facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Lectii de belly dance (Neena si Veena)

Exercitii fizice

"Acest dans se potriveste perfect fizicului feminin. Prin invatarea acestui tip de dans se ajunge la asimilarea unei intelepciuni a trupului si a unor ritualuri, astfel incat dansatoarea devine constienta, cu ajutorul trupului ei, de conditionarile culturale, de frustrarile si blocajele sale. In mijlocul acestei jungle de imagini confuze ale femeilor, dansul din buric le poate ajuta pe acestea sa-si descopere identitatea de femei si ca fiinte umane. Le poate deschide calea catre constiinta de sine, catre o mai buna cunoastere si exprimare a nevoilor si dorintelor lor, in ciuda discriminarii sexuale si a impunerii de roluri.
Povestea fiecarei vieti, asa cum e inscrisa in trup, poate fi repovestita si inteleasa in intensitatea dansului. Astfel, dansul din buric devine o sursa de inspiratie, o modalitate de eliberare si dezvoltare a fortei interioare, o cale clara si dinamica de a ne descoperi dorintele."

neena-veena

"Femeia este pazitoarea si gazda pamantului. Ca purtatoare a vietii, ea cunoaste cel mai bine nasterea si moartea, viata si pamantul. Aceasta legatura este viata insasi si adevaratul spatiu al femeii."
"Secretele bunicii" de Rosina Fawzia Al-RawiArticole despre belly dance, aerobic, arderea grasimilor, intretinere corporala


Articole din Exercitii fizice