facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Consecintele mortale ale NEIERTARII

Sanatate

Neiertarea este clasificata în tratatele de medicina drept o boala. Potrivit dr. Steven Standiford, sef de chirurgie la Cancer Treatment Centers din America, refuzul de a ierta ii imbolnaveste pe oameni.

Pornind de la aceeasta idee, terapia iertarii este acum folosita pentru a ajuta la tratarea bolilor, cum ar fi cancerul.

"Este important sa tratezi ranile sau tulburări emotionale deoarece ele chiar pot împiedica reacțiile la tratamente, chiar dorința de a urma un tratament", a explicat Standiford.


Dintre toti pacientii cu cancer, 61% au probleme cu iertarea, si dintre acestia, la mai mult de jumătate sunt severe, potrivit unui studiu efectuat de Dr. Michael Barry, un preot și autor al cărții, Proiectul Iertarea.

"Inmagazinarea acestor emotii negative, această mânie și ură, creează o stare de anxietate cronica", a spus el.

"Anxietatea cronica produce foarte previzibil exces de adrenalina si cortizol, ceea ce diminueaza productia de celule natural killer, soldatii corpului in lupta impotriva cancerului", a explicat el.

Barry a mai spus ca primul pas in procesul de invatare a iertarii este sa realizam cât de mult am fost iertați de Dumnezeu.

"Atunci când o persoană iartă din inimă - care este standardul de aur, vedem în Matei 18, iertarea din inimă - ea este capabila să găsească un sentiment de pace. Destul de des pacientii nostri se refera la faptul că se simt mai usori. ", a spus el.

Barry a mai spus ca cei mai multi oameni nu isi dau seama ce furie și ură poarta, până cand nu au lăsat-o să plece.

Sursa: http://www.cbn.com/cbnnews/healthscience/2015/June/The-Deadly-Consequences-of-Unforgiveness/

Articole despre iertare, vindecare, cancer