facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Galina Schatalova - Tinerete fara batranete cu hrana naturala

Stil de viata

Doamna doctor Schatalova s-a născut pe 13 octombrie 1916 în Aşgabat; din 1932 şi-a început studiul la Facultatea de Medicină din Rostow, specializându-se în chirurgie. Din 1939 a fost înrolată ca medic militar şi trimisă pe front, iar după terminarea războiului a lucrat la Academia Sovietică de Ştiinţe. Din 1960 a preluat conducerea Direcţiei de Selecţie şi Calificare a Astronauţilor Sovietici de la Institutul de Cercetări Spaţiale din Moscova, iar din 1970 a început să lucreze ca medic independent. Între 1983 şi 1990 a făcut o serie de experimente, prin care a urmărit stabilirea necesarului zilnic de hrană pentru fiinţa umană. În acest scop, a condus mai multe expediţii-maraton prin deşerturile şi munţii Uniunii Sovietice, pe distanţe de sute de kilometri, în condiţiile asigurării numai unui necesar zilnic minim de hrană.
GalinaShatalova

La primul maraton din 1983, pe o distanţă de 500 de kilometri, li s-a asigurat participanţilor aflaţi sub conducerea doamnei Schatalova o hrană cu un conţinut de numai 800 pâna la 1200 de calorii pe zi. Hrana consta din fructe uscate, legume, salate şi diferiteplante verzi, lipii de secară, fasole fiartă, nuci şi miere şi deşi temperaturile în deşert erau foarte ridicate pe timpul zilei, se consuma numai 1 litru de apă. Grupa condusă de doamna Schatalova s-a aflat sub controlul unei comisii  medicale, iar datele astfel înregistrate au fost comparate permanent cu cele ale unei grupe de control (s-a efectuat un studiu dublu),  formată din participanţi care se hrăneau absolut normal, aceştia primind o raţie zilnică de hrană cu un conţinut de 6000 calorii. Membrii comisiei medicale şi-au exprimat încă din  prima seară dinaintea startului, temerile referitoare la pericolele care îi aşteaptă pe membrii grupei Schatalova, dacă nu li se va da carne, brânza şi sare, încercând sa o faca să renunţe la planurile ei. Dar aşa cum povesteşte doamna Schatalova, încă din a doua seara s-a schimbat total atmosfera în tabăra expediţiei, membrii comisiei fiind nevoiţi, ca urmare a datelor concrete consemnate,  să-şi revizuiasca din temelii părerile. Membrii grupei de control ajunseseră la finalul expediţiei epuizaţi şi pierduseră greutate corporală, în ciuda hranei foarte consistente pe care o primiseră, iar membrii grupei Schatalova erau foarte vioi si bine dispuşi, activi şi nu pierduseră deloc greutate corporala.
GalinaShatalova2
În anii următori, doamna Schatalova a mai condus mai multe astfel de expediţii, scăzând în final conţinutul caloric al hranei administrate participanţilor ce trăiau deja de mai mult timp după metoda dezvoltată de ea, până la numai 600 de calorii pe zi, la ultima expediţie pe care a condus-o prin deşertul Karakum (Asia Centrală), pe o distanţă de 500 de kilometri, distanţă ce a fost parcursă in numai 16 zile, la temperaturi de peste 50°C, doamna Schatalova avea deja 75 de ani, iar între participanţi se mai aflau şi 7 foşti pacienţi ai ei, care se vindecaseră prin metoda Schatalova de cancer şi care erau acum capabili de o astfel de performanţă fizică!

 

În toţi aceşti ani, doamna Schatalova a dezvoltat pe baza datelor adunate de ea, o metoda de vindecare şi de reîntinerire,  numită de ea sistemul de însănătoşire naturală, acest system fiind bazat pe trei coloane: sănătate fizică, psihică şi sufletească.

Bazându-se pe studiile mai multor oameni de ştiinţă, dr. Schatalova afirma că durata medie de viaţă a omului ar fi de minim 120 de ani (la toate animalele exista un raport între perioada  de ajungere la maturitate şi durata medie de viaţă de 1/7 până la 1/17), iar faptul că în realitate oamenii trăiesc mult mai puţin, în medie doar 60-70 de ani, se datorează ignorării legilor naturii. Dr. Schatalova a ajuns, după studiile şi experimentele efectuate pe parcursul a mai multor decenii, la concluzia că teoria caloriilor, conform căreia un om ar avea nevoie de o hrană cu un conţinut de 1200-1700 calorii pe zi, ar fi complet falsă, în urma calculelor proprii, doamna Schatalova a stabilit acest necesar zilnic la numai 250-400 de calorii.

Regimul alimentar recomandat şi practicat de doamna Schatalova este adaptat la anotimpuri şi conţine alimente cât mai naturale şi cât mai puţin prelucrate termic şi mecanic, recomandă renunţarea totală la carne, la produsele lactate,  la prăjeli, chiar şi la pâine (deoarece temperaturile de coacere sunt prea mari), pâinea fiind înlocuită cu terciuri de cereale şi seminţe, mai ales iarna. Vara se pune accentul pe legumele şi fructele proaspete de sezon, primavara pe buruienile proaspăt rasărite, se consumă numai uleiuri  nerafinate presate la rece, se usucă din bogăţia verii fructe şi legume pentru iarnă,  se recomandă să nu se depăşească în nici un caz la gătit temperatura de 100°C. Nu se consuma nici cafea, nici alcool, nici sare, se renunţă în totalitate la alimentele produse industrial şi la legumele şi fructele stropite cu îngraşăminte chimice.

Sistemul de însănătoşire naturală cuprinde şi exerciţii fizice şi de respiraţie, precum şi exerciţii spirituale de curăţire şi purificare a sufletului.
Doamnei Schatalova i-au fost puse la dispoziţie de către statul sovietic toate mijloacele necesare cercetărilor sale, i-au fost încredinţaţi pe lânga astronauţii sovietici şi mari sportivi, cum ar fi de exemplu campioanele internaţionale Anna Charitovna şi Raissa Smechnova, a avut şansa să acumuleze astfel o experienţă inestimabilă.
Toate aceste lucruri se pot citi în cărţile doamnei Schatalova.

Doamna Schatalova însăşi, este şi cea mai bună dovadă a corectitudinii sistemului de însănătoşire naturală. Doamna Christine Niederkofler (organizatoarea seminarelor) mi-a pus cu multă bunavoinţă la dispoziţie câteva poze de la seminarele susţinute de doamna Schatalova în vara anului 2009 în Germania şi in Italia, la vârsta de 92 de ani. Las fotografiile să vorbească singure pentru doamna Schatalova: http://hrana-vie.blogspot.com/2010/09/tinerete-fara-batranete-cu-hrana.html

Bibliografie:
"Wir fressen uns zu Tode" Goldmann Verlag 2002, traducerea cărţii "Vybor puti" aparută la KSP Eben&Co, Moscova 1996
"Philosophie der Gesundheit" şi "Heilkräftige Ernährung" ambele apărute la Goldmann Verlag în limba germană.

Reguli de baza recomandate de domnia sa, a caror respectare, va va aduce cu siguranta o imbunatatire semnificativa a sanatatii si a calitatii vietii.
1. Nu se prajeste absolut nimic, totul se mananca crud sau se fierbe, uleiul se adauga in mancarea fiarta  dupa ce s-a stins focul si mancarea s-a racit putin. Nu se consuma paine, aceasta se inlocuieste cu terciurile din cereale.
2. Nu se face mai multa mancare decat se poate consuma la o masa, daca cumva ramane ceva, aceasta mancare se va consuma mai tarziu (dar numai in ziua respectiva) rece, neincalzita (exact asa procedeaza si populatia hunza).
3. Nu este permisa neglijarea miscarii fizice, doamna Schatalova este o adepta convinsa a efectelor benefice ale metodelor de intarire a organismului (sauna, spalat cu apa rece si zapada, etc.  - fotografia de mai sus, demonstreaza cel mai bine aceste principii), chiar si pentru batrani si pentru bolnavi (pentru cei gravi bolnavi, exista alte reguli individuale), este necesar un  minim de miscare zilnica.
4. Se consuma IN FIECARE ZI usturoi! Pentru obtinerea unui ulei aromatic deosebit de gustos, se pun intr-o sticla cu ulei nerafinat, extras la rece si cativa catei de usturoi.
5. Doamna Schatalova recomanda consumul zilnic de alge, pentru a minimaliza astfel efectele poluarii, de care suntem cu totii  foarte afectati (inclusiv poluarea radioactiva!).
6. Se mananca o data, de cel mult doua ori pe zi. Nu se mananca permanent, intre mese. Iar despre cantitatea zilnica de mancare si aportul caloric, este cred deja foarte clar, care este directia recomandata de doamna Schatalova, nu-i asa??? De multe ori nu conteaza atat de mult CE mancam, cat mai ales CAT mancam!!!
Sursa: http://www.hrana-vie.blogspot.com/
Galina Schatalova (13 Octombrie 1916 – 14 Decembrie 2011)

Articole despre


Articole din Stil de viata