facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Valeriu Popa - Recomandari pentru cei grav bolnavi

Sanatate

Dupa trecerea multor ani de încercari, experiente, nu s-au gasit de catre medici si farmacisti metode de vindecare (altele decât medicamente sintetice, chimioterapii,fizioterapii pe baza de curenti etc.) care sa nu fie nocive. Acestea aduc ameliorari, dar nu vindecari, atâta timp cât nu se elimina cauza care a produs boala. Trebuie sa renuntam la comoditatea pe care ne-o ofera medicamentele sintetice care sunt un cutit cu doua taisuri, în favoarea celor naturale. Desigur ca este mai comod sa iei o pastila care îti amelioreaza starea, decât sa-ti faci o frectie, sa bei un ceai sau sa-ti pui cataplasme. Dar avantajele pe care ti le ofera natura sunt clare. Se elimina toxinele care cauzeaza boala si nu mai sunt afectate si alte organe.

Înca din Antichitate, înteleptii duceau o viata în armonie cu natura. De îndemnul lor de a trai sanatos trebuie sa tinem seama, folosind cât mai multe alimente netrecute prin foc, îndepartând carnea din alimentatie, evitând supraabundenta meselor. Valeriu Popa spunea ca ar fi suficient daca am mânca 1/4 din ceea ce consumam în mod obisnuit.

verdeata5

Este bine sa consumam plantele din locul unde ne-am nascut, pentru ca acestea au vibratii asemanatoare cu ale noastre si nu apare incompatibilitatea. La multi oameni, când parasesc locul de nastere, apar boli specifice care îsi au originea în diferentele vibratorii provenind din alimentatie. Daca esti nevoit sa pleci, trebuie sa-ti cauti zone similare ca vibratii celor de unde ai plecat.

Corpul omenesc este format din doua materii: una fizica si una bioenergetica. Din cauza unui dezechilibru, boala apare uneori cu 5-7 ani înainte de a se manifesta fizic, în plan energetic, iar în cazul cancerului - si mai mult: 11-13 ani. Astfel, orice boala poate fi descoperita si prevenita cu mult timp înainte ca ea sa se manifeste. Pentru prevenire trebuie un regim corect de viata.

Uneori, nici nu am curajul sa consum alimentele. Multe legume sunt crescute în sere la lumina artificiala (se dezvolta energii perverse), sunt tratate chimic contra daunatorilor, cresc în pamânt cu îngrasamânt chimic. În magazine gasesc sucuri conservate, pasteurizate, cu coloranti si arome sintetice care conduc spre boala. În Occident, poti sa bei un suc de fructe natural facut în fata ta, ceea ce nu se întâmpla la noi. Carnea consumata de cei mai multi dintre noi provine de la animale tratate cu antibiotice, hormoni de crestere, substante nesanatoase, care fac rau organismului. Zaharul, sarea, uleiurile sunt tratate chimic si pararafinate. Pâna si ceaiurile din plante medicinale luate din magazine au arome sintetice. Produsele lactate, cum ar fi untul, margarina, au aditivi chimci, conservanti. Am cumparat de la un magazin naturist secara pe care am pus-o la încoltit. Am asteptat degeaba o saptamâna, ca tot nu a încoltit. Secara era amara la gust. Am avut de curând surpriza sa constat ca pâinea graham facuta în una din fabricile noastre contine margarina. Dar, dupa cum afirma dr. Bruker, margarina devine nesanatoasa din cauza procesului de fabricatie. Este supusa durificarii (dispar acizii grasi nesaturati, apar substante care în natura nu exista, acizi grasi liberi, Al, Pb, Fl). Emulgarea se face cu emulgatori care produc o boala de piele. La neajunsurile alimentare se adauga poluarea atmosferica si apa de la robinet care trece prin tevi neizolate bine, uneori mirosind a clor. Ecologistii de la noi ar trebui sa se ocupe mai mult de sanatate si mai putin de politica. În discursurile lor ar trebui sa specifice si ce masuri au luat pentru ajutorarea oamenilor în obtinerea sanatatii.

Cred ca va mai trece mult timp pâna sa apara si la noi magazine cu îmbracaminte ecologica (ca în Danemarca - vezi Formula AS - februarie 1998) din fibre naturale, vopsite cu coloranti naturali, confectionate de muncitoare nestresate, încarcate de gânduri pozitive, care lucreaza în bune conditii.

Calculatoarele ar trebui sa aiba sisteme mai bune de protectie împotriva radiatiilor. Am întâlnit persoane serios afectate de calculator (afectiuni ale sângelui, eczeme pe mâini, hemoroizi etc.). Chiar si pe mine m-a afectat mult munca la calculator. Mi-a scazut vederea si cred ca si la deformarea degetului a avut influenta.

Aceasta scânteie divina care este viata trebuie aparata. Sa ne unim fortele pentru aceasta.

Dr. C. Sichelschmidt Waerland, în cartea Viata simpla, enumera o serie de întelepti greci antici care aveau deprinderi naturiste:

Hesiod blestema fapta lui Prometeu, care a omorât o vita si a adus focul; Pitagora recomanda alimente netrecute prin foc, pentru ascutirea mintii; Socrate spunea urmatorul dicton: “Manânca numai ca sa traiesti si nu trai ca sa manânci” sau “Noi suntem calatori pe pamânt si nu trebuie sa suportam prea mult bagaj, pentru ca ne stânjeneste”; Platon consuma o singura masa pe zi, de preferinta fructe - tinea posturile; Xenocrate era vegetarian; Diemone spunea: “Carnea si vinul abrutizeaza pe batrâni si moleseste pe tineri” - se hranea cu ierburi, smochine, masline si legume crude; Plutarh, un aparator al animalelor, era vegetarian; Teofrast, mare naturalist, spunea: “Îmbuibându-se, oamenii au cazut tot mai adânc în excese si la sfârsit nu au mai lasat nimic negustat si menâncat”; Seneca spunea: “Hrana devine din ce în ce un excitant al foamei”. Medicul antic grec Hippocrate spunea: “Alimentele voastre sa fie leacuri, iar leacurile voastre alimente”.

Cu o jumatate de mileniu înaintea nasterii lui Iisus Hristos, în China, Lao Tze a scris cartea Tao te King - Cartea cu peste 5000 de semne, în care apar principii de tehnica nemuririi, în care se contopesc yang si yin (materie si spirit, viata si moarte). Taoismul spune ca pentru a a scapa de fortele malefice trebuie sa se renunte la unele mâncaruri precum carnea si vinul si sa se asigure hrana prin plante medicinale si substante minerale care nu mai dau energie demonilor. Astfel, fara aceste forte distructive, adeptul se poate hrani cu energia cosmica (prana). De aici, probabil si forta psihica, buna dispozitie pe care o capata naturistii. Deci iata ca aceste principii elaborate de filozofii antici ramân valabile si astazi, fiind verificate în timp, si iau amploare din ce în ce mai mare.

sursa: valeriupopa.3x.ro

Articole despre valeriu popa