facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Sapte alimente pentru CURATAREA NATURALA A FICATULUI

Alimentatie si nutritie

Ficatul lucreaza din greu in fiecare zi pentru a ne proteja de efectele adverse ale toxinelor si de multe ori poate fi suprasolicitat, compromitand în mod semnificativ sănătatea noastră.

Prezentam 7 alimente la indemana ce pot ajuta la curatarea ficatului in mod natural.

Principalul mod în care corpul expulzează toxinele se face prin ficat, care detoxifica si curata corpul prin filtrarea continua a sângelui de toxinele care intra prin tractul digestiv, piele si sistemul respirator. Dar când ficatul devine suprasolicitat ca urmare a stresului sau a expunerii excesive la toxine, întregul sistem poate fi afectat si sănătatea grav compromisă.

Deoarece ficatul este de asemenea responsabil pentru producerea de bila, o altă formă de detoxifiere, care este metabolic necesar pentru dizolvarea si asimilarea de grăsimi si proteine din alimente, este extrem de important ca ficatul să fie întretinut în mod corespunzător. Fără un ficat ce functionează bine, corpul va fi incapabil să se curete si sa absoarba nutrienti, ceea ce este daunator pentru sănătate.

"Miile de sisteme enzimatice, care sunt responsabile pentru aproape orice activitate in organism, sunt construite în ficat", scrie dr. Karl Maret, MD, despre importanta functiei hepatice. "Buna functionare a ochilor, inimii, creierului, gonadelor, articulatiilor, rinichilor, toate sunt dependente de activitatea buna a ficatului."

"Daca ficatul impiedica construirea chiar unei singure dintre miile de sisteme enzimatice pe care organismul le necesită, există o depreciere în functia generala a organismului si un stres metabolic rezultant mai mare asupra individului."

Sapte alimente pentru CURATAREA NATURALA A FICATULUI

Cele mai importante sapte alimentele pe care poate le puteti include în dieta dumneavoastră, în scopul de a mentine un ficat sănătos.

1. Usturoiul
Usturoiul contine numerosi cumpusi pe baza de sulf care activează enzimele hepatice responsabile de eliminarea toxinelor din organism. Acest bulb inrudit cu ceapa contine alicina si seleniu, de asemenea, doi nutrienti puternice ce ajuta la protejarea ficatului toxice si il ajuta în procesul de detoxifiere.

2. Grapefruitul
Grapefruitul este bogat in vitamina C naturala si antioxidanti, două elemente de curătare hepatica puternice. Ca si usturoiul, grapefruitul contine compusi care stimuleaza producerea de enzime de detoxifiere hepatica. Acesta contine, de asemenea, un compus flavonoid cunoscut sub numele de naringenin care determina ficatul sa arda grasimile, in loc sa le păstreze.

3. Ceaiul verde

Ceaiul verde este încărcat cu catechine, un tip de antioxidant care a fost demonstrat in studii ca elimina acumularea de grăsime in ficat si ajuta functia hepatică. Această puternica băutură pe bază de plante  protejează, de asemenea, ficatul impotriva toxinelor.

4. Legumele verzi
Legumele cu frunze verzi, cum ar fi castravetele amar, rucola, frunzele de papadie, spanacul, frunzele de mustar, cicoare contin, de asemenea numerosi compusi care neutralizeaza metalele grele, ce afecteaza foarte mult ficatul. Frunzele verzi elimina, de asemenea, pesticidelor si ierbicidelor din corp si impulsioneze crearea si angrenarea sucului biliar.

5. Avocado
Bogat in compusi producatori de glutation, fructele de avocado ajuta în mod activ sanatatea ficatului prin protejarea împotriva supraincarcarii cu toxine, precum si prin cresterea puterii sale de curătare. Unele cercetări au arătat că mănâncand unul sau două fructe de avocado pe săptămână  pentru cel putin 30 de zile, se poate repara un ficat deteriorat.

6. Nucile
Nucile, care contin niveluri ridicate de L-arginină, un aminoacid, glutation, si acizi grasi omega-3, ajuta, de asemenea, la detoxifierea ficatului de boli. Nucile ajuta, de asemenea, la oxigenarea sângelui.

7. Turmericul
Turmericul, unul dintre alimentele cele mai puternice pentru mentinerea unui ficat sanatos, a fost demonstrat ca protejeaza în mod activ ficatul împotriva deteriorării toxice, si chiar regenereaza celulele hepatice deteriorate. Turmericul stimulează, de asemenea, productia naturala de bilă si imbunatateste functia de ansamblu a vezicii biliare, un alt organ de purificare.
Sursa: http://www.foodmatters.tv/articles-1/7-foods-to-naturally-cleanse-your-liver

Articole despre ficat