Bucataria indiana - KICHARI din linte rosie
Mancaruri
5-6 porţii
6 căni de apă
1 cană de orez basmati
1 cană de linte roşie
3 linguri de ghee
4 foi de dafin
1 bucăţică de coajă de scorţişoară
4 cuişoare întregi
1 vârf de linguriţă de cardamon
½ linguriţă turmeric
¼ linguriţă sare
Spălaţi lintea de câteva ori cu apă rece şi lăsaţi-o la înmuiat o oră dacă aveţi probleme cu digerarea leguminoaselor.
Înfierbântaţi ghee-ul într-o oală, reduceţi focul la minim şi apoi puneţi în oală foile de dafin, scorţişoara şi cuişoarele. Amestecaţi puţin până când aroma începe să iasă din mirodenii. Adăugaţi apoi turmericul, cardamonul, orezul, lintea spălată şi scursă de apă, sarea şi amestecaţi încet până când ingredientele se omogenizează.
Adăugaţi apoi cele 6 căni de apă şi lăsaţi să fiarbă pentru 5 minute fără capac. Reduceţi apoi focul la minim şi lăsaţi să fiarbă cu capacul uşor întredeschis pentru încă 10-15 minute.
Acest KICHARI este TRIDOSHIC, dar el este recomandat în mod special pentru tipologiile predominant KAPHA, datorită efectului încălzitor al condimentelor folosite în reţetă.
sursa: www.ayurvedaromania.ro