facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Motive pentru a utiliza otetul de mere in fiecare zi

Sanatate

1. Otetul de mere este un produs complet natural. Aceasta se face din suc de mere și este fermentat pana se obtine cidru de mere. Acesta este apoi fermentat a doua oară pentru a obtine oțet de mere.2. Otetul de mere poate fi folosit la clatirea parului dupa samponare, il va ajuta sa creasca și ii da strălucire.

3. Oțet de mere natural regleaza pH-ul pielii. Diluati otetul de mere cu două părți apă și curatati fata cu o bucata de vată. Puteți face acest lucru seara după spălare, iar dimineața înainte de a aplica crema.

Este, de asemenea, recomandat pentru negi. Pentru asta, inmoaie un tampon de vată în oțet de mere, apoi fixati peste neg cu un plasture si pastrati in cursul noptii. Pielea se poate umfla ca reacție la acest tratament. Cu toate acestea, negul va cădea. Odată ce cade, tratamentul trebuie continuat pentru câteva zile, să vă asigurați că a disparut complet.

4. Otetul de mere poate ajuta la eliminarea petelor de pe dinți. Freca dinții direct cu oțet de mere și clătiți cu apă.

5. Adăugați o ceașcă de oțet de mere in cada și inmuiati-va timp de 10 minute pentru a elimina disconfortul cauzat de arsuri solare.

6. Oțetul de mere poate fi folosit ca un aftershave natural. Umple o sticla cu părți egale oțet de mere și apă și agită înainte de a aplica pe fata.

7. Frecarea cu otet de mere pe mâini și picioare ajuta atunci cand acestea sunt obosite.

8. Oțetul de mere poate ajuta la pierderea in greutate. Pentru managementul de zi cu zi in greutate, adauga 2 lingurite de otet de mere la 350ml de apă. Acest amestec poate fi sorbit pe tot parcursul zilei.

9. Otetul de mere va echilibra întregul organism. Organismul tinde în mod constant pentru a realiza o stare de echilibru. Otetul de mere ajută organismul să mențină un nivel sănătos pH alcalin. Cercetarile arata ca nivelul de acid superior (nivelul pH mai mic) conduce la o lipsă de energie și mai mare incidenta de infectie.

10. Ca parte a echilibrarii pH-ului organismului, oțetul de mere creează o detoxifiere generala a organismului. Cercetarile arata ca acesta poate ajuta la stimularea circulatiei cardiovasculare si ajuta la detoxifierea ficatului.

11. Acest oțet miracol ajută la eliminarea mucusului din organism si curatarea ganglionilor limfatici. Credeti sau nu, cercetarile arata ca otetul de mere poate ajuta in cazul alergiilor din cauza capacității sale de a reduce congestia mucoasei si a sinusurilor. Când reduce efectele alergiilor, poate ajuta, de asemenea, la oprirea infectiilor sinusurilor si simptomelor asociate acestora (dureri de gat si dureri de cap).

12. Acest tip de otet este bogat în enzime naturale care pot ajuta corpul sa scape de Candida. Candida da simptome de oboseala, memorie slabă, pofta de zahăr.

13. Deși ar putea părea ca un oximoron sa tratezi acidul din stomac cu un oțet care conține acid, există cercetări care sugerează că oțetul de mere actioneaza prin corectarea acidului scăzut, prin urmare, reducerea arsurii la stomac. Experții spun că ar trebui să începi să simti ușurare la foarte scurt timp după ce ai luat o lingurita de otet de mere, urmat de un pahar de apă. Rețineți că oțet de mere nu este de ajutor dacă aveți ulcer.

14. Utilizarea oțetului de mere este eficienta în cazul puricilor. O parte oțet și o parte apă poate fi pulverizata pe blana animalelor de companie și frecata apoi la nivelul pielii. Continuati astfel în fiecare zi, timp de câteva zile.

15. Otetul de mere curata toaleta! Doar se toarnă oțet de mere în toaletă și se lasă să stea peste noapte. Acesta poate fi, de asemenea, utilizat în mașinile de spălat vase ca înlocuitor pentru detergent de vase. Se amesteca 1/2 ceasca de otet de mere cu 1 cana de apa și puteți utiliza această soluție pentru curatarea suprafetelor din bucatarie, ferestre, ochelari și oglinzi, de asemenea.

Sursa: http://www.mindbodygreen.com/0-5875/15-Reasons-to-Use-Apple-Cider-Vinegar-Every-Day.html

Articole despre otet de mere


Articole din Sanatate