facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Alicia Silverstone: "Dieta vegetariana imi da stralucire"

Stil de viata

Cher, personajul interpretat de ea în producţia „Clueless” („Liceenele din Beverly Hills”) ar fi foarte mândră. La 14 ani după ce Alicia (32 de ani) i-a făcut pe adolescenţi să se îndrăgostească de ea, actriţa acceptă o nouă provocare – educarea femeilor în legătură cu alimentaţia sănătoasă.
Alicia-Silverstone

Într-un interviu acordat ediţiei din septembrie 2009 a revistei „Health”, Alicia a oferit câteva detalii despre prima ei carte, „The Kind Diet”, care conţine sfaturi despre alimentaţia sănătoasă, diete şi multe reţete de mâncăruri sănătoase. Ea a mai vorbit şi despre traiul eco şi modul în care acest lucru îţi aduce o strălucire specială.

Health: Cartea ta va apărea luna viitoare. Ce te emoţionează cel mai mult?
Alicia: Sunt foarte emoţionată să prezint publicului ceva care te poate face să te simţi şi să arăţi uluitor. Dacă eşti informat, poţi fi delicat cu propria persoană oferindu-ţi toate darurile pe care viaţa le are de oferit – claritate mentală şi vitalitate – chiar în timp ce faci planeta să se simtă mai bine.
H: Crezi că vei mai scrie şi alte cărţi?
A: Da. Dar vreau să aştept până voi avea copii şi să scriu o carte pentru ei. Am multe de spus şi despre copii, dar nu cred că lumea vrea să audă aşa ceva de la cineva care nu are copii. Aşa că îmi doresc copii pe care să-i nasc pe cale naturală.
H: Ai văzut documentarul lui Ricki Lake „The Business of Being Born”?
A: Da! E minunat. Eu îmi doresc copii încă de când aveam 2 ani. stiu că vreau să fiu mamă şi că soţul meu (muzicianul Christopher Jarecki) va fi un tată grozav. Dar apoi intervine realitatea, în care mai am şi alte pasiuni, aşa că nu încercăm încă. Cred că poate voi fi pregătită anul viitor.
H: Ai avut probleme legate de sănătate în familia ta care te-au inspirat să trăieşti sănătos?
A: stiam că sunt multe cazuri de diabet în familia mea. Dar nu am luat această decizie din cauza unei boli. Aveam 21 de ani când am devenit vegetariană. Iar când cineva îmi spunea că trebuie să trăiesc mai sănătos credeam că de fapt îmi spuneau că trebuie să slăbesc. Iar eu îi înjuram.
Totuşi, când privesc fotografiile din acea perioadă îmi dau seama că eram mai durdulie. E ciudat că acum la 32 de ani mă simt şi arăt mai tânără. Ce m-a salvat a fost dragostea mea pentru animale. Imediat după ce am trecut pe o dietă bazată pe vegetale, oamenii îmi spuneau „Ce-ai făcut? Străluceşti.”
H: Ai declarat într-o publicaţie britanică că-ţi place să te ocupi de grădinărit în pielea goală, să înoţi goală …
A: E adevărat. Probabil acest obicei a început odată cu interesul meu pentru a-mi îngriji grădina. Era foarte cald şi mi-am scos toate hainele, după care mi-am continuat grădinăritul. Apoi am sărit în piscină şi am înotat. Întotdeauna intru goală în piscina casei mele, mi s-ar părea absurd să îmi pun costum de baie. Dar nu sunt nudistă. Sunt foarte timidă şi niciodată nu am apărut goală în vreun film. Nu vreau să mă pozeze nimeni goală. Dar în casa mea, în grădina mea, este altceva, mă simt foarte bine.
H: Ai fost întotdeauna un fan al nudităţii?
A: Cred că a venit odată cu sentimentul de siguranţă faţă de propriul corp – şi de la prietenii mei grozavi. Aveam obiceiul să-mi petrec timpul cu Woody Harrelson care nu se ruşina să umble gol. Fiind în preajma lui, a soţiei lui şi a copiilor lor mi-am dat seama că acesta e doar corpul meu, nu e un lucru înspăimântător.
H: Ai şi slăbit cu ajutorul dietei tale vegetale. A folosit şi mişcarea?
A: Întâi dieta şi apoi exerciţiile fizice. Mişcarea e fantastică şi când trebuie să ajung la o anumită formă rapid, îmi suplimentez exerciţiile cu plimbatul câinlor mei şi cu yoga.
H: Am auzit că vei lansa produse cosmetice eco-friendly.
A: Da! E vorba de truse cosmetice şi perii special create de EcoTools din materiale reciclate, bambus şi cânepă.
H: Si Casa Albă are o grădină de legume organice. Ai vreun sfat pentru Michelle Obama?
A: Îngrăşămintele naturale.

Ce mănâncă Alicia?


Ea nu foloseşte pentru prepararea „bucatelor alese” aragazul, nici cuptorul. Dieta modernă foloseşte blenderul şi storcătorul de fructe. Cu ajutorul acestora, actriţa prepară mâncare delicioasă în doar 10-15 minute. Ea foloseşte ca ingrediente legume şi fructe proaspete, nuci, seminţe, alune, cereale şi multe mirodenii. Doar că aceste preparate sănătoase şi delicioase trebuie consumate repede, tocmai pentru a-şi păstra proprietăţile nutritive, enzimele şi vitaminele necesare organismului.
Iată o reţetă preferată de Alicia – Supa spaniolă Gaspacho. Puneţi într-un blender şi amestecaţi până obţineţi o pastă fină: două roşii decojite, un castravete fără coajă, trei linguri ulei de măsline, două linguri suc de lămâie, puţină sare, un căţel de usturoi. Turnaţi pasta într-un bol în care adăugaţi legume tăiate mărunt – roşii, ardei, ceapă, castraveţi. Vara se serveşte cu gheaţă pisată.
Dieta ei mai include şi algele marine, bogate în calciu şi vitaminele din grupul B. „Îţi face tenul minunat şi îţi întăreşte firele de păr. Una dintre reţetele din cartea mea este cu foiţe de alge nori. Indiferent de ingredientele pe care vreau să le folosesc într-o mâncare le iau şi le înfăşor în foiţe nori. E delicios!”

sursa: informatia-zilei.ro

Articole despre Alicia Silverstone, raw