Boli care pot fi vindecate prin consumul de SCHINDUF
Sanatate
Poate ca nu stiai, dar SCHINDUFUL, o planta din familia leguminoaselor, cunoscuta si sub numele de "fanul grecesc", poate fi un real ajutor in cazul celor care sufera de diabet, probleme respiratorii, rani severe, inflamatii, afectiuni gastrointestinale, raceli.
Ba mai mult decat, multe studii arata ca SCHINDUFUL ar fi eficient si in cazul celor care sufera de cancer, fiind un detoxifiant foarte bun.
Schinduful poate fi folosit ca si condiment (semintele), dar si ca planta in sine (frunze uscate/crude). Multi utilizeaza aceasta planta minune si atunci cand gatesc, ulilizand lastarii si frunzele proaspete, care merg de minune in salate.
Aceasta planta contine alcaloizi ( substante de origine vegetala, cu caracter bazic), proteine bogate in lisina ( un aminoacid necesar in procesul de crestere si in mentinerea echilibrului nitrogenului din corp) si L-triptofan. Are puterea de a "absori" colesterolul "rau" si nivelul trigliceridelor din sange, dar din pacate nu poate "ridica" nivelul colesterolului bun.
Exista insa si contraindicatii atunci cand vorbim de schinduf. Se pare ca poate contribui la pierderea sarcinii, din cauza proprietatilor sale de stimulare uterina, asa ca ar fi bine sa fie evitat pe perioada sarcinii.
Semintele galbene, aproape cubice, sunt cel mai des intalnite in bucataria indiana, fiind folosite in prepararea muraturilor, a preparatelor pe baza de legume. Sunt de asemenea folosite pentru a aduce un plus de savoare mancarurilor, gratie aromei sale deosebite.
Schinduful face parte din familia mazarei, fiind bogat in fier, seleniu, fibre (27%), proteine (25%). De asemenea contine cantitati semnificative de colina, vitamina A, lecitina, lizina, histidina, arginina (aminoacizi) vitamina B1, C si D.
Ce proprietati minune are aceasta planta?
1. SCADE NIVELUL ZAHARULUI DIN SANGE. Oamenii de stiinta din Singapore au ajuns la concluzia ca un consum de cel putin 5 grame de schinduf pe zi poate duce la reducerea nivelului de glucoza din sange, in cazul diabeticilor.
Acestia au mentionat ca un consumat moderat de schinduf ar avea acelasi efect ca medicamentele, asa ca diabeticii nu ar trebui sa uite aceste informatii pretioase.
Cercetatorii francezi au ajuns la concluzia ca schinduful stimuleaza secretia pancreatica, un real folos in cazul diabeticilor grav afectati de aceasta boala. Un studiu publicat in Jurnalul European al Nutritiei a aratat ca schinduful are puterea de a scadea nivelul glucozei din sange si al lipidelor, in cazul diabeticilor de tip I. Acest lucru a fost consemnat si in cazul diabeticilor care nu sunt dependenti de insulina. Experimentele au aratat o reducere cu 54% a glucozei din urina. De asemenea, pudra de schinduf i-a ajutat pe bolnavi sa aiba si un colesterol "mai bun", iar toate acestea se datoreaza nivelului ridicat de fibre, celuloza si lignina.
2. UN REAL AJUTOR IN PROCESUL DE STIMULARE AL LACTATIEI. Semintele de schinduf au efect galactagog, adica pot stimula lactatia. Sunt folosite de cele mai multe ori pentru a ajuta mamicile sa aiba o lactatie corespunzatoare. Studiile au aratat ca schinduful este un potential stimulent in procesul de productie al laptelui matern. Pentru a avea parte de aceste rezultate este bine sa se ia capsule ce contin schinduf. Se pot lua aproximativ 4 odata, daca au un continut de aproximativ 550-610 mg. Desigur ca in cazul suplimentelor vegetale se poate depasi aceasta doza.
SCHINDUFUL isi face efectul in aproximatv 72 de ore, dar trebuie evitat consumul in timpul sarcinii.
3. CANCER. Dupa cum bine stii, cancerul este considerata una dintre cele mai frecvente si periculoase boli ale secolului in care traim. Cum tratamentele alopate nu dau roade, oamenii au inceput sa se intoarca la "origini", intelegand ca natura ne poate conferi multe leacuri benefice si eficiente, chiar si in cazul unor boli cronice. Este si cazul cancerului, care poate fi tratat cu tot felul de plante, inclusiv cu schinduf.
Raspandirea cancerului este generata de cateva procese celulare si imunologice. Ei bine, schinduful are rolul de a inhiba raspandirea celulelor canceroase si a inflamatiilor acute.
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca schinduful, alaturi de alte plante curatice, reduce numarul, incidenta si impiedica multiplicarea tumorilor, ceea ce a fost confirmat de studiile patologice care au aratat cum tumorile intra in regresie, dupa consumarea acestora.
Rezultate studiilor au confirmat ca extractul de SCHINDUF nu doar impiedica proliferarea celulelor canceroase, prin inhibare, ci ajuta organismul sa se confrunte cat mai rar cu astfel de evenimente.
Anumite experimente au aratat ca schinduful inhiba celulele canceroase de la nivelul ficatului.
4. REDUCE TOXICITATEA ALUMINIULUI. Nutritionistii implicati in cercetare au ajuns la concluzia ca o dieta suplimentata cu seminte de schinduf poate oferi protectie contra toxicitatii, in cazul ficatului, creierului si a oaselor.
Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca semintele de schinduf pot fi folosite pentru a scadea efectele secundare ale ingerarii de aluminiu, fiind ideale in special in cazul celor predispusi la intoxicarea cu aceasta substanta.
Schinduful are proprietati antidiabetice, antioxidante, antinflamatorii, antitumorale, tocmai de aceea este recomandat in cadrul proceselor de detoxifiere. Componentele active din semintele de schinduf sunt: flavonoizi (polifenoli), steroizi (saponine).
5. PROBLEMELE RESPIRATORII SI TUSEA. Schinduful creste productia fluidelor din organism si ajuta la eliminarea alergenilor si toxinelor prezente pe tractul respirator. Aceasta planta se comporta ca un expectorant si antispasmodic, salvandu-ne de efectele tusei cronice. Cercetatorii au descoperit ca schinduful este util in scaderea febrei. Este util si in tratarea plamanilor, in cazul emfizemului si a congestiei pulmonare. Poate fi folosit si in tratarea alergiilor, bronsitei, febrei si in cazul bolilor respiratorii.
6. IMBUNATATESTE DIGESTIA. Semintele de schinduf stimuleaza si producerea fluidelor digestive, imbunatatind digestia si asimilarea nutrientilor. Schinduful este recomandat chiar si in timpul perioadelor de convalescenta si in cazurile de anorexie, pentru a lua in greutate. Dupa cum am mai mentionat, schinduful are proprietati antinflamatorii, dupa cum confirma cercetatorii belgieni, acesta "calmeaza" tesuturile inflamate. Aceste proprietati ale schindufului il transforma intr-un tratament ideal in cazul gastritei si al ulcerelor. Este recomandat si in tratarea constipatiei, gratie proprietatilor sale usor laxative.
In concluzie, SCHINDUFUL este doar o alta planta "minune", care ne poate ajuta in nenumarate cazuri, fiind folosita cu succes atat in medicina cat si in bucatarie, dand o noua savoare mancarurilor tale.
Sursa: http://www.curejoy.com/content/fenugreek-6-reasons-why-this-herb-and-spice-belongs-in-your-medicine-cabinet/