facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Efectele benefice ale helioterapiei

Helioterapie

Puterea razelor solare si umiditatea atmosferei marine actioneaza asupra organismului uman intarindu-l si energizandu-l. Helioterapia imbunatateste functionarea inimii si a respiratiei si de asemenea, mareste apetitul (pofta de mancare) si actioneaza favorabila in cazurile de rahitism.



Terapia cu ajutorul razelor soarelui ajuta organismul sa retina mult mai bine calciul si fosforul. Helioterapia imbunatateste schimburile de gaze la nivelul plamanilor si ne invioreaza  intreaga fiinta.
      
De asemenea, helioterapia stimuleaza activitatea glandei tiroide, ceea ce genereaza efecte favorabile asupra persoanelor ce sufera de obezitate, iar cei subponderali obtin o crestere a greutatii.
     
Baile de soare sunt deci, un tonic general, reconfortant, ce dezvolta armonios corpul. Ele confera o stare generala de multumire, satisfactie, bucurie de a trai, optimism.
     
Razele solare au actiune favorabila generarii vitaminei D. Ele refac globulele rosii si globulele albe, stimuleaza circulatia sangelui, respiratia precum si digestia.
     
Helioterapia actioneaza favorabil in cazuri de:

- dispepsii de origine nervoasa, stare generala proasta, randamentul muncii intelectuale scazut, dureri de cap, insomnii;

- debilitate fizica, pubertate intarziata, anemie, hipocalcemie, tuberculoza osoasa si articulara, abcese reci, peritonita tuberculoasa, adenite cronice, pleurezii in convalescenta (acestea mai ales la copii);

- oboseala, convalescenta;

- plagi atone, supuratii cutanate, lupus, osteoartrite, reumatism, stafilococie cutanata (furuncule, acnee), fistule, anexite, nefrite;

- dureri de coapse, de spate, reumatism cronic, diaree, leucoree;

- tuberculoza pulmonara: 
  In cazul acesteia, mai intai este necesara o perioada de aclimatizare de 8-10 zile care poate fi insa prelungita daca apar fenomene nedorite (febra, guturai). Tratamentul este individualizat. Intoleranta se poate manifesta printr-o crestere progresiva a temperaturii de la o zi la alta. In cazul copiilor tuberculosi se recomanda inainte o cura de aer. Helioterapia este eficienta in diferite forme de tuberculoza deschisa cu mers lent, tuberculoze osoase, tuberculoza vertebrala, tuberculoza laringelui, tuberculoza genitala, tuberculoza intestinala.



sursa: armonianaturii.ro

Articole despre


Articole din Helioterapie