facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Indicatii practice in helioterapie

Helioterapie

Vom prezenta in continuare modalitatea in care este recomandat sa procedam pentru a beneficia cat mai mult de efectele helioterapiei.


Pentru a aplica cu succes helioterapia, este necesar sa ne trezim cu aproximativ 15 minute inainte de rasaritul soarelui. Daca vom fi la mare, e bine sa ajungem pe plaja cu 15 minute inainte de rasaritul soarelui, expunandu-ne deja corpul. 

Pentru ca efectele acestei terapii sa fie maxime, ar fi bine sa nu mancam nimic nici inainte si nici dupa acest moment, timp de aproximativ 2 ore. In cadrul acestei terapii este complet interzis sa se consume cafea, alcool sau tutun. Dupa ce ne vom face nevoile fiziologice de dimineata, vom face apoi un dus cu apa calda si ne vom sterge bine tot corpul.

Putem realiza helioterapia chiar si in propria locuinta, evident daca acest lucru ne este accesibil. Astfel, este necesar ca locuinta noastra sa aiba macar o fereastra care sa fie orientata spre rasarit (est). In aceasta situatie, vom ramane cat mai aproape de fereastra deschisa. In timpul iernii, camera in care practicam helioterapia va trebui sa fie foarte bine incalzita. Vom lasa pielea corpului sa se obisnuiasca treptat cu temperatura aerului. Aceasta va fi totodata pentru noi o modalitate eficienta de calire.

Ne vom  intinde apoi, pe podeaua pe care in prealabil vom aseza o patura groasa. Vom avea grija sa ne expunem egal atat pe o parte cat si pe cealalta a corpului la lumina zilei.

Pe intreaga durata a expunerii vom respira cat mai profund, de voie, fara sa ne fortam, utilizand intreaga capacitate a plamanilor. Procedand astfel, vom realiza o respiratie completa ale carei avantaje vor fi considerabil marite mai ales daca ne vom retine de voie respiratia pe plin (retentie pe plin).

In timpul expunerii la lumina solara, ne vom focaliza cat mai bine atentia asupra plexului solar. Vom urmari astfel, starea launtrica care survine datorita aplicarii eficiente a helioterapiei. Pe masura ce vom realiza asimilarea energiei luminoase a soarelui la rasarit, starea launtrica benefica se va amplifica gradat in fiinta noastra.

In prima saptamana este recomandat sa ne expunem astfel corpul 3-4 minute, ajungand apoi la 10 minute in saptamana urmatoare. In a treia saptamana  vom creste perioada acestei expuneri  pana la maxim 20 de minute, fara a depasi vreodata aceasta perioada de timp. Aceasta este valabil doar in cazul expunerii corpului  la rasarit, in rest nu exista nici un fel de restrictii.

In cazul helioterapiei practicata la rasarit, vom constata ca, indiferent de perioada anului in care o practicam, pielea se va bronza in curand, prezentand o tenta usor aurie.

Daca o vom aplica astfel, expunerea corpului la lumina solara de dimineata (in special la rasarit) ne poate imbunatati foarte mult viata, aducandu-ne in fiinta o energie uriasa nebanuita.sursa: armonianaturii.ro

Articole despre


Articole din Helioterapie