facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Soarele, miraculoasa sfera

Helioterapie

Baia de soare, supranumita actualmente si helioterapie, a fost utilizata inca din cele mai vechi timpuri de vindecatorii Indiei, Greciei si chiar ai Imperiului Roman.

natura10

Nenumarate sanatorii continua si astazi sa utilizeze aceasta terapie naturala in care corpul este expus luminii solare, in vederea vindecarii multor maladii cronice.
      
Lumina solara este incontestabil prima noastra sursa de viata: toate procesele biochimice ale naturii depind de ea. Pentru a intelege mai bine rolul soarelui si a acestei terapii sa aflam mai multe despre gigantica sfera. Pentru inceput sa aflam ce ne spun datele stiintifice despre aceasta sfera.
       
Energia solara provine in urma reactiilor termonucleare (conversia hodrogenului in heliu) din centrul soarelui, unde temperaturile ajung pana la 15-20 milioane grade. Soarele este alcatuit, din punct de vedere al masei, din 75% hidrogen si 25% heliu. Aceasta compozitie se modifica in timp datorita conversiei hidrogenului in heliu. 
       
Este adesea mentionat ca Soarele este o stea obisnuita. Este adevarat acest lucru deoarece exista multe alte stele similare Soarelui. Marimea medie a stelelor din galaxia noastra este jumatate din marimea Soarelui.
       
Suprafata soarelui, supranumita fotosfera, atinge o temperatura de 5800 K. O regiune rarefiata de deasupra fotosferei o reprezinta coroana solara ce se extinde in spatiu pe milioane de km si este vizibila doar in timpul eclipselor. Campul magnetic al Soarelui este foarte puternic si complex si se intinde mult dupa orbita planetei Pluto. 
        
Pe langa lumina si caldura, Soarele mai emite in sistemul solar si particule incarcate electric (in mare parte electroni si protoni) cunoscute sub numele de vant solar care se propaga in spatiu cu viteze de aproximativ 450 km/sec. Aceste particule pot avea un efect dramatic pe Pamant interferand cu undele radio. Un aspect placut al acestora este insa, Aurora Boreala. De asemenea, aceste particule au un efect important asupra cozilor cometelor si chiar asupra traiectoriilor navelor spatiale. Campul magnetic din interiorul soarelui reduce radiatiile din anumite zone cauzand pete la suprafata Soarelui. 
       
Acestea sunt cateva date stiintifice despre Soare, vom putea descoperi, in prezentarile viitoare, semnificatiile pe care le-a avut aceasta sfera de-a lungul timpului.

sursa: armonianaturii.ro

Articole despre soare