bea dimineaţa un pahar de suc de păpădie, obţinut prin metoda descrisă în caseta acestui articol. Tratamentul se face vreme de două săptămâni la rând.

Pentru eliminarea calculilor reno-urinari - studii de ultimă oră făcute în Statele Unite au pus în evidenţă faptul că anumite principii active din frunzele şi rădăcina de păpădie modifică peristaltismul (contracţiile muşchilor netezi) căilor urinare, ceea ce permite eliminarea rapidă a calculilor de dimensiuni mici. Pentru a obţine acest efect, se consumă trei pahare de suc de frunze de păpădie pe zi, pe stomacul gol, preferabil la intervale scurte unul după celălalt. O cură durează cinci-şapte zile, iar la nevoie se poate relua.

Acnee (mai ales la persoanele constipate) - se face o cură cu suc, din care se beau un pahar dimineaţa şi unul seara, pe nemâncate. Cura durează trei săptămâni şi se asociază cu un regim vegetarian, cu multe crudităţi.

Remedii naturiste - Valeriu  CIUCULIN (EMPIDEX Slatina  2006)

Articole despre papadie


Articole din Germeni si frunze verzi