Bucataria indiana - Raita cu banane
Deserturi
5-6 porţii
2 banane coapte tăiate felii
2 căni de iaurt simplu
2 linguri de ghee sau unt
½ linguriţă cumin măcinat
½ linguriţă cardamon măcinat
¼ cană stafide (opţional)
Curăţaţi bananele de coajă şi tăiaţi-le felii.
Înfierbântaţi ghee-ul sau untul într-o tigaie, reduceţi focul la minim şi apoi lăsaţi condimentele să se răcorească câteva minute şi apoi turnaţi peste ele iaurtul şi bananele. Amestecaţi uşor şi porţionaţi.
Se serveşte fie la temperatura camerei, ca garnitură la meniul principal sau cu cereale.
Această reţetă de raita este binevenită pentru tipologiile preponderent VATA DOSHA. Pentru KAPHA se poate considera o extravaganţă, iar pentru PITTA este bună dacă este folosită cu moderaţie.