facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Atentie! Feminizarea barbatilor se produce din pricina hormonilor sintetici FEMININI, avertizeaza cercetatorii

Sanatate

Chimicalele pe baza de estrogen regasite in plastic, produsele industriale si cele bazate pe soia ar putea "feminiza" barbatii, incurajand obezitatea masculina, conform unui studiu recent realizat de catre cercetatorii de la o universitate din Australia.

Specialistii au comparat obezitatea feminina si cea masculina, in mai multe tari de pe mapamond. Acestia au descoperit ca tarile mai putin dezvoltate, analizand produsele alimentare de care dispun, au tendinta de a avea o rata a obezitatii mai ridicata in randul femeilor, decat al barbat=3833#editorilor. Acest lucru este considerat normal, dat fiind faptul ca hormonul estrogen ( prezent in cantitati mai mari in corpul femeilor) a fost relationat cu cresterea in greutate. Se petrece acest fenomen deoarece estrogenul suprima activitatea glandei tiroide, care controleaza metabolismul. O activitate scazuta a glandei tiroide duce la un surplus semnificativ de kilograme.

Feminizarea barbatilor

In tarile mai dezvoltate, ratele obezitatii este aproximativ aceeasi, fiind afectati atat barbatii cat si femeile, in egala masura.

"Greutatea cauzata de hormoni este mult mai intalnita in randul femeilor decat al barbatilor, iar acest lucru este evident daca ne uitam la statisticile din tarile aflate in curs de dezvoltare", a declarat cercetatorul James Grantham. "In orice caz, in lumea occidentala, ca SUA, Europa si Australia, ratele obezitatii intre femei si barbati sunt mult mai apropiate", a mai adaugat acesta.

"In anumite tari din Vest, obezitatea masculina este cea care predomina, in principal este de vina dieta defectuoasa a acestora, dar nu este singurul factor care-i influenteaza."

Contaminanti omniprezenti

Autorii studiului au declarat ca se petrece un fenomen de "feminizare", cauzat in special de efectul hormonilor estrogeni sintetici, care fac parte dintr-o categorie mai mare de chimicale cunoscuta ca "perturbatori endocrini". Produse ca soia sau tevile din PVC, prin care trece apa potabila, contin acest tip de estrogen, cunoscut si ca xenoestrogeni (hormoni care imita estrogenul).

"Suntem ingrijorati pentru tari ca SUA, unde dieta bogata in soia risca sa "feminizeze" barbatii", concluzioneaza Maciej Henneberg. "Acest lucru ii va determina pe barbati sa se ingrase intr-un mod similar femeilor".

"Alta sursa serioasa de xenoestrogeni este PVC-ul. Acest produs predomina in tarile dezvoltate, fiind folosit pana si in aparatura medicala si de asemenea in dispozitivele menite sa furnizeze apa", a mai adaugat cercetatoarea.

"In acest fel de explica si ingrijorarea legata de sperma barbatilor din tarile dezvoltate, cantitatea fiind redusa semnificativ, in ultima vreme".

Alte surse de estrogen "fals" sunt: produsele de ignifugare, produsele din plastic bazate pe bisphenol A (BPA) si ftalatii. Aceste produse chimice au fost asociate cu tot felul de boli si probleme de sanatate, inclusiv cele legate de obezitate si reproducere.

Se nasc mai putini baieti

In 2010, guvernul danez a lansat un raport de 326 de pagini, concluzionand ca xenoestrogenii sunt responsabili nu doar pentru procesul de feminizare, dar si pentru numarul scazut de baieti care se naste in ultima vreme.

Studiul a aratat ca expunerea la ftalati ( se gasesc in jucarii, linoleum-uri si tapeturi, detergenti, lubrifianti sau ambalaje alimentare, medicamente, tuburi de perfuzie sau pungi pentru solutii perfuzabile) la nivelul uterului poate afecta organele genitale ale bebelusilor de sex masculin, de exemplu.

Alte studii au aratat ca in mediile contaminate de poluarea chimica, rata de nastere a fetelor este mult mai ridicata. De exemplu, daca pana acum se nasteau 106 baieti la 100 de fete, femeile dintr-o comunitate canadiana expusa chimicalelor au ajuns sa nasca de doua ori mai multe fete, adica doi bebelusi de sex feminin la unul de sex masculin.

Efecte similare au fost remarcate in mai multe comunitati de pe glob.

Din pacate, mediul este atat de contaminat cu diversi perturbatori chimici endocrini incat devine aproape imposibil sa-i eviti. Un studiu realizat in 2013 a aratat ca produsele lactate contin cantitati uriase de ftalati, spre deosebire de plante si legume.

Asa ca, incearca sa ai o dieta cat mai bogata in alimente naturale, organice. De asemenea, redu expunerea la tot felul de substante chimice periculoase pentru sanatatea ta.
Sursa: http://www.naturalnews.com/047600_xenoestrogens_feminization_endocrine_disruptors.html

Articole despre


Articole din Sanatate