facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Frunzele de ridiche de luna

Germeni si frunze verzi

Raphanus sativus
Sunt arareori folosite în alimentaţie, pentru că foarte puţini oameni ştiu că frunzele de ridiche au efecte vitaminizante şi remineralizante mult mai puternice decât rădăcinile roşii şi apetisante. Ele conţin vitaminele A, B1, B2 şi vitamina C, având în acelaşi timp efecte antitoxice şi depurative puternice, mai ales în cure îndelungate. Iată câteva dintre bolile în care este recomandată cura cu frunze de ridiche de lună:

richidi-de-luna

Avitaminoza A şi B, scorbut - se consumă salată de frunze de ridichi de lună, câte două-trei porţii pe zi, înainte de mesele principale. După o cură de 1-2 săptămâni, anumite simptome specifice avitaminozelor de primăvară, cum ar fi sângerările gingiilor, astenia, tulburările de ritm cardiac ori somnolenţă, dispar.

Intoxicaţie medicamentoasă - cura de o lună cu salată preparată din frunze şi rădăcini proaspete de ridichi de lună este un excepţional detoxifiant pentru întreg organismul. Ea ajută la refacerea florei intestinale normale, protejează stomacul, elimină o bună parte din bolile infecţioase, care apar atunci când sistemul imunitar este slăbit de administrarea abuzivă de medicamente. Acest tratament este recomandat mai ales persoanelor care au luat vreme îndelungată medicamente de sinteză cu efecte antibiotice, antiinflamatoare (mai ales corticoizi), tranchilizante.

Hiperexcitabilitate nervoasă şi sexuală - se consumă salată din frunze, 3-4 porţii pe zi, pe stomacul gol. Dacă rădăcinile de ridiche au efecte stimulente nervoase şi uşor afrodiziace, frunzele sunt, dimpotrivă, calmante uşoare şi anafrodiziace. Pentru un efect mai puternic, se recomandă salatele din frunze de ridiche şi frunze de salată verde, asezonate cu ulei de dovleac şi zeamă de lămâie, fără sare.

Boli hepatice şi biliare - se consumă suc de frunze de ridiche (obţinut printr-una din metodele prezentate), câte 1 pahar de 2 ori pe zi. Are efecte tonice hepatice, stimulează peristaltismul, fiind un remediu blând şi uşor pentru persoanele cu astfel de probleme. Durata minimă a unei cure este de 12 zile.

Remedii naturiste - Valeriu  CIUCULIN (EMPIDEX Slatina  2006)

Articole despre


Articole din Germeni si frunze verzi