facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Gras, bolnav si aproape mort (Fat, Sick & Nearly Dead, 2010)

Documentare

Supraponderal, încărcat de steroizi şi suferind de o boală autoimună, Joe Cross este la capătul puterilor sale şi fara de speranţă. În oglindă vedea un om de 140 kg ale carui intestine erau mai mari decât o minge şi fara speranta că va fi bine, cu un picior deja în mormânt, celălalt nu cu mult în urma.

GRAS, BOLNAV & APROAPE MORT este un film motivant ce urmareste povestea lui Joe de a-şi recâştige starea de sănătate. Intrucat medicii şi medicamentele convenţionale nu-l mai puteau ajuta pe termen lung, Joe se întoarce la singura opţiune ramasa, si anume capacitatea organismului de a se vindeca. Cu doar un storcător de fructe şi un generator în remorca, pleaca la drum si promite să bea suc de fructe si legume proaspete pentru următoarele 60 de zile.

fat_sick

De-a lungul a 3000 de mile Joe are un singur scop in minte: sa scape de pastile şi sa ajunga sa aiba un stil de viaţă echilibrat. In tot acest timp vorbeste cu mai mult de 500 de americani despre produsele alimentare, sănătate şi longevitate, iar intr-o parcare din Arizona, Joe întâlneşte un şofer de camion care suferă de aceeaşi afecţiune rară. Phil Staples este obez cu o greutate de 195 kg; la un cheeseburger distanta de un atac de cord.

Motivat fiind de faptul ca Joe isi reface starea de sănătate, Phil începe propria lui călătorie pentru a se face bine. Ceea ce rezultă este uimitor - o poveste inspiratoare de vindecare şi de conectare umana.

Filmul GRAS, BOLNAV & APROAPE MORT sfidează formatul traditional de film documentar prin prezentarea unei povesti neconvenţionale şi înălţătoare a doi oameni din lumi diferite, in care fiecare isi da seama că singura persoană care poate le poate salva viata sunt ei insusi.

Sursa: fatsickandnearlydead.com

Articole despre gras, bolnav, sucuri de legume, storcator de fructe, sanatate