facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cercetarile indica faptul ca echilibrul pH-ului nutritional este cheia sanatatii noastre

Sanatate

În societatea noastră, cei mai mulți oameni prezintă în organism exces de deșeuri acide. Acest lucru creează pentru organism o povară semnificativă. Nivelul pH-ului sanguin trebuie să fie 7.365. În cazul în care crește sau scade o zecime dintr-o unitate de pH se creează o situație de urgență extremă. În cazul în care pH-ul sanguin variază cu două zecimi, în sens pozitiv sau negativ, este o problemă letală.

Cercetarile indica faptul ca echilibrul pH-ului nutritional este cheia sanatatii noastre

Cercetările indică faptul că echilibrul pH-ului nutrițional este cheia pentru o sănătate bună.
Organismul are un sistem de control hemodinamic incredibil bazat pe menținerea nivelului pH-ului. Aceste sisteme tampon înnăscute includ eliminarea de produse secundare acide sau bazice în exces prin plămâni, piele, salivă, urină. Cea mai comună problemă referitoare la menținerea echilibrului pH-ului este în legătură cu excesul de acizi metabolici. Acizii sunt produși de lipsa de oxigen, de lipsa unei diete sărace în fibre, de toxinelor din mediu, inflamațiile celulare și reziduurile metabolice.

Problema acidității cronice

Aciditatea cronică, aceste sisteme tampon înnăscute sunt depășite și organismul trebuie să se întoarcă la minerale alcaline din țesuturi pentru a asigura tamponul necesar. Ca urmare, mineralele de tampon alcaline sunt eliminate din:
• oase și dinți (calciu)
• mușchii și nervi (potasiu)
• artere (magneziu)
• articulații (de sodiu)

Cercetările au arătat că, atunci când dieta unei persoane este constituită predominant din fructe și legume (conținut alcalin major), are un efect semnificativ asupra reabsorbției osoase și excreției de calciu.
Acest lucru se datorează bicarbonatului, care este produs în organism în urma digestiei fructelor și legumelor proaspete. Citrice, legume cu frunze verde închis și anumite ierburi sunt cunoscute a fi depozitarele a celor mai multe elemente alcaline.

Conform Dr. Joseph Campbell "Consumul excesiv de alimente acide, are ca rezultat acidoza metabolică. Atunci când se întâmplă acest lucru, hormonul paratiroidian stimulează eliminarea calciului din oase și dinți (osteoliza), pentru a tampona sau neutraliza aciditatea în exces. După mai mulți ani, aceste pierderi de calciu au ca rezultat diminuarea cantității de calciu di oase, slăbirea structurii oasoase. "

Starea de sănătate înfruntă un mediu acid
Un studiu efectuat pe 9000 de femei care prezentau o acidoza cronică crescută prezintă un risc semnificativ mai mare de pierderi osoase față de cele care prezintă nivele normale ale pH-ului.
Cercetătorii creditează din nou sistemul tampon al organismului care utilizează calciu pentru a menține pH-ul homeostatic al sângelui. Acidoza metabolică creează o spălare netă a calciului din oase și fluidele corporale. (2, 3)

Cercetătortul Lynda Frassetto a fost o susținătoare importanței echilibrului pH-lui pentru sănătate. Într-un articol recent intitulat, "Dieta, evoluție și îmbătrânire." atrage atenția asupra faptului că lumea este lipsită de sistemele tampon alcaline adecvate în diete.
Diete originale au fost clasificate astfel: diete bogate în proteine, în minerale și diete bogate în fitonutrienți . Ele au avut un efect alcalin puternic, deoarece acestea nu au fost doar bogate în proteine, dar și în calciu, potasiu, magneziu și zinc.

Dieta săracă, aciditate cronică
Între timp, ele erau sărace în cloră de sodiu, zahăruri și lipsite de carbohidrați rafinați. Consumurile de calciu, potasiu și proteine au fost de 2-3 ori mai mari decât nivelele admise în mod obișnuit. Cantitatea de Sare era de șapte ori mai mică. Aceasta dietă veche furniza un exces de baze în timp ce diete occidentale furnizau un exces de acid. Acest tip de grad scăzut de aciditate metabolică ar putea fi factorul cel mai nerecunoscut, în toate cazurile de tulburări osoase și musculare.

Potrivit dr Frassetto, "Printre numeroasele probleme de sănătate care rezultă din această neconcordanță între cerințele noastre nutriționale determinate genetic și dietele noastre curente, unele ar putea fi o consecință a deficitelor de săruri alcaline de potasiu (K-bază), care sunt masiv prezente în alimentele vegetale pe care strămoșii noștri le consumau din abundență, și clorura de sodiu (NaCl), care a fost încorporat din abundență în dietele contemporane, care, în același timp, sunt sărace în K din plantele alimentare. "
Sursa: http://www.naturalnews.com/048338_pH_balance_nutritional_chronic_acidity.html

Articole despre alcalin