facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

LIPICIOASA are ca­pa­citatea de a stopa si vindeca bo­lile canceroase

Plante medicinale

 

Dacă sunteţi prieteni cu plantele medicinale şi porniţi, personal, în expediţii pe urmele lor, în drumeţiile dvs. întâlniţi, adesea, o plantă cu fire lungi: Lipicioasa, care vi se prinde de haine, cu nişte cârlige mici. Soră cu vinariţa, drăgaica, sânzienele şi cu încă 400 de plante din familia Rubia­ceae, este botezată în popor iarba-lipitoare, aspri­şoară. În Rusia, se mai numeşte şi pierde-vară, deoarece nu se ridică de pe pământ, decât cu ajutorul unor vecini cu tulpini mai groase, ca pelinul şi brus­turele. În câmp, se caţără adesea pe spicele cerealelor, culcându-le la pământ, fapt pentru care devine duş­manul agricultorilor. În schimb, vindecătorii din popor şi fitoterapeuţii cu experienţă o con­sideră o plantă vin­decătoare de forţă, pentru cei ce au nevoie de întărirea imunităţii sau ameliorarea proble­melor legate de afec­ţiunile sistemului respirator. E benefică în boli de rinichi şi prostată. Regenerează ficatul în hepatită şi ciroză. În Antichitate, doc­torii o recomandau pe post de afro­diziac puternic. Extern, Lipicioasa a fost baza reţetelor populare pentru cazuri de psoriazis, eczeme, diferite procese inflamatorii, acnee, dar şi tăieturi, zgârieturi, înţepături de in­secte. Dar gloria plantei rezidă în ca­pa­citatea ei de a stopa şi vindeca bo­lile canceroase.

lipicioasa

Tratamente cu Lipicioasă
Ceai pentru eliminarea toxinelor

1. Din plantă verde. O lingură de plantă tocată se infuzează 10 minute în 200 ml de apă clocotită. Se stre­coară şi se bea în 3-4 reprize, în tim­pul zilei.

2. Din plantă uscată. Două linguriţe de plantă tânără, culeasă înainte de înflorire, se sfărâmă şi se infuzează timp de 24 de ore în 200 ml de apă rece. Se bea cu înghiţituri mici, în timpul zilei, între mese.

Ateroscleroză

Se infuzează 2 linguriţe de plantă uscată în 300 ml apă clocotită, timp de 2-3 ore. Se beau câte 100 ml, de 3 ori pe zi, cu 20 de minute înainte de masă.

Infertilitate feminină

Dacă problema este legată de prezenţa unui mi­croadenom hipofizar, în paralel cu alte tratamente se consumă infuzie din următoarele plante: se amestecă câte o lingură de Lipicioasă, sunătoare, lucernă, şte­vie dulce, fructe de păducel, măceş şi o linguriţă de lemn-dulce (rădăcină). O lingură de amestec se opă­reşte cu un pahar de apă clocotită, se aduce până la fierbere şi se ţine pe un foc foarte mic, 15 minute, cu vasul acoperit. Se infuzează în termos 30 de minute. Se beau câte 50 ml, de 4 ori pe zi, timp de 5 săp­tămâni.

Hepatite

Se amestecă câte o lingură de Lipicioasă, vinariţă, mierea-ursului, trifoişte-de-baltă, rotunjioară şi 2 linguri rădăcină de iarbă-mare şi câte o linguriţă de vetrice, rădăcină de obligeană, coada-calului. Rădăcina de obligeană se sfărâmă şi se ţine în apă rece 8-10 ore, apoi apa se aruncă, iar ră­dăcina se amestecă cu restul plantelor. Se opă­resc 2 linguri de amestec cu 450 ml de apă, se aduce lichidul până la fierbere, se ţine 5 minute pe un foc mic şi se infuzează în termos o oră. Se strecoară prin presare. Se beau câte 50 ml, de 4 ori pe zi, sau 70 ml, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă. O cură durează 1,5 luni. Se repetă după o pauză de 14 zile. Se ţine obli­ga­toriu dieta recomandată de medicul spe­cialist.

Epilepsie

Se face un amestec din părţi egale de flori de Lipicioasă, frunze şi flori de talpa-gâştei şi de ochiul-boului, toate tăiate mărunt şi amestecate uniform. O lingură plină de amestec se infuzează în 450 ml de apă clocotită, după care se ţine în termos, timp de 4-5 ore. Se beau câte 150 ml, de 3 ori pe zi, între mese. Efectul creşte dacă în infuzie se adaugă câte 1-2 linguriţe de suc proaspăt stors din aceleaşi plante.

Cistită, anurie renală
  
Se consumă câte o linguriţă de pulbere din plantă uscată, de 3 ori pe zi, cu puţin ceai din codiţe sau crenguţe de vişin. Rezultatul se simte în două zile, dar trebuie să faceţi o cură de cel puţin 5-7 zile.

Artrită

Într-un borcan de 1 litru se pune un pahar de plantă tocată mărunt, peste care se toarnă ţuică până la gură. Se lasă la macerat, în întuneric, în vasul închis er­metic, vreme de 2-3 săptămâni. Se freacă articulaţiile bol­nave de 2-3 ori pe zi.

Ulcer trofic, arsuri, răni

Din planta uscată se prepară o pulbere în râşniţa de cafea. Se expune la soare, la ora 12, sau la razele ultra­violete, pentru 20-30 de minute. Apoi pulberea se aşează între două straturi de tifon şi se acoperă locul afectat. După înlăturarea plantei, locul se spală cu ceai de Lipicioasă sau din pelin.

Reţete anti-cancer

În experimentele realizate de savanţii ruşi, extractul din Lipicioasă a inhibat creşterea limfosarcomului cu 82%. În terapia populară, Lipicioasa este reco­mandată în caz de cancer uterin, cutanat, la prostată şi la stomac, cu metastaze în ficat. Efectul terapeutic poate să crească considerabil dacă infuziile sau decoctul se combină cu administrarea sucului proaspăt stors (sau congelat, pe timp de iarnă).Reţeta de bază pentru toate tipurile de cancer prevede prepa­rarea infuziei dintr-o lingură de plan­tă şi 250 ml de apă clocotită, care se ţine în termos 4 ore, se strecoară şi se bea în 3-4 reprize, cald, cu 15 minute înainte de masă. În funcţie de loca­lizarea tumorilor, în reţetă se adaugă şi alte plante care ajută la rezolvarea problemelor în fiecare caz concret.

Cancer cutanat

Se amestecă câte un pahar de Lipicioasă, frunze de mesteacăn, salvie şi flori de gălbenele. Se infu­zează 2 linguri de amestec în 450 ml de apă (ca în reţeta de bază). Se beau câte 50-70 ml, de 4 ori pe zi, iar în infuzia rămasă se adaugă un pahar de suc stors din iarbă de Lipicioasă (cu flori şi cu rădă­cină) şi se foloseşte pentru aplicarea de comprese pe locul afectat. Se poate aplica pe rană şi iarbă tocată proaspătă, pentru 3-4 ore, iar după înlăturarea ei, locul cu pricina se spală cu infuzia rămasă.

Cancerul limbii

O buruiană cu puteri magice: LIPICIOASA Câte o linguriţă cu vârf de Lipicioasă, dentiţă sau flori de vetrice şi 10 cuişoare (condiment) se pun în 500 ml apă rece, se aduc până la punctul de fierbere, se stinge focul şi se infuzează 30 de minute. Se clăteşte gura de 5-6 ori pe zi, apoi se mestecă câteva minute o bucăţică mică, cât un bob de mazăre, de rădăcină de leuş­tean.

Cancer uterin, endometrită, eroziune a colului uterin

Se spală bine şi se toacă mărunt câteva ră­dăcini de Lipicioasă. Se iau două linguri şi se amestecă cu o lingură de frunze şi flori de rostopască şi o lingură de pelin. Se fierb într-un litru de apă timp de 10 minute după începerea clocotirii. Se lasă vasul acoperit 30 de minute, apoi se strecoară lichidul. În infuzie se adaugă o linguriţă de tinctură de rădăcină de bujor (Peonia anomala), pentru reducerea efectelor secundare ale chimioterapiei şi eficientizarea trata­mentului. În loc de bujor, se poate adăuga o lingură de tinctură din muguri de plop negru. Pentru obţinerea tincturilor, se umple pe jumătate o sticlă cu gâtul larg şi se completează cu ţuică de 40 de grade. Se mace­rează la întuneric 14-21 de zile. Seara se fac spălături vaginale.

Cancer mamar

Se bea infuzie din reţeta de bază. În plus, se poate consuma, de 4 ori pe zi, şi câte o linguriţă de amestec din pulbere (în părţi egale) de frunze sau flori de Lipicioasă şi seminţe de pelin, luate cu puţin ceai din rădăcină de pătrunjel.

Precauţii şi contraindicaţii
Datorită conţinutului mare de tanin, Lipicioasa are acţiune astringentă, de aceea se face câte o pauză, după fiecare 14 zile de administrare.

Pe de altă parte, efectul ei diuretic poate să afecteze starea bolnavilor de diabet, care urinează des şi abundent. Persoanele hipertensive trebuie să-şi verifice regulat parametrii fiziologici, deoarece tensiunea poate să crească brusc. Ca toate plantele ce opresc hemoragia, Lipicioasa creşte nivelul de coagulare a sângelui, de aceea, după curele lungi, pot apărea probleme cu circulaţia. Pentru evitarea problemei, se face alternativ câte o cură cu pre­parate din castane sau din salcie. Bolnavii cu dife­rite forme de cancer trebuie să-şi urmărească nivelul de leucocite şi să întrerupă cura când valorile scad anor­mal şi să repete administrarea, în funcţie de ana­lize.Lipicioasa este considerată o plantă relativ toxică, de aceea nu se depăşesc dozele recomandate şi nu li se prescrie femeilor însărcinate şi copiilor.

Sursa: formula-as.ro

Articole despre


Articole din Plante medicinale