Germeni de naut
Germeni si frunze verzi
Năutul are continut redus de grasimi, este bogat in fibre solubile si zinc necesar in stimularea sistemului imunitar, vitamina C, vitamina B6 si acid folic. Fibrele solubile ajută la eliminarea colesterolului din organism. Năutul conţine, de asemenea, vitamina E, potasiu, fier mangan, cupru, zinc şi calciu.
O jumatate de cana de năut contine 143 de calorii şi 5,9 grame de proteine.
Năutul are cantităţi moderate de grăsime, continut ridicat de fibre si este bogat în zinc pentru stimularea sistemului imunitar, vitamina C, vitamina B6 si acid folic.
Ca majoritatea boabelor de fasole, boabele de năut sunt bogate în cele mai bune feluri de fibre - fibre solubile - care ajută la eliminarea colesterolului din organism. Ele sunt o sursă utilă de acid folic, vitamina E, fier, potasiu, mangan, cupru, zinc şi calciu. Ajuta si la reducerea tensiunii arteriale.
Cercetari din anul 2008 au aratat că năutul încolţit are un efect semnificativ asupra b-caroten, solubilitatea şi digestia proteinelor.
Instructiune de germinare:
Puneti 1/2 cana de boabe de naut într-un castron.
Adaugati de 2-3 ori mai multa apa rece.
Se amestecă pentru a ne asigura ca toate boabele au contact cu apa.
Se lasă la macerat timp de 8-12 ore.
Apoi se clăteste bine cu apa rece şi se scurge bine.
Se pune castronul oriunde, dar nu in lumina directă a soarelui şi la temperatura camerei.
Clătiti şi scurgeti din nou peste 8-12 ore.
Şi din nou...
Clătiti şi scurgeti din nou peste 8-12 ore.
Şi din nou...
Clătiti şi scurgeti din nou peste 8-12 ore.
Si acum ar trebuie sa fie gata, sa apara un mic mot alb.
Germenii de năut. Sunt un excelent aliment pentru bărbaţi, amplifică energia şi vigoarea, cantitatea mare de proteine îi face să fie foarte hrănitori. Năutul germinat este bogat în calciu, potasiu, magneziu şi vitamine.